خوئينى درمراسم دعابراى گنجى:پروژه‌ای درحال پی گيری است تا اصانلو را مجبور به اعترافات تلويزيونی و سناريوی خريد سلاح و ارتباط باخارج از كشور نمايند.

ادوار نيوز : شامگاه پنجشنبه مراسمی با حضور جمع كثيری از دانشجويان و فعالين سياسی در منزل اكبر گنجی روزنامه نگار در بند برگزار شد ‏، به گزارش خبرنگار ادوار نيوز حضور جمعيت به قدری بود كه بيش از نيمی از آنها امكان ورود به ساختمان منزل گنجی را پيدا نكرده و در خيابان مراسم را پی گيری كردند. در اين مراسم كه توسط دفتر تحكيم وحدت برگزار مي‌شد ‏ بسياری از فعالان سياسی و اساتيد دانشگاه از جمله: دكتر ملكيان، سعيد حجاريان‏، ‏‌دكتر ملكي، دكتر ابراهيم يزدي،‌ بسته نگار، دكتر كديور‏، مهندس موسوی خوئيني، دكتر زيدآبادي، تقی رحماني، نرگس محمدي، عيسی سحر خيز‏، خانم داوودی مهاجر، رضا دلبري، سعيد حبيبی و... حضور داشتند.
در ابتدای اين مراسم چند تن از دانشجويان با سرودن اشعاری مقاومت و استواری اكبر گنجی را ستودند. همچنين تصنيف مرغ سحر توسط يكی ديگر از دانشجويان اجرا شد كه جمعيت حاضر در اين مراسم به همنوايی آن پرداختند.
در بخشی از مراسم دكتر احمد زيدآبادی با ذكر خاطراتی از دوران زندان كه با گنجی برخورد داشته و يا با او زندگی كرده بود ‏‌گفت: بسيار جای تعجب است كه نيروهای سياسی ما حتی در مورد مساله جان و حقوق اوليه يك زندانی سياسی هم نمي‌توانند روی يك محور توافق كنند و او را از زندان خارج سازند. وی افزود: به هر حال بايد به دور از فضای احساسی تمام سعی خودمان را متوجه اين كنيم كه از راههای عملی بتوانيم آقای گنجی را از اين وضعيت خارج كنيم.
فريد مدرسی عضو شورای مركزی دفتر تحكيم وحدت نيز در سخنان كوتاهی از برگزاری چنين مراسمی در منزل گنجی توسط دفتر تحكيم ابراز خشنودی كرد‏، وی در بخش ديگری از سخنانش گفت: جای كسانی كه در زمان انتخابات خود را مدافع دموكراسی و حقوق بشر و حقوق محذوفين جامعه اعلام مي‌كردند در اين مراسم خالی است و ما نسبت به عملكرد اين افراد انتقاد جدی داريم. مدرسی اضافه كرد: چگونه است كه رسانه‌های اين جريان‌ها حتی از انعكاس چند خط اخبار در مورد آقای گنجی ابا دارند و از آن هم دريغ مي‌كنند.

مهندس موسوی خوئينی دبير كل سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی (ادوار تحكيم وحدت) نيز سخنران ديگر اين مراسم بود. موسوی خوئينی در ابتدای سخنانش ضمن تقدير از دفتر تحكيم وحدت كه با وجود فشارهای گسترده در هفته‌های اخير نسبت به برگزاری چنين مراسمی اقدام كرده اند ابراز اميدواری كرد هرچه سريعتر شاهد آزادی آقای گنجی باشيم.
موسوی خوئينی گفت: عده‌ای گمان مي‌كنند كه دفاع از حقوق اوليه و جان يك انسان لزوما دفاع از عقايد شخصی آن فرد هم محسوب مي‌شود ،‌ البته ما با بسياری از عقايد آقای گنجی هم عقيده هستيم و حضور دكتر كديور كه در سخنرانی شب قدر در حسينيه ارشاد هم اين موضوع را بيان كردند تكيه بر همين اصل است كه از حقوق انسانی يك انسان فارغ از عقايد او بايد دفاع كرد.
مهندس موسوی خوئينی در بخش ديگری از سخنانش گفت : وضعيت آقای گنجی در ميان زندانيان سياسی كشور به گونه‌ای متفاوت از سايرين شده است ‏‌و متاسفانه به نظر مي‌رسد اين وضعيت دشوار حاصل يك كينه ‏،‌عداوت و لجبازی شخصی است كه خصوصا از زمان نامه‌های اخير آقای گنجی شدت بيشتری گرفته است و من به مقامات عالی كشوری مي‌گويم كه اين وضعيت در شان مقام اول يك مملكت نيست. وی افزود : زمانی هم كه با چند تن از نمايندگان دور مجلس ششم پی گير ملاقات با زندانيان سياسی بوديم همواره در مورد آقای گنجی حساسيت خاصی بود و سعی مي‌كردند ما را از ملاقات با ايشان منع كنند.
موسوی خوئينی در بخش پايانی سخنان خود به موضوع بازداشت‌های اخير جمعی از فعالان جنبش كارگری اشاره كرد وی با هشدار نسبت به وضعيت منصور اصانلو گفت : متاسفانه تا اين لحظه هنوز آقای منصور اصانلو در زندان اوين به سر مي‌برد و طبق آخرين اخباری كه بنده دريافت كرده‌ام پروژه‌ای در حال پی گيری است كه تا آقای اصانلو را مجبور به اعترافات تلويزيونی و سناريوی خريد سلاح و ارتباط با خارج از كشور نمايند.

دكتر محسن كديور نيز ديگر سخنران اين مراسم بود ، كديور گفت : شخصا درباره گنجی زياد صحبت كرده‌ام و وظيفه هر فردی مي‌دانم كه از حقوق و جان او دفاع كند. وی گفت: اكبر گنجی بيشترين فشار خارجی را برای جمهوری اسلامی ايجاد كرده است و جای تعجب است كه اين حكومت كه در مورد بسياری از مسائل در برابر خارجي‌ها كوتاه مي‌آيد چرا در اين مورد اين گونه عمل نمي‌كند ، كديور گفت: ‌پاسخ من به اين سوال اين است كه ما حكومتی داريم كه از كمترين عقلانيت سياسی بی بهره است و به مسائل شخصی و كينه‌های شخصی بيشتر توجه مي‌كند تا به منافع ملی و مسائل كلان كشوری و اين عدم وجود عقلانيت است كه باعث مي‌شود اين آقايان توان اداره يك شهر كوچك را هم نداشته باشند ‏،‌ فضای پروازی كشور اينقدر پر خطر باشد و حتی وقتی هواپيمايی سقوط مي‌كند توان ارزيابی و مشخص كردن خاطی را ندارند.
كديور در بخش ديگری از سخنانش گفت : وجود يك وكيل و يك روزنامه‌نگار در زندان بارزترين دليل ما برای عدم وجود آزادی بيان در اين كشور و نقض قانون اساسی كشور و اعلاميه جهانی حقوق بشر و سندهای دينی در اين مورد است كه اين انقلاب برای حقوق موجود در آنها و آزادی بود.
كديور گفت : در شرايط موجود ما نمي‌خواهيم گنجی را آزاد كنيد زيرا شما پس از طی چند ماه باقيمانده از دوران محكوميت او پرونده‌های جديدی برای او ايجاد خواهيد كرد ‏‌،‌ مهم اين است كه لااقل شرايط حداقلی داخل زندان را برای او مانند سايرين فراهم كنيد.
كديور همچنين با تقدير از تلاش‌های همسر گنجی گفت :‌نامه‌های خانم شفيعی نشان داد كه زنان ما پا به پای مردان در جامعه و در راه احقاق حقوقشان فعاليت مي‌كنند.
كديور در بخش پايانی سخنانش نسبت به روزنامه‌هايی كه بيانات زندانبانان را منتشر مي‌كنند اما اخبار زندانی را منتشر نمي‌كنند انتقاد كرد و گفت : اميدواريم روزی شاهد حضور پيروزمندانه گنجی در ميان خانواده و دوستانش باشيم.
در پايان اين مراسم خانم معصومه شفيعی با تشكر از حضور جمعيت حاضر گفت :‌در اين فضای ياس آلود حضور شما در اين مراسم ما را دلگرم مي‌كند و من از همه شما تشكر مي‌كنم.
خانم شفيعی در مورد وضعيت آقای گنجی گفت : بيش از ١٢٠ روز است كه آقای گنجی در بند ٢ الف زندان اوين يعنی همان جايی كه آقايان عبدی ، رحمانی ، عليجانی و صابر در آن بوده اند در انفرادی به سر مي‌برند. وی گفت : در اين بند ملاقات‌ها كاملا قطع و قرنطينه خبری دو طرفه وجود دارد ‏‌، يعنی نه خبری از بيرون به زندانی مي‌رسد و نه خبری از زندانی به بيرون مي‌رسد. وی گفت :‌آقای گنجی دچار محدوديت غذايی و دارويی است و من به طور جدی نگران جان ايشان هستم. زمانی كه در اثر شكنجه كتف ايشان در رفته بود آقای سليمانی مسئول امور زندانها گفته بود حال آقای گنجی بسيار مناسب است اما وقتی الان مي‌گويند وضعيت او نسبتا خوب است نشان از وضعيت خطرناك آقای گنجی دارد. و به همين دليل است كه بيش از ٤٠ روز است اجازه ملاقات به ما نمي‌دهند. معصومه شفيعی در پايان گفت : آقايان به اسرائيل و آمريكا نقد مي‌كنند كه نقض حقوق بشر مي‌كنند اما زندان بدنام اوين نمونه كامل نقض حقوق بشر در اين مملكت است. همسر گنجی در پايان سخنانش گفت : آقای گنجی بر سر مواضع خود ايستاده است و راه خود را انتخاب كرده است و هرگز زير بار اعترافات نخواهد رفت و من نيز از خدا مي‌خواهم كه به من و فرزندانم توانی بدهد تا دوری او را تحمل كنيم.
گفتنی است پيش ار سخنان خانم شفيعی مناجات اميرالمومنين (ع) در جمع قرائت شد. همچنين در پايان مراسم دانشجويان سرود يار دبستانی را سر دادند.

9 دی 1384  

HOME