گزارشی از فعالان کارگری در بند زندان سنندج

23.02.09

گزارش ذیل، شرح مختصری از وضعیت فعالان کارگری سنندج می باشد، که احکامی چون شلاق را متحمل شده و اکنون دوره های زندان خود را در این زندان سپری می نمایند.

برهان سعیدی عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل کارگری، و عضو شورای زنان به همراه پدرام نصراللهی عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل کارگری و عضو شورای زنان هر کدام به ترتیت در تاریخ‌های 22 و 4 دی ماه دستگیر شدند و تا تاریخ 24/11/87 در بازداشت‌گاه اداره‌ی اطلاعات سنندج در سلول انفرادی نگه‌داری شدند. پرونده‌‌های آن‌ها از دادیاری شعبه‌ی 4 دادگاه انقلاب سنندج به شعبه‌ی اول این دادگاه ارجاع داده شد  و در تاریخ 26/11/87 به برهان سعیدی اعلام شد که قرار وی به وثیقه‌ی 5 میلیون تومانی تبدیل شده است. با وجود این دادگاه از پذیرش وثیقه‌ی وی خودداری کرد و ایشان هم اکنون در قرنطینه زندان سنندج نگه‌داری می‌شود.  پرونده‌ی پدرام نصراللهی نیز از شعبه‌ی 4 دادگاه سنندج به شعبه‌ی اول این دادگاه ارجاع داده شده است و علی‌رغم تعیین قرار وثیقه‌ی  20 میلیون تومانی ، دادگاه از پذیرش وثیقه‌ی ایشان نیز خودداری می‌کند.

سید قادر حسینی نیز یکی دیگر از اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل کارگری است که در تاریخ 11/2/87 به اتهام شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در سنندج توسط نیروی انتظامی دست‌گیر و بعد از 2 روز بازداشت با تودیع وثیقه‌ی یک میلیون تومانی آزاد می‌شود. وی در تاریخ 24/3/87 در شعبه‌ی 101 دادگاه انقلاب سنندج محاکمه و دادگاه در همان روز رای صادر می‌کند. پرونده‌ی وی به شعبه‌ی 4 تجدید نظر ارجاع می‌شود و در تاریخ 28/11/87 از طریق وثیقه‌گذار رای تجدیدنظر مبنی بر 6 ماه حبس و 50 ضربه شلاق به ایشان ابلاغ می‌شود و در تاریخ 3/12/87 بعد از اجرای 50 ضربه شلاق در دادگاه انقلاب ایشان را به قرنطینه‌ی زندان مرکزی سنندج منتقل می‌کنند.

عبدالله خانی فعال کارگری، سوسن رازانی عضو سابق کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل کارگری و عضو فعلی شورای زنان و شیوا خیرآبادی نیز در تاریخ 11/2/87 به همراه قادر حسینی دست‌گیر شده‌اند. پرونده‌ی عبدالله خانی روندی مشابه با سید قادر حسینی را طی کرده است و در تاریخ 3/12/ 87 بعد از 140 ضربه شلاق در دادگاه انقلاب سنندج، ایشان را برای تحمل 91 روز حبس به قرنطینه‌ی زندان مرکزی سنندج منتقل کرده‌اند.

سوسن رازانی نیز  در دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شده است و رای اولیه‌ی او که 9 ماه حبس و 70 ضربه شلاق بوده است در مرحله‌ی تجدیدنظر به 9 ماه حبس تعلیقی به مدت 3 سال و 70 ضربه شلاق تغییر کرده که در تاریخ 30/11/87 هفتاد ضربه شلاق ایشان در دادگاه انقلاب سنندج به اجرا درآمد.

رای اولیه‌ی شیوا خیرآبادی نیز  4 ماه حبس و 15 ضربه شلاق تعیین شده بود که در مرحله‌ی تجدیدنظر به 4 ماه حبس تعلیقی به مدت 3 سال و 15 ضربه شلاق تعدیل شد و در تاریخ 30/11/87 15 ضربه شلاق وی در دادگاه انقلاب سنندج اجرا شد.

لازم به ذکر است که سال گذشته نیز 11 نفر از فعالان کارگری در مراسم روز جهانی کارگر دستگیر شدند که برای آن‌ها حکم شلاق و حبس صادر شد. احکام شلاق آن‌ها اجرا شد. اما قسمتی از حبس‌های ایشان با ورود شاهرودی، رییس قوه‌ی قضاییه به سنندج بخشیده شد و آن‌ها به مرور آزاد شدند.

نکته‌ی مهمی که در این میان به چشم می‌خورد حکم شلاق برای این فعالین کارگری است که همه به اجرا در آمده و حکمی غیرمعمول برای آن‌ها به حساب می‌آید.

 

HOME