اجرای حکم اعدام دومين متهم به قتل مامور اطلاعاتی در سقز، با اعتراض و مقاومت زندانيان مواجه شد


راديو فردا

به گزارش سازمان دفاع از حقوق بشر در کردستان، در پى اجراى حکم اعدام يکى از سه زندانى متهم به قتل يک مامور اطلاعاتى در سردشت که روز 27 آذرماه انجام گرفت، زندانيان در برابر انتقال دومين محکوم اين پرونده به خارج از بند براى اجراى حکم اعدام، دست به اعتراض و مقاومت زدند و اين اعتراض به درگيرى ميان زندانيان و ماموران منجر شد.
نازى عظيما (راديو فردا): وقتى که روز پنجشنبه (ديروز) در ساعت سه بعد از ظهر، ماموران اجراى حکم اعدام براى انتقال مسعود شوکه به خارج از بند، به بند سه زندان اروميه مراجعه کردند، با اعتراض و مقاومت همبندان او روبرو شدند. بقيه ماجرا را از محمد صديق کبودوند، دبير سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان مي‌شنويم:

محمدصديق کبودوند: اعتراض زندانيان ظاهرا به درگيرى و آشوب و نهايتا، به استفاده حتى از گاز اشک‌آور منجر گرديد. درگيري‌ها حتى منجر به زخمى و مجروح شدن مدير داخلى زندان هم شده بود؛ و خود آن شخص هم که محکوم به اعدام هست، ايشان هم مجروح شدند. و در نهايت موفق شدند ماموران که ايشان را انتقال بدهند به خارج از بند، و احتمالا امروز حکم اجرا خواهد شد.

ن.ع.: پيش از اين، راديو فردا از اجراى حکم اعدام عزيز خلکاني، پس از سپرى کردن نه سال و نيم در زندان، خبر داده بود، و همانجا، محمد صديق کبودوند، از احتمال اعدام دو نفر ديگر، يعنى مسعود شوکه، و صلاح محمودى گوبلاني، هشدار داده بود. اين سه نفر، که هستند و اتهامشان چيست؟

محمدصديق کبودوند: اين سه نفر، يعنى آقاى مسعود شوکه و آقاى عزيز خلکاني، و همين طور آقاى صلاح محمودى گويلاني، از اهالى روستاهاى اطراف سردشت بودند، که پس از نه سال و چهار ماه در زندان، هم اکنون محکوم به اعدام شده‌اند. آقاى عزيز خلکاني، 17 آذرماه به دار آويخته شده بود. و آقاى مسعود شوکه نيز، احتمال مي‌رود که طى 24 ساعت آينده، و يا حتى امروز، ايشان هم اعدام شود.

ن.ع.: فعال حقوق بشر کردستان، با تاييد عدم دسترسى کامل به اطلاعات در مورد پرونده اين سه تن، درباره اعدام آنها پس از نه سال و نيم تحمل زندان مي‌گويد:

محمدصديق کبودوند: اين سه نفر، متهم بودند به کشتن يک مامور دولتي، يعنى يک مامور اداره اطلاعات ظاهرا. و اينها، حدود نه سال و خرده‌اى در زندان بودند. حالا، اگر اوايل هم حکمى صادر شده و اعتراضى از جانب همين محکومين به اعدام وزندانيان شده، اين رفته به ديوان عالى کشور، و آنجا تاييد شده. البته ما از پرونده اطلاع کاملى نداريم. در همين حد مي‌دانيم که بعد از اين نه سال، اين حکم تاييد شده و جهت اجرا به مراجع مربوطه ابلاغ شده است.

ن.ع.: و سرنوشت نفر سوم چه خواهد بود؟

محمدصديق کبودوند: نفر سوم، آقاى صلاح محمودى گويلانى هست. پيش بينى مي‌شود که به زودى حکم در مورد ايشان هم اجرا شود.

ن.ع.: اين سه نفرى که به اعدام محکوم شده‌اند، آيا عضو حزب يا سازمان سياسي‌اى بوده‌اند؟

محمدصديق کبودوند: نخير. عضو هيچ حزب و گروه و دسته‌اى خاصى تا حال نبوده‌اند و هيچ حزب و گروهى در اين رابطه هيچ بيانيه‌اى که اعلام کند مثلا اينها عضو آن حزب بوده‌اند، نخير اعلام نشده است. خود اشخاص هم منکر وابستگى به حزب و گروه خاصى بوده‌اند.

ن.ع.: شغلشان چى بوده، زمانى که اين اتفاق افتاده؟

محمدصديق کبودوند: ببينيد، اينها بيشتر کشاورزند. شغل اصلى بيشتر روستائيان کردستان عمدتا کشاورزى و دامپرورى و اينها است.

ن.ع.: چطور مي‌شود که چند روستايى يک مامور دولتى را بکشند؟

محمدصديق کبودوند: اين احزاب و سازمان‌ها و گروه‌ها، در روستاها هم فعال بودند. و اين اشخاص، با توجه به احساسات ناسيوناليستى که دارند، قطعا، عضو حزب خاصى هم نباشند، يک فعاليت‌هايى انجام خواهند داد.

ن.ع.: از اين مامورى که کشته شده، هيچ اطلاعى نداريد که چکار مي‌کرده، کى بوده؟

محمدصديق کبودوند: فقط در همين حد مي‌دانيم که ايشان عضو اداره اطلاعات بوده، و ظاهرا کارش هم جمع‌آورى اخبار، يعنى خبرچين در اين مورد بوده.

ن.ع. : در شهريور ماه گذشته نيز، اسماعيل محمدى و محمد پنج‌بيني، يکى به اتهام همکارى با کومله، و ديگرى به خاطر همکارى با يک گروه ناشناخته، در زندان اروميه، اعدام شدند. در همان زمان، سازمان‌هاى مدافع حقوق بشر، هشدار دادند که خطراعدام، در انتظار جهانگير باديزاده و مصطفى رسول‌پور، دو بازداشت شده کرد ديگر نيز هست.

HOME