فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه( مهر 1387) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران

نهادهای مدافع حقوق بشر !

ايرانيان مدافع حقوق بشر !

در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم:

بین المللی:

1 ـ فرد ون لی وون دبیر کل فدراسیون آموزش بین الملل که بیش از 30 میلیون معلم از 171 کشور در آن عضویت دارند، در نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد از سرکوب اعضای اتحادیه معلمان در ایران ابراز نگرانی عمیق کرد. وی در این نامه بازداشت و زندانی کردن 37 تن از معلمان و اعضای کانون های صنفی را که قصد شرکت در جلسه روز 26 شهریور را داشتند محکوم کرده است. نامبرده بازداشت فعالان حقوق معلمان را نقض حقوق بشر دانست.(رادیو فردا 3/7/87)

2 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار اطلاعیه ای نسبت به بد رفتاری با فعالان مدنی آذربایجانی در ایران، که هم اکنون در حبس بسر می برند، ابراز نگرانی کرد. در اطلاعیه سازمان عفو بین الملل نام 9 فعال مدنی و فرهنگی آذربایجانی آمده است که خانواده های آنان و سازمانهای حقوق بشری نگران سرنوشت و وضعیت آنها در زندان هستند. این 9 نفر عبارتند از : مهندس علیرضا صرافی روز نامه نگار، اکبر آزاد نویسنده، مهندس حسن راشدی مدرس زبان ترکی، سعید محمدی موغانلی شاعر و روزنامه نگار، مهندس حسن رحیمی بیات فعال حقوق بشر، حسین حیدری دانشجوی ارشد جامعه شناسی، عباس نعیمی فعال فرهنگی، مهدی نعیمی شاعر و استاد زبان ترکی در دانشگاهها و صیاد محمدیان. وجه مشترک بازداشت شدگان آن است که همگی در عرصه زبان و ادبیات آذری و یا دیگر عرصه های فرهنگی و مدنی آذربایجان فعال هستند. به گزارش سازمان عفو بین الملل، این عده از زمان دستگیری در زندان انفرادی سرویس اطلاعات در بند 209 زندان اوین تهران محبوس و در معرض خطر شکنجه و رفتار نامناسب قرار دارند. سازمان عفو بین الملل از مسئولان جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط و رعایت حقوق انسانی همه فعالان حقوق مدنی شده است.(دویچه وله 3/7/87)

 

3 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای نسبت به شکنجه هشت دانشجوی زندانی در تبریز، خواهان آزادی و رعایت حقوق آنان شد. در اطلاعیه عفو بین الملل با اشاره به سوابق دستگیری مقصود احدی، منصور امینیان، داریوش حاتمی، آیدین خواجه ای، امیر مردانی، مجید ماکویی، سجاد رادمهر و فرزاد زهتاب آمده است که هیچ یک از این فعالان دانشجویی که بازداشت آنان در تیرماه صورت گرفته است، دسترسی به وکیل قانونی مورد نظر خود نداشته اند. عفو بین الملل نگران این است که آنان ممکن است صرفا بدلیل ابراز نظرات خود دستگیر شده باشند. همچنین در این اطلاعیه از مقامات ایران در خواست شده از عدم شکنجه یا بدرفتاری با این فعالان اطمینان حاصل شده و دسترسی دستگیر شدگان به خانواده هایشان، وکلای انتخابی و هرنوع مداوای مورد نیاز پزشکی تامین شود.(رادیو فردا 3/7/87)

 

4 ـ کنگره سالیانه انجمن بین المللی قلم طی قطعنامه ای با رای مطلق به افزایش نقض آزادی اندیشه و بیان در ایران و ادامه تهدید ، محاکمه و حبس نویسندگان و روزنامه نگاران در ایران اعتراض کرد. در این قطعنامه نسبت به اعمال سانسور و ممانعت از انتشار صدها کتاب ، فشار بر ناشران و وجین کردن کتابها از کتابخانه ها ابراز نگرانی شده است . قطعنامه این کنگره همچنین محاکمه یعقوب یاد علی ، حکم حبس 6 ماهه ی پروین اردلان و حکم 11 سال زندان برای محمد صدیق کبودوندرا تقیبح کرده است. این قطعنامه خواستار آزادی فوری و بی قید شرط تمامی نویسندگان و روزنامه نگاران زندانی در ایران شد.(ایران امروز 10/7/87)

 

5 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای دستگیری "مجتبی لطفی" از مسئولان واحد اطلاع رسانی دفتر آیت الله منتظری را محکوم کرد. "مجتبی لطفی" وب نگار، همکار روزنامه های توقیف شده "خرداد" و "فتح" بدستور دادگاه ویژه روحانیت توسط مامورین امنیتی بازداشت شد. نامبرده بدلیل نوشتن مقاله ای درباره "رعایت حقوق بشر در امور مربوط به علما و روحانیون" در سایت توقیف شده "نقشینه" در اردیبهشت ماه سال 83 بازداشت و در 24 مرداد ماه در دادگاه ویژه روحانیت قم، بدون حضور وکیل مدافع به 3سال و 10 ماه زندان محکوم شد، اما با پرداخت 65 میلیون تومان وثیقه بدلیل بیماری از زندان آزاد شد . (گزارشگران بدون مرز 13/7/87)

 

6 ـ فرانسه رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، علی آهنی سفیر جمهوری اسلامی ایران را به وزارت امور خارجه احضار کرد و مراتب نگرانی اتحادیه اروپا را از تبعیض های مذهبی و نژادی، آزار فعالان حقوق زن، فشار بر دانشجویان و سندیکای کارگری و اعدام نوجوانان به حکومت جمهوری اسلامی ابراز داشت. وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد:به سفیر ایران یادآور شدیم که لغو مجازات اعدام در ایران یک خواست بین المللی است.(رادیو فردا 18/7/87)

7 ـ سخنگوی کمیسیون حقوق بشر و کمکهای انسانی احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در پارلمان آلمان به مناسبت روزجهانی مبارزه علیه اعدام (10 اکتبر) با صدور بیانیه ای از ایران به خاطر افزایش اعدامها، اعدام کودکان و تعیین مجازات اعدام برای "ارتداد" انتقاد شده است. بنابر گزارش سازمانهای مدافع حقوق بشر، ایران از نظر تعداد اعدامها، پس از چین در مکان دوم در جهان قرار دارد. همچنین جمهوری اسلامی ایران یکی از 3 کشوری است که نوجوانان بزهکار را اعدام می کند. در 3 سال اخیر 32 کودک در جهان اعدام شده که 26 نفر آنها در ایران بوده است. (دویچه وله 18/7/87)

 

8 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: ایران سالهاست که صدر نشین کشورهای خاورمیانه برای داشتن بیشترین تعداد روزنامه نگاران زندانی است. اکنون 9 روزنامه نگار در بزرگترین زندان خاورمیانه برای روزنامه نگاران در بازداشت بسر می برند. گزارشگران بدون مرز از شرایط بازداشت 6 روزنامه نگار زندانی در زندان اوین نگران است. چهار روزنامه نگار آذربایجانی علیرضا صرافی مدیر مسئول ماهنامه توقیف شده "دیلماج" سعید محمدی سردبیر مجله ادبی "یاشماق" حسن راشدی و اکبر آزاد همکاران مجلات "یارپاق" و "وارلیق" که در تاریخ 20 شهریور ماه بازداشت شده اند ، همچنان در بند 209 زندان اوین ، سخت گیر ترین بخش زندان اوین که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می شود ، بسر می برند. خانواده ها به گزارشگران بدون مرز گفته اند : که زندانیان شدیدا رنجور ، ضعیف و خسته به نظر می آمدند ، برخی از آنها بیمار و نیاز به درمان پزشکی دارند، همچنین محمد حسن فلاحیه زاده شدیدا بیمار و نیاز به معالجه جدی در خارج از زندان دارد .از ملاقات محمد صدیق کبودوند مدیر مسئول هفته نامه توقیف شده "پیام مردم" با فرزندانش ممانعت بعمل آمده است. نامبرده از سوی مقامات امنیتی برای انحلال " سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان " و پذیرش " انتشار گزارش هایی نادرست " شدیدا تحت فشارهای روحی و جسمی قرار دارد. (گزارشگران بدون مرز 24/7/87)

 

9 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای در رابطه با سلامت روزنامه نگار زندانی محمد حسن فلاحیه زاده به دلیل اعتصاب غذا ابراز نگرانی کرد. نامبرده خبرنگار تلوزیون العالم ، شبکه عرب زبان رادیو تلوزیون دولتی ایران است ، که از آذر 85 در زندان بسر می برد. وی در دادگاهی غیر علنی و بدون داشتن وکیل مدافع به اتهام « جاسوسی» به 3 سال زندان و پرداخت جریمه سنگین مالی محکوم شده است. صالح نیکبخت وکیل مدافع این روزنامه نگار زندانی اعلام کرد: موکلش در اعتراض به حکم زندان و برای اعاده دادرسی دست به اعتصاب غذا زده است. وکیل مدافع علی رغم امضای وکالت نامه از سوی موکلش تاکنون نتوانسته است به پرونده دسترسی داشته باشد.(گزارشگران بدون مرز 26/7/87)

 

10 ـ سازمان عفو بین الملل در رابطه با بازداشت نگین شیخ اسلامی مدافع حقوق بشر و فعال در حوزه زنان و کودکان با انتشار اطلاعیه ای ابراز نگرانی کرد . در این اطلاعیه آمده است: نگین شیخ اسلامی در نیمه شب 14 مهر ماه  با یورش ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. وی در خطر شکنجه و عدم دسترسی به داروهای لازم برای بیماری تنفسی اش روبرو است. این سازمان ضمن ابراز نگرانی خود نسبت به سرنوشت نامبرده از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته است دارو های او را در اختیارش قرار دهند. محل نگهداری وی اعلام شود و آزادی فوری و بدون قید و شرط نگین شیخ اسلامی نیز فراهم گردد.(کانون زنان ایرانی 27/7/87)

 

11 ـ بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد از پیشینه حقوق بشر ایران انتقاد کرده و گفته است در این مورد نگرانی‌های زیادی دارد که دامنه آن از افزایش موارد مجازات اعدام گرفته تا تعقیب و آزار اقلیت‌های دینی و سرکوب حقوق زنان است. در این گزارش بان کی مون گفته است طی ماه‌های اخیر، تعداد اعدام‌ها در ایران به ناگهان افزایش پیدا کرده است. دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان ساخت همچنان تعداد زیادی از افراد زیر ۱۸ سال درایران اعدام می‌شوند. در گزارش دبیر کل سازمان ملل به سرکوب جنبش زنان ایران طی یک سال گذشته نیز پرداخته و گفته که زنان به طور مکرر برای استفاده از روسری‌های خیلی آزاد و لباس‌های خیلی تنگ دستگیر می‌شوند.گزارش‌های مربوط به خشونت علیه بهائیان نیز افزایش یافته است. محل زندگی و کسب اعضای جامعه بهایی ایران هدف قرار گرفته است.  بان کی مون گفته است قطع اعضای بدن و مجازات‌های بدنی که برای جرائم، مجازات اسلامی تلقی می‌شود، باعث نگرانی جدی است.وی همچنین به گزارش‌هایی در مورد شلاق زدن همجنس گرایان و تهدید آنها به اعدام اشاره کرده است. دبیرکل سازمان ملل گفته است که در مجموع، وضعیت حقوق بشر در ایران نگران کننده است.( بی بی سی 30/7/87

 

اخبار دانشجویی:

12 ـ آیدین خواجه ای، فراز ذهتاب، امیر مردانی، داریوش حاتمی، مقصود احدی و منصور امینیان دانشجویان دانشگاه تبریز به همراه مجید ماکویی دانشجوی دانشگاه مالک اشتر اصفهان پس از 75 روز از بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز به سلولهای انفرادی زندان مرکزی تبریز منتقل شدند. دانشجویان زندانی در ملاقات با خانواده های خود اظهار داشتند که مقامات رسمی آنها را در معرض بازجویی های 24 ساعته، بی خوابی، ضرب و شتم، توهین و تحقیر و شکنجه به منظور اخذ اعترافات اجباری قرار داده اند.(ساوالان سسی 10/7/87)

 

ضرب و شتم دانشجويان:

13 ـ مهران فرجی از فعالان دانشجوئی دانشکده خبر توسط سفیدآبی مسئول دفتر رئیس دانشکده خبر مورد ضرب و شتم و فحاشی قرار گرفت. (امیرکبیر 2/7/87)

 

14 ـ مهدیه گلرو از دانشجویان محروم از تحصیل اعلام کرد : مامورین نیروی انتظامی با استفاده از گاز اشک آور و گاز فلفل به دانشجویان شرکت کننده در تجمع مقابل مجلس حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. (رادیو فردا 14/7/87)

 

15 ـ یک دختر دانشجوی دانشگاه آزاد رودهن توسط یک مامور زن و چند مرد حراست دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفت. رئیس دانشگاه و مسئول حراست دانشگاه خود را پاسخگو نمی دانند.(کارگزاران 27/7/87)

 

دانشجويان: بازداشت شده

16 ـ تعدادی از دانشجویان محروم از تحصیل که برای دیدار نمایندگان مجلس و انتقال اعتراضات خود به آنها در برابر ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تجمع کرده بودند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. اسامی 14 نفر از دانشجویان بازداشت شده به شرح ذیل است: مهدیه گلرو ، زهرا توحیدی ، صادق شجاعی ، ضیاء نبوی ، علی تقی پور ، مرتضی حسین زاده ، یادگار صالحی ، اصغر قنبری ، علی خوشبخت ، مازیار معصومی ، علیرضا داودی ، سعید فیض الله زاده ، مهدی عربشاهی و ناصر پویافر . این دانشجویان پس از انتقال به کلانتری واقع در خیابان کارگر جنوبی آزاد شدند. (ادوار نیوز 14/7/87)

 

17 ـ احسان نجفی نسب دانشجوی ترم آخر رشته الکترونیک دانشگاه تبریز، عضو شورای مرکزی انجمن ادبی سهند و از فعالین آذربایجانی توسط مامورین امنیتی بازداشت گردید. از سوی قاضی هاشم زاده، بازپرس پرونده دانشجویان بازداشتی تبریز، حکم 2 ماه بازداشت موقت برای وی صادر گردید. (ساوالان سسی 17/7/87)

 

18 ـ صمد ملاقلی 23 ساله دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد شبستر و از فعالان آذربایجانی توسط مامورین امنیتی بازداشت شد. نیروهای امنیتی ضمن تفتیش خانه، کامپیوتر، کتابها و دیگر اشیای شخصی وی را نیز با خود بردند. نامبرده در تاریخ 15/2/87 چند روزی بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بود.

(ساوالان سسی 17/7/87)

 

19 ـ محسن محمدی دانشجوی رشته ارتباطات دانشگاه آزاد میبد یزد توسط مامورین اداره اطلاعات اصفهان بازداشت شد. پدر نامبرده به دادگاه انقلاب اصفهان احضار گردید. (امیرکبیر 19/7/87)

 

20 ـ جواد علیزاده دانشجوی اخراجی مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق بشر دانشگاه علامه طباطبائی و از اعضای فعالان حقوق بشر در ایران، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. نامبرده در 18 آذر 87 برای مدت 2 ماه بازداشت و سپس با قرار وثیقه 80 میلیونی از زندان آزاد شده بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 23/7/87)

 

توقیف سایتها و نشریات دانشجویی:

21 ـ نشریه دانشجویی "بانو" پس از انتشار 2 شماره به اتهام طرح مطالب موجب تضاد میان زن و مرد از طریق دفاع غیر شرعی از حقوق آنان در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویان دانشگاه شیراز برای مدت 3 ماه توقیف گردید. (امیر کبیر 2/7/87)

 

22 ـ نشریه دانشجویی « کیملیک» پس از انتشار 10 شماره بدستور هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه زنجان توقیف گردید.( سلام دمکرات 29/7/87)

 

دانشجويان: احضار :

23 ـ نوید غفاری، امین درستی و اکبر حسن پور از فعالین سیاسی، دانشجوئی دانشگاه شیراز جهت بازجوئی به کمیته انضباطی احضار شدند. (امیرکبیر 15/7/87)

 

24 ـ مجتبی رزمی عضو سابق شورای انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی، نعیم احمدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم طبیعی، آیدین تیموری مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "تلنگر" و وحید دهقان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز، جهت بازجوئی به کمیته انضباطی احضار شدند. جرم این دانشجویان اعتراض به بازداشت فعالین دانشجوئی می باشد. (امیرکبیر 22/7/87)

 

دانشجويان: بازجویی

25 ـ بیش از 30 دانشجوی دختر دانشگاه یزد به علت شرکت در تحصن دانشجویی در کمیته انضباطی محاکمه شدند. تاکنون حکم تعدادی از این دانشجویان که منع موقت از تحصیل به مدت نیمسال هست بطور موقت صادر شده است.(ادوار نیوز 24/7/87)

 

دانشجويان: محاکمات

26 ـ مرتضی اصلاحچی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 3/7/87)

 

 

 

دانشجويان: احکام صادر شده

27 ـ سورنا هاشمی ، بهرام واحدی و علیرضا فیروزی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان به علت شرکت در تحصن دانشجویی خرداد ماه دانشگاه زنجان ، از انتخاب واحد و ادامه تحصیل محروم شدند . مسئولین دانشگاه از هر گونه پاسخگویی در این رابطه خودداری می کنند.(کمیته گزارشگران حقوق بشر 3/7/87)

 

28 ـ رحیم حسینی فعال دانشجوئی و مدیر مسئول نشریه دانشجوئی توقیف شده "بیان آزاد" که با شکایت میبدی رئیس دانشگاه یزد در دادگاه به پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود، وقتی برای دیدار دوستان خود وارد دانشگاه یزد شد، با ممانعت نیروهای حراست دانشگاه مواجه شد. نیروهای حراست با الفاظ رکیک و تهدیدآمیز وی را مجبور به ترک دانشگاه کردند. (امیرکبیر 4/7/87)

 

29 ـ پیمان عارف دانشجوی رتبه برتر کنکور کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران، به اتهام ارتباط گسترده سیاسی و فعالیت در جبهه ملی ایران بار دیگر از تحصیل محروم شد. او 3 سال پیش در آستانه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خود و فارغ التحصیلی، به حکم وزارت اطلاعات از سوی هیئت مرکزی گزینش استاد و دانشجو از تحصیل محروم شد. وی امسال در دانشگاه بهشتی بصورت مشروط و سپردن تعهد برای عدم فعالیت سیاسی، پذیرفته شد بود، اما 3 روز مانده به آغاز سال تحصیلی بدستور وزارت اطلاعات ثبت نام وی منتفی شد.(کمیته گزارشگران حقوق بشر 4/7/87)

 

30 ـ امیر حسین فتوحی دانشجوی دانشگاه پزشکی هرمزگان بدلیل شرکت در تحصن 9 خرداد سال جاری و مصاحبه با تلویزیون صدای امریکا، در کمیته انضباطی بصورت غیابی به 2 ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد.

(کمیته گزارشگران حقوق بشر 7/7/87)

 

31 ـ کورش جنتی دانشجوی رشته ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی از تحصیل در این دانشگاه محروم شد. وی پیش از این در دو حکم جداگانه به 3 ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود . مجید دری و علیرضا موسوی دو دانشجوی دیگر دانشگاه ادبیات در کمیته انضباطی به مدت دو سال ونیم از تحصیل محروم شدند. گفتنی است در طول 3 سال ریاست حجت الاسلام شریعتی در دانشگاه علامه بیش از 70 ترم حکم محرومیت از تحصیل برای دانشجویان منتقد این دانشگاه صادر شده است. (امیرکبیر 11/7/87)

 

32 ـ یونس میر حسینی دانشجوی حقوق دانشگاه شیراز به اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در دادگاه انقلاب شیراز و با تائید شعبه 15 دادگاه تجدید نظر استان فارس به 36 ماه حبس تعلیقی به مدت 4 سال محکوم گردید.(ایران امروز 12/7/87)

 

33 ـ یاسر بهادری دانشجوی عمران دانشگاه ایلام به اتهام اخلال در نظم دانشگاه و بهم زدن کلاس درس، در شعبه اول دادگاه تجدید نظر ایلام به 4 ماه حبس تعزیری محکوم شد. (امیرکبیر 19/7/87)

 

34 ـ هشت دانشجوی دانشگاه اصفهان در کمیته انضباطی محکوم شدند. احکام صادره و رای نهائی کمیته انضباطی به شرح ذیل اعلام گردید: ارسلان صادقی مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "اشتراک" یک ترم محرومیت از تحصیل. نرگس شریفی مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "دریچه" توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده. زویا شکوهی مدیرمسئول نشریه دانشجوئی "طلوعی دیگر" توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده. حسین سرشومی مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "امید فردا" توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده.آرش انواری توبیخ کتبی همراه با درج در پرونده. مژده سمائی از دانشجویان "آزادیخواه و برابری طلب" یک ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورود شدن به خوابگاه و دانشگاه. علیرضا داوودی از دانشجویان "آزادیخواه و برابری طلب" دو ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورود شدن به خوابگاه و دانشگاه. مازیار معصومی از دانشجویان "آزادیخواه و برابری طلب" دو ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورود شدن به خوابگاه و دانشگاه. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/7/87)

 

35 ـ آرمان صداقتی عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "جرس" در شعبه 21 دادگاه انقلاب به 2 سال حبس تعلیقی محکوم شد. نامبرده پیش از این در کمیته انضباطی به 3 ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود. (امیرکبیر 22/7/87)

36 ـ سیامک کریمی دانشجوی رشته حقوق دانشگاه بوعلی سینا همدان که در سال 85 علی رغم کسب رتبه های 17 و 66 بدلیل تعلق 3 ستاره به وی اجازه تحصیل در دانشگاه را نیافت. در کنکور کارشناسی ارشد سال جاری در دانشگاههای دولتی و آزاد شرکت کرده و قبول شده بود ولی به دستور وزارت اطلاعات دانشگاه های آزاد و دولتی از پذیرش وی و سایر دانشجویان ستاره دار سال 85 خود داری می کنند. نوربخش رئیس گزینش سازمان سنجش به نامبرده گفته: تا وقتی مشکل آزمون سال 85 این دانشجو حل نشود، مابقی آزمون های دولتی نیز همان سرنوشت را خواهند داشت. (ادوارنیوز 22/7/87)

 

37 ـ شیوا نظرآهاری فارغ التحصیل رشته عمران دانشگاه آزاد- واحد تهران جنوب، فعال حقوق بشر با مراجعه به سازمان سنجش، مطلع شد که نامش بدستور وزارت اطلاعات در لیست دانشجویان ممنوع التحصیل قرار گرفته و لذا امکان ثبت نام برای کارشناسی ارشد را ندارد. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 23/7/87)

 

38 ـ حسین رحمانی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد کرج که در تاریخ 23 خرداد سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به 6 سال حبس تعزیری محکوم گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران 24/7/87)

 

39 ـ امین ریاحی ، مهدی خسروی و حمید رضا خانی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در کمیته انضباطی دانشگاه به ترتیب به یک ترم تعلیق از تحصیل ، محرومیت دایم از خوابگاه و مرخصی اجباری  محکوم شدند. این سه دانشجو در 9 شهریور از محل سکونت خود واقع در بجنورد، شیروان و کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.(امیر کبیر 26/7/87)

 

40 ـ افشین اکبریان مدیر مسئول نشریه دانشجویی "هیس" و از اعضای هئیت موسس کانون طنز به همراه 3 دانشجوی دیگر دانشگاه یزد به علت گزارش های میبدی رئیس دانشگاه یزد، به اتهام نداشتن صلاحیت با رای ستاد رد گزینش سازمان سنجش از تحصیل در دانشگاه یزد محروم شدند.این دانشجویان از فعالین نشریات دانشجویی و تشکل های سیاسی هستند . نشریات "کتیبه" ، "فاصله" و نشریه طنز "هیس" توسط این دانشجویان چاپ می شد. (امیرکبیر 26/7/87)

 

41 ـ علی تقی پور و عمید مشرف زاده دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بدستور گزینش سازمان سنجش از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شدند.(امیر کبیر 27/7/87)

 

دانشجويان صدور قرار وثیقه:

42 ـ هستی خضروی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و عضو کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت پس از 10 روز بازداشت با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. (امیرکبیر 9/7/87)

 

43 ـ انور ساعد موچشی 29 ساله دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق بین الملل دانشگاه بهشتی، عضو تحریریه هفته نامه توقیف شده "کرفتو" و عضو انجمن راه سبز و دفاع از محیط زیست سنندج پس از 35 روز بازداشت با قید وثیقه 30 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(وبلاگ زندان و مبارزه 22/7/87)

 

جلوگیری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدنی:

44 ـ سخنرانی تقی رحمانی از فعالان ملی- مذهبی در شب 23 ماه رمضان در حسینیه ارشاد بدستور مقامات امنیتی لغو گردید. (میزان نیوز 8/7/87)

 

45 ـ سخنرانی های شیرین عبادی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی مالزی بدلیل فشار وزارت خارجه ایران لغو گردید. نامبرده به دعوت "بنیاد صلح مالزی" به منظور انجام یک سری سخنرانی دعوت شده بود. مقامات وزارت خارجه ایران به وزارت خارجه مالزی گفته اند که حضور عبادی در مالزی و انجام سخنرانی می تواند به روابط خوب دو کشور صدمه بزند. (روزآنلاین 8/7/87)

 

46 ـ کنگره سالانه حزب پان ایرانیست بدستور وزارت اطلاعات لغو گردید. دکتر سهراب زنگنه، قدرت الله جعفری دبیر کل و قائم مقام این حزب، منوچهر یزدی، مهندس رضا کرمانی و فرهاد باغبانی طی روزهای گذشته به وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجوئی و تهدید قرار گرفته اند. طی سالهای گذشته نیز نیروهای امنیتی مانع برگزاری کنگره این حزب شده اند. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 10/7/87)

 

47 ـ کانون صنفی معلمان ایران به مناسبت 14 مهر روز جهانی معلم طی بیانیه ای اعلام کرد: برگزاری مراسم روز معلم با تهدید های نیروهای امنیتی از ماموران وزارت اطلاعات گرفته تا پلیس امنیت و معاونت امنیت دادگاه لغو گردید. (کانون صنفی معلمان ایران 12/7/87)

 

48 ـ به حکم هیئت نظارت بر دانشگاه سهند تبریز، فعالیتهای انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه به مدت 12 ماه تعلیق گردید. (امیرکبیر 22/7/87)

 

49 ـ مسئولان وزارت اطلاعات از برگزاری کنگره سالانه نهضت آزادی ایران در منزل دکتر احمد صدر حاج سید جوادی جلوگیری بعمل آوردند. (میزان ینوز 23/7/87)

 

50 ـ نیروهای امنیتی در بوشهر از سخنرانی عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان و محمد صادقی مسئول کمیته شعب این سازمان در رابطه با مسائل سیاسی روز و انتخابات ریاست جمهوری جلوگیری بعمل آوردند. (ادوار نیوز 27/7/87)

فیلتر کردن سایتهای خبری:

51 ـ سایت کانون زنان ایرانی به فاصله 10 روز برای بار چهارم حک شد. حدود 10 روز پیش وقتی سایت کانون زنان ایرانی گزارشی در مورد وضعیت پرونده زهرا بنی یعقوب، نزدیک به سالگرد وی منتشر کرد، حک شد و این بار نیز بعد از پوشش خبر مراسم سالگرد زهرا حک شد. (تغییر برای برابری 14/7/87)

 

52 ـ سایت "مدرسه فمینیستی" برای ششمین بار فیلتر شد. این سایت یکی از پایگاه های اینترنتی کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز است. (مدرسه فمینیستی 18/7/87)

 

53 ـ سایت "تغییر برای برابری" برای شانزدهمین بار فیلتر شد. (تغییر برای برابری 18/7/87)

 

مطبوعات: احضار روزنامه نگاران

54 ـ حمید رضا زاهدی کهنه گورابی مدیر مسئول روزنامه توقیف شده "دوران امروز" جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. (ایسنا 2/7/87)

 

55 ـ قلی شیخی مدیر مسئول روزنامه "توسعه" به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، انتشار مطالب خلاف واقع و افترا با شکایت مدعی العموم، نیروی مقاومت بسیج، انصار حزب الله و دانشگاه آزاد اسلامی جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. (ایسنا 7/7/87)

 

56 ـ مرتضی سجادیان مدیر مسئول روزنامه "کارگزاران" به اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب با شکایت نماینده دادستان جهت بازجوئی به شعبه ششم بازپرسی دادسرای کارکنان دولت احضار شد. (ایسنا 8/7/87)

 

56 ـ حسین مختاریان مدیر مسئول روزنامه توقیف شده "آزاد" به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، نشر مطالب خلاف واقع و توهین، با شکایت مدعی العموم، فرمانده کل سپاه پاسداران، ستاد اجرائی فرمان خمینی و شهرداری تهران جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. (ایسنا 8/7/87)

 

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران

57 ـ مدیران مسئول سایتهای "سپهرنیوز"،"مردمیا"،"اکونومیست"و"شریف نیوز" با شکایت نیروی مقاومت بسیج در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به ریاست قاضی حسین حسینیان محاکمه شدند. (ایسنا 7/7/87)

 

مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاهها

58 ـ امیر تفرشی مدیر سایت عدالتخانه به اتهام افتراء و نشر اکاذیب در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به ریاست قاضی حسین حسینیان به 6 ماه حبس و 20 ضربه شلاق محکوم شد.(ایسنا 1/7/87)

 

مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران

59 ـ عکاسان خبرگزاریهای ایرنا و فارس در حال عکسبرداری از آتش سوزی دانشگاه تبریز، توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به کلانتری 11 تبریز منتقل شدند. (تبریزنیوز 11/7/87)

 

اخراج روزنامه نگاران:

60 ـ احمد جلالی فراهانی عضو اخراجی تحریریه روزنامه « ایران » و مدیر مسئول وبلاگ« تحریریه خاموش» اعلام کرد: پس از مدیر مسئول شدن کاوه اشتهاردی حداقل 84 روزنامه نگار و کارمند روزنامه دولتی« ایران» بر اثر فشار وادار به استعفا و بازخرید شده اند و یا به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده اند و یا از کار اخراج گشته اند. این روزنامه نگاران و کارمندان در بخش های تحریریه، و سرویس های عکس ، اندیشه، اقتصادی ، گزارش،  بین المللی ، اجتماعی ، حوداث، سیاسی و گفتگو، محیط زیست ، موسیقی، ورزشی ، فنی و حروف چینی و... کار خود را از دست داده اند.( کانون زنان ایرانی 26/7/87)

 

اخبار مربوط  به فعالین سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی:

61 ـ جلال محمود زاده و اقبال محمدی نمایندگان مهاباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه پس از گذشت 45 روز از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و مدنی کرد، خواستار به رسمیت شناختن حق زندانیان سیاسی در دسترسی به وکیل، لغو احکام اعدام فعالان سیاسی و مدنی و توقف شکنجه در زندانها شدند.(وبلاگ زندان و مبارزه 18/7/87)

 

62 ـ اسفندیار ذوالقدر مدیر مسئول ماهنامه "اقتصاد و توسعه" و استاد دانشگاه علمی کاربردی بدلیل طرح مباحثی در کلاس جامعه شناسی و انتقاد از دولت احمدی نژاد و گزارش کلاس درس توسط"ایوبی" یکی از اعضای تیم حفاظت ریاست جمهوری، بدستور نهاد ریاست جمهوری از دانشگاه اخراج شد.(امیر کبیر 21/7/87)

 

63 ـ حسین ذبحی معاون قضایی دادستان کل کشور اعلام کرد : بیش از 100هزار نفر در ایران ممنوع الخروج و ممنوع المعامله هستند. (ایرنا 23/7/87)

 

64 ـ آرزو رحیم خانی ، ایوب حیدری و حمید ایزدمنش از اساتید عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد واحد اندیمشک به علت حمایت از تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان ، از کار اخراج شدند. (آزادنا 23/7/87)

 

65 ـ علی کردان وزیر کشور در بیستمین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور در مصلای تهران از خطر تبدیل جنبش های اجتماعی به چالش های امنیتی سخن گفت: وی از "چالش قومی" به عنوان اولین چالشی که می تواند یک چالش امنیتی باشد یاد کرد. وزیر کشور جنبش ناسیونالیسم قومی، فرقه گرایی، دمکراسی خواهی در مقابل مردم سالاری دینی، سکولاریست، جنبش مجازی و اینترنتی، جنبش روشنفکری، خرافه گرایی، محیط زیست، مسئله فمینیست و مدرنیسم در مقابل سنت را از دیگر جنبش های قابل توجه بر شمرد. جنبش حقوق بشر، جنبش سندیکایی که در مقابل امکانات و سنت های مذهبی ما نظیر هیات های مذهبی و تکایا و مساجد است. جنبش دانشجویی، جنبش مذهبی که بحث وهابیت و بهائیت را می توان در این جنبش تحلیل و ارزیابی کرد.(کارگزاران 25/7/87)

 

احضار فعالین سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:

66 ـ یدالله زاره ای و رامین زندنیا از معلمین سنندج به اتهام شرکت در راهپیمایی و تجمع صنفی، کانون صنفی معلمان کردستان در اداره حراست آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج مورد بازجویی قرار گرفته و تهدید به اخراج از آموزش و پرورش شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 14/7/87)

 

67 ـ کانون نویسندگان ایران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: چند عضو کانون را احضار و مورد بازجویی قرار داده اند و به یک عضو کانون هشدار داده شده که کانون پا را از گلیم خود فراتر نگذارد. آنها دوباره ساز "غیرقانونی" بودن کانون را کوک کرده اند. (کانون نویسندگان ایران 24/7/87)

 

بازداشت فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی:

68 ـ مامورین اداره اطلاعات گلپایگان و اصفهان به خانواده زندانی سیاسی محمد نیکبخت یورش برده و منیژه شفاعت 50 ساله مادر وی ، نسرین و هما نیکبخت و دو برادر این زندانی سیاسی را بازداشت و مورد بازجویی و تهدید قرار داده و سپس آزاد کرده اند. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 5/7/87)

 

69 ـ رحیم حاجی زاده از فعالان آذربایجانی به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ قوم گرائی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند 7 زندان مرکزی اردبیل منتقل گردید. (فعالان حقوق بشر در ایران 8/7/87)

 

70 ـ میر اکبر رئیس زاده، سید محمد میر آقاسی، محمود ایمان زاده و ماشینی از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران در روز جهانی معلم توسط ماموران امنیتی بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند.

(کانون صنفی معلمان ایران 14/7/87)

 

71 ـ مرتضی حجاریان رئیس گروه تاریخ آموزش و پرورش منطقه 3 اصفهان و فعال صنفی معلمان توسط اداره اطلاعات اصفهان بازداشت شد. (کانون صنفی معلمان ایران 18/7/87)

 

72 ـ حجت الاسلام مجتبی لطفی مسئول اطلاع رسانی دفتر آیت الله حسین علی منتظری بدستور دادگاه ویژه روحانیت قم توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت گردید. (امیرکبیر 19/7/87)

 

73 ـ ملک گمشاد زهی مدیر شرکت کامپیوتری «مگا رایانه» و مدیر شرکت «بلوچ رایانه هیرمند» واقع در خیابان عمر خیام زاهدان توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ماموران اطلاعات کلیه سیستمهای کامپیوتری موجود در این دو شرکت را جمع آوری کردند.(دیده بان حقوق بشر بلوچستان 19/7/87 

 

74 ـ داریوش دانشور از فعالان فرهنگی شهر مشهد و مدیر کتابفروشی دانشور، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. کتابفروشی نامبرده بیش از یکماه است که تعطیل گردیده است. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/7/87)

 

75 ـ  خانم حمیده نبوی چاشمی همکار فعالین حوزه زنان به اتهام ارتباط داشتن با نشریه توقیف شده"سرزمین آریایی" که هفته پیش توسط مامورین امنیتی بازداشت شده بود به علت شرکت در مراسم بزرگداشت دکتر مصدق در دادگاه تجدید نظر به چهار ماه حبس که به مدت 5 سال به حالت تعلیق درآمد، محکوم شده است.خانم نبوی با دختر 5 ساله خود به تنهایی زندگی می کند و فرزندش که اکنون بطور موقت به اقوام سپرده شده به علت دوری از مادرش در وضعیت روحی نامناسبی به سر می برد.(امیر کبیر 26/7/87)

 

فعالين سياسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها

76 ـ یوسف مصطفی لو، فوق لیسانس، با 21 سال سابقه خدمت، متاهل و دارای 2 فرزند، به اتهام تمسخر خداوند بزرگ و اهانت به ائمه به حکم هیئت تخلفات اداری شهرستانهای استان تهران از آموزش و پرورش اخراج شد. (کانون صنفی معلمان تهران 1/7/87)

 

77 ـ عبدالحجت تاری وردیان 41 ساله از فعالین آذربایجانی، به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمع غیر قانونی در شعبه 110 دادگاه جزائی تبریز به 6 ماه حبس تعزیری و 40 ضربه شلاق محکوم شد. حکم صادره برای مدت 2 سال به حالت تعلیق در آمده است. نامبرده در تاریخ 1/3/87 به مدت 2 هفته بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بود. (ساوالان سسی 17/7/87)

 

78 ـ دکتر محمد مهدی احمدی دبیر سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه های شیراز و علوم پزشکی به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به 8 ماه حبس محکوم شد. این حکم بمدت 4 سال به حالت تعلیق درآمد. (ادوارنیوز 22/7/87)

 

79 ـ محمد علی منصوری از شرکت کنندگان در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی که از یکسال پیش در بازداشت بسر می برد، در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به 17 سال زندان همراه با تبعید به زندان گوهردشت صادر شد.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی 24/7/87)

 

80 ـ مسعود کردپور 37 ساله ، روزنامه نگار ، بینانگذار بنیاد دمکراسی و حقوق بشر کردستان ایران و عضو  NGO دفاع از محیط زیست به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد به ریاست قاضی چابک به یکسال حبس تعزیری محکوم و به بند انفرادی منتقل گردید . (تبریز نیوز 25/7/87)

 

صدور قرار وثیقه برای آزادی زندانیان سیاسی:

81 ـ مهندس حسن رحیمی عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر پس از 33 روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. ( کمیته گزارشگران حقوق بشر 25/7/87)

 

82 ـ حسن سرداری فعال فرهنگی و پژوهشگر اهل کرمانشاه که در تاریخ 16 بهمن توسط نیروهای امنیتی در نقده بازداشت شده بود، پس از مدتی به بند 12 زندان ارومیه منتقل گردید.دادگاه برای آزادی نامبرده مبلغ 200 میلیون تومان قرار وثیقه صادر کرده است. وی بدلیل عدم استطاعت تامین وثیقه‌ همچنان در زندان به‌ سر میبرد.

(وبلاگ زندان و مبارزه 30/7/87)

 

اخبار مربوط به زندانيان سياسی:

83 ـ شمس الله شادی که از 9 ماه پیش به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در بازداشت بسر می برد، در زندان سنندج دست به اعتصاب غذا زده است. نامبرده علت این اعتصاب را، پایان دادن به نگهداری وی در سلول انفرادی و اعتراض به بلاتکلیفی و تمدید مکرر قرار بازداشت خود از سوی دادگاه انقلاب سنندج اعلام کرده است.

(فعالان حقوق بشر در ایران 2/7/87)

 

84 ـ خضر رسول مروت دانشجوی زندانی و سالار یاره زندانی سیاسی بدستور مسئولین زندان میاندوآب مدت دو هفته است که از ملاقات حضوری محروم شده اند.(کمیته حمایت از زندانیان سیاسی و مدنی کرد 3/7/87)

 

85 ـ محمد صدیق کبودوند رئیس زندانی شده سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ممنوع الملاقات گردیده است. نامبرده 15 ماه بازداشت که حدود نیمی از آن را در سلول انفرادی بسر برده، تنها یک بار موفق به ملاقات حضوری، به مدت 20 دقیقه با خانواده اش شده است. مسئولان زندان اوین وعده یک ملاقات 15 دقیقه ای برای ایشان و خانواده اش را داده اند. اما زمانی که همسر و 3 فرزند آقای کبودوند ساعت 8 صبح به سالن انتظار ملاقات مراجعه کردند درساعت 13 اعلام گردید که ملاقات وی لغو شده و ممنوع الملاقات می باشد.

(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 3/7/87)

 

86 ـ علی صارمی از زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین ، که از 13 شهریور سال گذشته در زندان بسر می برد ، در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد . نامبرده تا بحال 4 بار دستگیر شده که جمعا نزدیک به 21 سال در زندانهای رژیم بسر برده است . همچنین محمد علی منصوری ، میثاق یزدان نژاد و محسن نادری از بازداشت شدگان 13 شهریور سال گذشته همچنان بصورت بلاتکلیف در زندان بسر می برند.

(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 5/7/87)

 

87 ـ منصور رادپور زندانی سیاسی در سالن 2 اندرزگاه 1 بندی که به سیاهچال زندان رجایی شهر معروف است ، منتقل گردیده و هیچگونه ارتباطی از قبیل تلفن و یا ملاقات با بیرون از زندان را ندارد . نامبرده در زیر شکنجه سختی بسر می برد نگهبانان این بند تنها از طریق باطوم پلاستیکی و باطوم برقی با زنداینان صحبت می کنند و زندانی را در سلولی که مجهز به دوربین مادون قرمز می باشد روزها و شبها دستبند و پابند می کنند.

( فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 8/7/87)

 

88 ـ هادی امینی و کمال خاکنژاد از زندانیان سیاسی مهاباد که در دادگاه بترتیب به 5 و 3 سال زندان محکوم شده اند، در اعتراض به روند دادرسی و صدور حکم سنگین برای خود و همبستگی با دیگر زندانیان اعتصابی، دست به اعتصاب غذا زده اند. (موکریان نیوز 9/7/87)

 

89 ـ امیر حشمت ساران از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج که در حال تحمل پنجمین سال از دوران محکومیت 11 ساله خود می باشد، بدلیل شرایط نامناسب محیطی و عدم رسیدگی پزشکی از ناحیه مفاصل دست و پا دچار مشکل گردیده است. مسئولین زندان از دادن مرخصی استعلاجی که جزو حقوق زندانی محسوب میگردد امتناع می کنند.(فعالان حقوق بشر در ایران 9/7/87)

 

90 ـ خالد هردانی زندانی امنیتی که در زندان رجایی شهر بسر می برد، در شعبه 6 دادگاه اجرای احکام دادگاه انقلاب اسلامی مطلع شد ، که در دادگاه اهواز به صورت غیابی به 7سال زندان و تبعید به شهرستان خاش محکوم شده است .(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 11/7/87)

 

91 ـ شهرام و فرهنگ پور منصوری که از 8 سال پیش در زندان بسر می برد، در بند 6 زندان گوهردشت توسط گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به سلولهای انفرادی بند یک زندان گوهردشت منتقل شدند.

(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 16/7/87)

 

92 ـ زندانیان سیاسی و مدنی کرد پس از 45 روز اعتصاب غذا با انتشار بیانیه ای به اعتصاب غذای خود پایان دادند. در این بیانیه زندانیان اعتصاب کننده ضمن تاکید بر خواسته های شش گانه خود اعلام کردند: بنابر خواسته ی بسیاری از بزرگان ، فعالان مدنی ، فعالان حقوق بشر ، فعالان زن و همچنین سازمانها و نهادهای حقوق بشری به اعتصاب غذای خود پایان دادند.( وبلاگ زندان و مبارزه 18/7/87)

 

93 ـ یونس بادسار فعال مدنی که در تاریخ 11 بهمن 86 توسط نیروهای امنیتی در شهر مریوان بازداشت گردید ، تا کنون هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دست نیست. (وبلاگ زندان و مبارزه 27/7/87)

 

94 ـ دکتر سعید ماسوری زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد که از 7 سال پیش در زندان بسر می برد، از بند 350 زندان اوین به زندان امنیتی رجایی شهر کرج منتقل گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران 28/7/87)

 

95 ـ محمد حسن فلاحیه زاده روز نامه نگار زندانی پس از رسیدن به یکی از خواسته های خود ، یعنی حق انتخاب وکیل به اعتصاب غذای 15 روزه ی خود  در بند 350 زندان اوین پایان داد. نامبرده عبدالفتاح سلطانی را بعنوان وکیل انتخاب نمود. (فعالان حقوق بشر در ایران 28/7/87)

 

نقض حقوق اقلیتهای مذهبی:

96 ـ " گروه منصورون 2" با پرتاب کوکتل مولوتف به مجلس دراویش نعمت اللهی گنابادی در شهرستان امیدیه حمله کردند. مجالس دراویش در منزل محمد نعمتی برگزار می شود . مهاجمین با ریختن بنزین بر روی وسیله نقلیه یکی از دراویش قصد آتش زدن آن را داشتند. این دومین بار است که مجالس دراویش با کوکتل مولوتف مورد حمله قرار می گیرد. (مجذوبان نور 12/7/87)

 

97 ـ هرمز هاشمی و ماندانا کمالی سروستانی از اعضای اصلی اداره کنندگان جامعه بهائیان شیراز به اتهام اهانت به مقدسات اسلام در شعبه 108 دادگاه جزایی شیراز محاکمه و تبرئه شدند.(ایران امروز 12/7/87)

 

98 ـ امیر حمزه کردی از طلاب حوزه علمیه مدینه العلوم شهرستان خاش توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران 14/7/87)

 

99 ـ حافظ محمد اسلام ملازهی از مدرسین حوزه علیمه اهل سنت در زاهدان به اتهام گریه در اذان جمعه ، پس از تخریب مدرسه دینی "امام ابو حنیفه" در زابل ، جهت بازجویی به دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار شد.

(دیده بان حقوق بشر بلوچستان 14/7/87)

 

100  ـ سیما حقیقت مهلبانی دانشجوی رشته زبانهای خارجی و علوم انسانی اعلام کرد: در کنکور سالهای 83،84و86 در زبانهای خارجی رتبه اول و در علوم انسانی رتبه هشتم را کسب کرده، ولی بدلیل اعتقاد به دیانت بهائیت بدستور سازمان سنجش از تحصیل محروم گردیده است.(فعالان حقوق بشر در ایران 15/7/87)

 

101 ـ  کرمعلی فرهان پور از مشایخ سلسله نعمت اللهی گنابادی و میزبان وی آقای زابلی توسط مامورین اداره اطلاعات شهرستان یاسوج بازداشت شدند. (مجذوبان نور 15/7/87)

 

102 ـ ماموستا ایوب گنجی مولف ، فعال اهل سنت و پیشنماز مسجد قبای سنندج که در تاریخ 7بهمن توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، با شرایط خاصی از زندان همدان آزاد شد. از ایشان تعهد اخذ گردیده است مبنی بر اینکه : نامبرده لباس کردی نپوشد ، به مسجد قبا نروند و سخنرانی نکنند.

(فعالان حقوق بشر در ایران 15/7/87)

 

103 ـ مهران بندی امیرآباد 45 ساله از فعالان جامعه بهائی یزد به اتهام اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی و خارجی کشور، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به نفع گروههای مخالف نظام و نگهداری تجهیزات ماهواره ای، در شعبه اول دادگاه انقلاب یزد به سه سال و نیم حبس، 3 سال تبعید به شهر بابک کرمان، 5 سال محرومیت از حقوق اجتماعی و فعالیت تجاری رایانه ای محکوم شد. همچنین پروانه کسب شرکت میثاق کمند که به نامبرده تعلق داشت نیز لغو گردید. وی از 3 ماه پیش در بازداشت بسر می برد و بیش از 40 روز در انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات زندانی بوده است. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/7/87)

 

104 ـ کامبیز حسینی 28 ساله و از متهمان پرونده آیت الله بروجردی بدستور دادسرای ویژه روحانیت بازداشت، به 2 سال حبس محکوم و به زندان اوین منتقل شد. نامبرده در مهر ماه 85 برای مدت 6 ماه بازداشت و سپس با قید وثیقه از زندان آزاد شده بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/7/87)

 

105 ـ سیاوش ساکی، مرتضی سپندار، امین صفاری و هادی اباذری از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به بند 6 زندان رجائی شهر، که بازداشتگاه انفرادی وزارت اطلاعات است، منتقل شدند. نامبردگان در زندان مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و با دستبند و پابند به شعبه دوم بازپرسی دادسرای کرج اعزام شدند. (سایت مجذوبان نور 22/7/87)

 

106 ـ آرش شاهسوندی دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشکده ی فنی مهندسی گلپایگان که در سال تحصیلی 85 در دانشکده پذیرفته شده اعلام کرد: در بهمن 85 زمان انتخاب واحد ترم دوم به علت اعتقاد به دیانت بهائیت بدستور دکتر اکبری رئیس دانشکده و با تائید نوربخش مسئول گزینش استاد و دانشجو در سازمان سنجش وزارت علوم از ادامه تحصیل محروم گردیده است.(فعالان حقوق بشر در ایران 22/7/87)

 

107 ـ قبرستان جامعه بهایی اصفهان با نام گلستان جاوید در 30 کیلومتری اصفهان در حوزه بخشداری کوهپایه جاده اصفهان- یزد مورد هجوم قرار گرفته و 2500 اصله درخت موجود در قبرستان قطع شده و کاملا از بین رفته است. سیستم آبرسانی محل قطره ای بوده است، حتی لوله های آبیاری درختان نیز قطع شده و غیر قابل استفاده می باشند.(فعالان حقوق بشر در ایران 27/7/87)

 

اخبار فعالان جنبش زنان:

108 ـ نسرین افضلی روزنامه نگار و فعال جنبش زنان به اتهام اخلال در نظم عمومی در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد. (کارگزاران 2/7/87)

 

109 ـ روناک صفارزاده عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و کمپین یک میلیون امضاء به جرم خروج غیر قانونی از مرز و استفاده از تجهیزات ماهواره، در شعبه 101 دادگاه عمومی پیرانشهر به 9 ماه حبس تعزیری و پرداخت 200 هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد. وی همچنین منتظر حکم شعبه 1 دادگاه انقلاب سنندج می باشد.

(شهرگان 15/7/87)

 

110 ـ نگین شیخ الاسلامی مؤسس و دبیر انجمن زنان آذر مهر کردستان و فعال حقوق بشر توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد. دو تن از مامورین امنیتی برای کنترل رفت و آمدها و تماسهای تلفنی تا روز بعد در منزل خانم شیخ الاسلامی باقی ماندند. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 16/7/87)

 

111 ـ هانا عبدی 22 ساله دانشجوی دانشگاه پیام نور بیجار، عضو انجمن زنان آذرمهر کردستان و عضو کمپین یک میلیون امضاء، در دادگاه تجدید نظر به 18 ماه حبس و تبعید به زندان رزن همدان محکوم شد. محمد شریف وکیل مدافع هانا عبدی و روناک صفارزاده اعلام کرد: موکلین من از 7 روز پیش به اعتصاب غذای زندانیان پیوسته اند و به همین دلیل ممنوع الملاقات شده اند. (تغییر برای برابری 16/7/87)

 

112 ـ زینب بایزیدی عضو کمپین یک میلیون امضاء، در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به 4 سال حبس تعزیری و تبعید به زندان زنجان محکوم گردید. نامبرده در 19 تیر ماه توسط اداره اطلاعات مهاباد بازداشت شد.

(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 17/7/87)

 

113 ـ سولماز ایگدر خبرنگار کانون زنان ایرانی، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد، دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور، همکار سازمان های غیر دولتی کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و خانه بچه های کار شوش جهت محاکمه به شعبه 31 دادگاه انقلاب، مستقر در شهر ری احضار شد. نامبرده همزمان با بیستمین سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در مقابل گورستان خاوران بازداشت و پس از 12 روز زندان انفرادی با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد شد. (کانون زنان ایرانی 21/7/87)

 

114 ـ عشا مومنی دانشجو، عکاس، فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا در کالیفرنیا، در روز 24 مهر در بزرگراه مدرس تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل گردید. مامورین امنیتی ضمن بازرسی منزل، کامپیوتر و فیلم های ضبط شده برای پروژه دانشجویی او را، با خود به زندان اوین بردند. عشا مومنی دانشجوی رشته کارشناسی ارشد ارتباطات و هنر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نور تریج است و دو ماه پیش برای دیدار با خانواده و انجام کار دانشجویی اش به ایران بازگشته بود.(تغییر برای برابری 28/7/87)

 

اخبار کارگری:

115 ـ محمد علی شکیب راد رئیس اتحادیه سراجان اعلام کرد: بیش از 1000 واحد صنفی سراجی دارای مجوز مشغول به فعالیت بوده اند و به همین میزان نیز واحد غیر قانونی وجود دارد. اما با واردات بی رویه محصولات چینی ، 70درصد کارگاههای تولیدی  داخلی تعطیل و کارگران بیکار شده اند. تولیدات این واحدها شامل ساک، چمدان ، کوله پشتی، کیف مدرسه ، کیف زنانه و مردانه ، کیف آرایش و کمربند است. ( ایلنا 2/7/87)

 

116 ـ فریدون نیکوفر و بهروز نیکوفر دوتن از فعالان کارگری در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اداره اطلاعات شوش مورد بازجویی قرار گرفتند . همچنین نامبردگان برای بازجویی به اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان شوش احضار شدند. (فعالان حقوق بشر در ایران 2/7/87)

 

117 ـ حدود 800 نفر از کارگران شرکت کاغذ سازی هفت تپه در اعتراض به اعلام تعطیلی این شرکت به مدت 2 ماه و عدم پرداخت 3 ماه حقوق معوقه خود ، در جلوی فرمانداری شهرستان شوش دست به تجمع زدند.

( فعالان حقوق بشر در ایران 3/7/87)

 

118 ـ حسین طاهرزاده دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان اعلام کرد: 200 کارگر کارخانه P.V.C سمنان مدت 5 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. (ایلنا 5/7/87)

 

119 ـ سیاوش قراگزلو مدیرکل دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی گفت: در سال گذشته 117 نفر بدلیل حوادث ناشی از کار فوت کرده اند . همچنین 260 نفر بطور کلی از کار افتاده اند و 596 نفر دچار از کار افتادگی بین 33 تا 66درصد شده اند . در ضمن 1184 نفر دچار از کار افتادگی کمتر از 33درصد می باشندو 24075 نفر در حوادث کار مجروح شده اند. (ایلنا 7/7/87)

 

120 ـ در پی ریزش کانال فاضلاب در شهر بجنورد سه کارگر بنامهای "روح الله مرادی" ، "ابراهیم فرهادی" و "محمد قبادی" در حین گودبرداری جان خود را از دست دادند. (کیهان 9/7/87)

 

121 ـ حجت الله سلیمی رئیس کانون هماهنگی شورای های اسلامی کار استان چهار محال و بختیاری اعلام کرد: 1200 نفر از کارکنان شرکتی دانشگاه علوم پزشکی با 25 تا 30 سال سابقه کار بلاتکلیف هستند.

(ایلنا 10/7/87)

 

122  ـ علیرضا بابائی کارگر روزمزد شرکت پیمانکاری رنگ و عایق از شرکتهای زیر مجموعه شرکت رامشیر در پالایشگاه فازهای 9 و 10 عسلویه به علت برق گرفتگی کشته شد. کارگران نسبت به برق دار بودن بدنه کولرهای خوابگاه ها به مسئولان کمپ هشدار داده بودند، اما مسئول کمپ و مسئولان شرکت رامشیر هیچ اقدامی برای ایمن ساختن کولرها انجام ندادند. (سلام دمکرات 11/7/87)

 

123 ـ پروانه سلیمی عضو انجمن خانواده ناشنوایان اعلام کرد: 70درصد کشور بیکار هستند . براساس قانون حمایت از معلولان ، 3درصد فرصت شغلی در هر نهاد باید در اختیار معولان قرار گیرد، اما در عمل چنین چیزی محقق نشده است . وی افزود: دستگاههای دولتی استقبال چندانی از این قانون نکرده اند. (ایلنا 12/7/87)

 

124 ـ اقبال رضایی دبیر اجرایی خانه کارگر کردستان اعلام کرد: بر اثر ترکیدن تانکر قیر یک کارگر آسفالت سازی یک کارگر قراردادی کشته و 2 کارگر مجروح شدند. (ایلنا 13/7/87)

 

125 ـ یک کارگر ساختمانی بنام میرشاهی به هنگام تخریب ساختمانی در خیابان شهدای گنبد کاووس بر اثر فرو ریختن سقف ساختمان کشته شد. (خبرنامه فعالین مازندان 14/7/87)

 

126 ـ اسدالله کارگر 23 ساله ساختمانی به علت نبود امکانات ایمنی، در هنگام گودبرداری، بر اثر ریزش خاک در منطقه قلهک تهران کشته شد.(ایسنا 16/7/87)

 

127 ـ ولی الله صالحی، هوشنگ رحیم زاده، عزت الله برخورداری، اصغر احمدی، شریفیان و 6 کارگر دیگر کارخانه لاستیک البرز با شکایت کارفرما به دادگاه احضار شدند. (سلام دمکرات 17/7/87)

 

128ـ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط بالابر در منطقه لویزان تهران جان خود را از دست داد.(کارگزاران 17/7/87)

 

129 ـ یک کارگر ساختمانی 30 ساله به علت سقوط در یک چاه 50 متری در خیابان نیاوران تهران کشته شد. همچنین کارگر ساختمانی 50 ساله به علت سقوط در یک چاه 30 متری در چهارراه یافت آباد تهران کشته شد. نبود امکانات ایمنی دلیل مرگ این کارگران است. (ایسنا 22/7/87)

 

130 ـ  غلامرضا غلامحسینی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به علت شرکت در اعتراضات صنفی سال 86 کارگران شرکت واحد در دادگاه تجدید نظر استان تهران تبرئه شد . نامبرده که در تابستان سال جاری پس از 82 روز بازداشت با قرار وثیقه 100 میلیونی از زندان آزاد شد، قرار است در دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه شود. (ایلنا 24/7/87)

 

131 ـ حسین طاهرزاده دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان اعلام کرد: 200 کارگر شرکت چینی رویال مدت 3 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. همچنین عیدی و پاداش سال 86 نیز به کارگران پرداخت نشده است.

(ایلنا 25/7/87)

 

132 ـ به علت خاکبرداری غیر اصولی از دیواره ای که جنس خاک آن دستی و نزدیک به فضای سبز حاشیه خیابان بود یک کارگر بر اثر ریزش آوار در یک ساختمان نیمه تمام جان خود را از دست داد .(ایسکانیوز 26/7/87)

 

133 ـ حدود 500 کارگر سد ماملو در نزدیکی منطقه نظامی پارچین مدت 5 ماه است که حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند. کارگران برای اعتراض دست به اعتصاب زده اند.( سلام دمکرات 28/7/87)

 

134 ـ محمد جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی اعلام کرد: در شش ماهه ی نخست سال جاری بیش از 250000 کارگر از کار بیکار شده اند. (ایلنا 28/7/87)

 

135 ـ عطا باباخانی، سعید ترابیان ، یعقوب سلیمی و علی زاده حسینی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب به تحمل 6 تا 14 ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.(ایلنا 29/7/87)

 

136 ـ کارگران برق گیلان مدت 4 ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. آنها عیدی سال پیش را نیز دریافت نکرده اند. کارگران برای اعتراض دست به اعتصاب زده اند.( سلام دمکرات 29/7/87)

 

قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی:

137 ـ عبدالله شه بخش ، و حمید شه بخش تحت عنوان " اراذل و اوباش" در منطقه سپید سنگ از توابع زاهدان توسط نیروهای مرصاد کشته شدند و اجساد آنان به زاهدان انتقال داده شد.

(دیده بان حقوق بشر بلوچستان 15/7/87)

 

قتلهای مشکوک:

138 ـ دیاکو صالحی که طی سالیان پیش چندین بار به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون بازداشت شده بود،توسط افرادی ناشناس، با ضربات چاقو در شهر سقز به قتل رسید.

 (کمیته حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و مدنی کرد 7/7/87)

 

139 ـ ملا ابوبکر قادریانی از روحانیون اهل سنت در شهر پیرانشهر از سوی دو فرد ناشناس در مقابل درب منزل شخصی خود مورد هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. هفته گذشته نیز ملا ابوبکر تینا یکی دیگر از روحانیون اهل سنت در حادثه ای مشابه در مهاباد ترور شد. همچنین ملا سلام بدلیل اینکه روز سه شنبه را به عنوان عید فطر اعلام کرده بود، از سوی نیروهای امنیتی مورد بازجویی و تهدیدقرار گرفت.

(فعالان حقوق بشر در ایران 11/7/87)

 

محکومین به سنگسار:

140 ـ آذر کبیری 28 ساله و زهره کبیری 27 ساله دو خواهر جوان ساکن محله خادم آباد، در حاشیه شهریار که به سنگسار محکوم شده بودند، بدستور رئیس قوه قضائیه برای محاکمه مجدد پرونده آنها به شعبه 77 دادگاه کیفری استان ارجاع شد. (رادیو زمانه 22/7/87)

 

محکومين به اعدام:

141 ـ مهیار 17 ساله به همراه مادرش مریم رجبی به اتهام قتل محمد ( پدرش) از سوی دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شدند.(کارگزاران 2/7/87)

 

142 ـ نعمت صفوی به اتهام عمل لواط در دادگاه اطفال اردبیل محکوم به اعدام شد. وی از 30 ماه پیش در زندان بسر می برد و در زمان ارتکاب جرم 16 ساله بوده است. (فعالان حقوق بشر در ایران 2/7/87)

 

143 ـ طاهره و مجتبی به جرم قتل محمد همسر طاهره از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شدند. (اعتماد  3/7/87)

 

144 ـ محمد رضا 26 ساله به اتهام قتل علی 36 ساله از سوی دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد .(اعتماد 7/7/87)

 

145 ـ مجید 27 ساله به اتهام قتل سعید از سوی دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی به اعدام محکوم شد .(اعتماد 8/7/87)

 

146 ـ حسین 20 ساله به اتهام قتل دوستش حسن ـ ن از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی حسینی کوه کمره ای به اعدام محکوم شد . (ایسکانیوز 8/7/87)

 

147 ـ ن ـ الف 43 ساله به اتهام قتل حسن و افسانه از سوی دادگاه کیفری استان همدان به اعدام محکوم شد.(ایسکا نیوز 9/7/87)

 

148 ـ حمید 27 ساله به اتهام قتل ایمان 30 ساله از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد. (ایسکانیوز 9/7/87)

 

149 ـ محمد رضا حدادی که در سن 15 سالگی در سال 1382 به همراه سه نفر دیگر به نام های "مهدی" ، "کریم" و "تقی" به اتهام قتل محمد باقر 30 ساله به اعدام محکوم شده بود در طی نامه ای که خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشت: متهمان دیگر به من وعده داده بودند در صورت پذیرفتن قتل به خانواده ام پول زیادی خواهند داد و من هم چون می دانستم این پول زندگی خانواده مرا دگرگون می کند پذیرفتم. بدنبال این نامه به دستور رئیس قوه قضائیه اجرای حکم اعدام وی بطور موقت متوقف شد. (اعتماد 17/7/87)

 

150 ـ احمد رضا – د به اتهام قتل فرخ 75 ساله ( صاحب خانه خود) از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد. ( اعتماد ملی 17/7/87)

 

151 ـ علی 32 ساله به اتهام قتل حامد از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.

(اعتماد ملی 20/7/87)

 

152 ـ معصومه که 11 سال پیش به اتهام قتل محمد همسرش از سوی دادگاه کیفری بیرجند به اعدام محکوم شده بود بعد از تایید حکم اعدام وی از سوی شعبه 20 دیوان عالی کشور ،طی نامه ای که از سوی عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع وی به رئیس قوه قضائیه ارسال شد . حکم اعدام وی بطور موقت متوقف و پرونده وی برای دادرسی مجدد به تهران ارسال شد. (اعتماد 22/7/87)

 

153 ـ مرتضی به اتهام قتل رضا 19 ساله از سوی شعبه 17 دادگاه کیفری استان اضفهان به ریاست قاضی هاشم رضایی به اعدام محکوم شد.(اعتماد 28/7/87)

 

154 ـ جواد 26 ساله به اتهام قتل پدرش حمزه ، مجروح کردن میترا (برادرزاده اش) و اعظم (زن برادرش) در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی به اعدام محکوم شد.(ایسکانیوز 28/7/87)

 

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:

155 ـ "نصرت" به اتهام قتل "حسن" که از سوی دادگاه کیفری استان همدان به اعدام محکوم شده بود در محوطه زندان همدان به دار آویخته شد. (اعتماد 13/7/87)

 

156 ـ "طاهر ـ ح" به اتهام قاچاق موادمخدرکه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی همدان به اعدام محکوم شده بود در محوطه زندان همدان به دار آویخته شد. (اعتماد 16/7/87)

 

157 ـ "شهرام ایوانی" فرزند علی رضا ، "رمضان رفیعی" فرزند حسن و " ساسان دو گوشکانی" فرزند عزیز به جرم قاچاق مواد مخدر که از سوی دادگاه انقلاب اسلامی زاهدان محکوم شده بود در محوطه زندان به دار آویخته شدند. (کیهان 24/7/87)

 

158 ـ "امید" 28 ساله به جرم قتل "مصطفی" 29 ساله که از سوی شعبه 119 دادگاه جزایی اصفهان محکوم به اعدام شده بود بعد از تایید از سوی دیوان عالی کشور در زندان اصفهان به دار آویخته شد. (ایران 25/7/87)

 

159 ـ "م ـ گ" به اتهام قتل خانم" ف "و دخترش "خ ـ ل" که از سوی شعبه 102 دادگاه کیفری دورود به اعدام محکوم شده بود در محوطه زندان دورود به دار آویخته شد. (کیهان 25/7/87)

 

160 ـ " وطن ـ ی" ، " محمد ـ س" و " انور ـ د " به اتهام قاچاق مواد مخدر که از سوی دادگاه انقلاب اسلامی زاهدان به اعدام محکوم شده بودند . پس از تایید این حکم از سوی دیوان عالی کشور در محوطه زندان زاهدان به دار آویخته شدند. ( کیهان 30/7/87)

 

 

 

اخبار اجتماعی :

161 ـ اسدالله جولائی مدیر عامل ستاد دیه اعلام کرد: برای آزاد سازی زندانیان نیازمند در کشور 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. در حال حاضر در حدود 100 زندانی زن نیازمند در کشور داریم. (ایسنا 2/7/87)

 

162 ـ یک مرد 50 ساله دعا نویس که مدعی ارتباط با ارواح و ماوراءطبیعه بود، توسط پلیس بجنورد بازداشت گردید. (البرز 10/7/87)

 

163  ـ در شش ماهه اول سال جاري در سه استان مازندران ، گيلان و خوزستان 460 نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند.  به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين الملل سازمان پزشكی قانوني كشور از اين افراد 219 نفر مربوط به استان مازندران 78 نفر مربوط به استان گيلان و 163 نفر از استان خوزستان بوده اند . همچنين بيشترين آمار غرق شدگی مربوط به استان مازندران شامل 28 نفر در بهار و 191 نفر در تابستان بوده است كه در مرداد امسال بالاترين تعداد افراد غرق شده در دريا را با رقم 78 نفر داشته است .  گفتنی است از كل افراد غرق شده در سه استان 411 نفر مرد و 49 نفر زن بوده اند. ( جمهوری اسلامی 28/7/87 )

 

 

"فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای  شمالی"

 

ihrnena@gmail.com       30/07/1387 برابر با  21/10 /2008

 

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca

siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران –   فرانسه

اتحادیه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it

اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا: adhri1@yahoo.com

info@bashariyat.de  کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آلمان

shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان:

HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند

info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد 

defendhriran_ca@yahoo.com:کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا

komitenoran@yahoo.noکمیته نوران(کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ):  

yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا

kupg_iran@yahoo.de: کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین 

mnrecht@hotmail.comفعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:

فعالان دفاع از حقوق بشر:  Irantestimonyinfo@irantestimony.com

 

HOME