/گزارش كامل مراسم گشايش دفتر حزب اعتماد ملي/
كروبي: اگر برنامه‌هاي «صبا» بهتر و مفيد‌تر از صدا و
سيما نبود، حاضرم مرا در ملاء عام شلاق بزنيد

سرويس: سياسي
1384/10/07
12-28-2005
12:35:29
8410-03862:
کد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

مهدي كروبي با اشاره به تعطيلي موقت فعاليت‌هاي شبكه‌ي ماهواره‌يي صبا گفت: بگذاريد فعاليت‌هاي اين شبكه آغاز شود، اگر برنامه‌هاي آن بهتر و مفيد‌تر از صدا و سيما نبود، حاضرم مرا در ملاء عام شلاق بزنيد. مطمئن باشيد در آن صورت خود، فعاليت‌هاي آن را متوقف كنم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دبير كل حزب اعتماد ملي كه در مراسم افتتاح دفتر مركزي اين حزب سخن مي‌گفت، ادامه داد‌: با توجه به سوابق بنده، همه ‌مي‌دانند هيچ‌گاه از چارچوب قانون اساسي و نظام جمهوري اسلامي خارج نشده‌ام، پس چرا امروز بايد در تنگنا قرار بگيريم. اگر نتوانند ما را تحمل كند، پس چه كسي را تحمل مي‌كنند؟ ما كه در تمام مراحل امتحان پس داده هستيم و تاكنون به همه چيز وفادار بوده‌ايم .

كروبي هم‌چنين با ابراز خشنودي از تشكيل حزب اعتماد ملي و تشكيل همه اركان اين حزب گفت:‌ خوشحالم با همت دوستان، امروز اصل مطلب تحقق پيدا كرد و توانستيم فعاليت‌هاي اصولي حزب را آغاز كنيم.

دبير كل حزب اعتماد ملي‏، با ابراز ناخشنودي از برخورد صورت‌ گرفته با فعاليت‌هاي شبكه صبا پرسيد: چرا وقتي هيچ مشكلي براي پخش برنامه‌هاي اين شبكه در خارج نيست، ما خودمان در داخل مشكل‌آفريني مي‌كنيم؟.

وي در ادامه با اشاره به عزم امام (ره) و موضع ايشان درباره نهادهاي دموكراتيك و انتخابي جمهوري اسلامي، وضعيت كشور در مراحل آغازين حركت انقلاب اسلامي و سال‌هاي ابتداي از پيروزي انقلاب را يادآور شد و گفت: در آن مقطع علي‌رغم اين‌كه در برخي نقاط كشور ناآرامي‌هايي وجود داشت، برخي صاحب‌نظران و متفكران امروز آن روزها نامه‌هايي نوشته و حتي به امام به طور شفاهي گفتند وقتي بخش‌هايي از كشور در اختيار ما نيست، معنا ندارد كه انتخابات با تكيه به قانون اساسي برگزار كنيم؛ اما شاهد بوديم كه اين‌گونه نشد و امام خميني (ره) همواره در تاسيس اركان اساسي جمهوري اسلامي بر اساس راي و نظر مردم تعجيل و تكيه داشتند.

اين فعال سياسي با اشاره به راي‌گيري قانون اساسي در 12 فروردين آن سال، اضافه كرد: آن راي‌گيري بدون هيچ مساله‌ و مشكلي انجام شد و حتي در آن شرايط ، علي‌رغم اين‌كه عده‌اي از سياستمداران با گرايش‌هاي مختلف نظرات خاصي درباره‌ي خبرگان قانون اساسي داشتند، امام (ره) به آنها پاسخ منفي داد و فرمودند: بايد براي خبرگان مستقيما از مردم رأي گرفت.

به گزارش ايسنا كروبي با اشاره به اين‌كه بعد از گذشت يكسال از پيروزي انقلاب اسلامي همه‌ي سيستم ثبات پيدا كرد، اظهار داشت: در آن مقطع هم قانون اساسي و مجلس و هم رييس‌جمهور تعيين شد، اما فقط جانشين رهبري انتخاب شده بود كه آن هم به اين دليل بود كه هيچ‌كس تصور نمي‌كرد بنيانگذار انقلاب رحلت كنند.

وي با اشاره به موضع حضرت امام نسبت به اهميت و اولويت نقش مجلس در جمهوري اسلامي، ادامه داد: نظر امام اين بود كه نبايد هيچ روزي بدون مجلس سپري شود. ايشان بر اين اعتقاد بودند كه حتي در دوران جنگ هم مجلس و انتخابات نبايد تعطيل شود.

دبير كل حزب اعتماد ملي با اشاره به تأكيد قانون اساسي بر اهميت انتخابات اضافه كرد: در قانون اساسي آمده اگر در منطقه‌اي جنگ هم شد نبايد انتخابات تعطيل شود.

دبيركل سابق مجمع روحانيون مبارز با بيان اين‌كه البته اين تأكيد و موضع مثبت حضرت امام، انتخاب رييس‌جمهور را هم شامل مي‌شود، اضافه كرد: درباره‌ي رييس‌جمهوري، قانون پيش‌بيني كرده اگر حادثه‌اي پيش آيد و رييس‌جمهور از بين برود، بايد سريعا جانشين او انتخاب شود؛ مثل قضيه بني صدر و يا شهادت آقايان رجايي و باهنر كه سريعا رييس‌جمهور بعدي انتخاب شد.

كروبي با اعتقاد به اين‌كه كساني كه دنبال رأي زينتي‌اند، مخالف تفكر حضرت امام عمل مي‌كنند، ادامه داد: اگر مردم احساس كنند حضور و نقش آنها مؤثر است، قطعا در برهه‌هاي مختلف مشاركت خواهند كرد.

به گزارش ايسنا وي هم‌چنين با بيان اين‌كه « سوابق بنده تاكنون نشان داده كه هيچ‌گاه از چارچوب نظام، قانون اساسي و جمهوري اسلامي خارج نخواهم شد»، اضافه كرد: چرا علي‌رغم اين مسأله بايد امروز در تنگنا قرار بگيريم. اگر نتوانند ما را تحمل كنند، پس چه كسي را تحمل مي‌كنند؟ ما كه در تمام مراحل امتحان خود را پس داده‌ايم و ثابت كرديم كه به همه چيز وفا داريم.

دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اين‌كه درباره‌ي فعاليت تلويزيون صبا خواهش كرده بودم صبر و تحمل كنيد تا فعاليت‌ها آغاز شود، بعد قضاوت كنيد، در عين‌حال از عدم تحمل‌ها ابراز تأسف كرد و افزود: ما تنها دو ماه تحمل خواسته بوديم. اما اين تحمل صورت نگرفت و عصر چهارشنبه جلو رسيدن فيلم توليدي به دبي گرفته شد و پس از آن افخمي به وزارت اطلاعات احضار شد.

كروبي با اشاره به سوابق مثبت بهروز افخمي در امر فيلم‌سازي و آخرين ساخته‌ي وي كه مربوط به زندگي حضرت امام (ره) است، گفت: گفته شده كه بايد اينجا دفتر و از ارشاد مجوز بگيريم.

كروبي ابراز عقيده كرد كه دبير شوراي عالي امنيت ملي، مسوول و مسبب اصلي تعطيلي موقت برنامه‌هاي شبكه صباست.

وي با اشاره به موضع لاريجاني، آيت‌الله يزدي و شوراي نگهبان درباره‌ي تأسيس راديو و تلويزيون غيردولتي خاطرنشان كرد: مطرح مي‌كنند كه طبق اصل 175 قانون اساسي راديو و تلويزيون دولتي است؛ بنابراين اگر كسي در آن سوي دنيا هم بخواهد راديو و تلويزن افتتاح كند بايد حتما دولتي باشد.

كروبي با طرح اين سوال كه مگر ما سابقه‌ي فعاليت در مجلس نداريم؟ ادامه داد: چگونه است كه يك شخص مثل علي لاريجاني به شوراي نگهبان نامه ارسال مي‌كند كه تفسير اصول قانون اساسي را بگيرد؟ ايشان مي‌توانند از شوراي نگهبان تفسير بخواهند؟ طبق ماده 18 آيين‌نامه تنها رييس‌جمهور، رييس مجلس و اعضاي شوراي نگهبان مي‌توانند درخواست تفسير بدهند.

دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اين‌كه سوالاتي كه در آن نامه‌نگاري مطرح شد بسيار هوشمندانه و جواب هم عين همان سوالها بود، اظهار داشت: جالب اين‌كه در جواب يك سوال نامه آمده كه به هيچ‌وجه نمي‌توان هيچ نوع شبكه كابلي، فيبري، نوري و. . . غيردولتي در داخل و خارج كشور تأسيس كرد.

كروبي با ابراز تأسف از مواضع اعلام‌شده نسبت به اصول 44 و 175 قانون اساسي ابراز عقيده كرد: متأسفانه اين اصول را آقاي لاريجاني تفسير كرده و نه شوراي نگهبان.

دبيركل حزب اعتماد ملي با اشاره به گفت‌وگوي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با آيت‌الله موسوي اردبيلي و يكي از سوال‌هاي مطرح‌شده در آن درباره‌ي راه‌اندازي شبكه‌ي ماهواره‌يي اسلامي براي دفاع از عقايد و مباحث ديني، گفت: اگر يك آيت‌الله‌العظمي بخواهد در خارج از كشور شبكه‌اي ماهواره‌اي راه بيندازد و از آن طريق از عقايد اسلامي و ارزش‌ها دفاع كند و فرهنگ بسازد با توجه به اين صحبت آقايان خلاف قانون اساسي است و نمي‌شود اين كار را كرد.

كروبي در پايان سخنان خود تلويزيون را از اركان حزب ندانست و از مسوولان كشور خواست اجازه دهند يكي، دو ماه اين شبكه كار خود را آغاز كند و اگر مشكلي پيش آمد، خود و يا آنها كار آن را متوقف كنند.

هم‌چنين به گزارش خبرنگار ايسنا، «زماني» يكي از اعضاي شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در آغاز برنامه روندي از نحوه‌ي شكل‌گيري اين حزب ارائه داد و گفت: خوشبختانه امروز اركان حزب از جمله دفاتر، كميته‌ها، شاخه‌ها و دفاتر سياسي – حقوقي، اجتماعي و فرهنگي و دفتر انتخابات حزب برپا است.

وي با اشاره به وجود 6 كميته و 11 شاخه در اين حزب، گفت: همزمان با اين فعاليت‌ها كار اجاره‌ي دفتر تعقيب شد و امروز بعد از تقسيم كار احزاب حزب ساختمان افتتاح شد.

وي با بيان اين‌كه هفته‌ي آينده جلسات رسمي ارگان حزب در ساختمان مركزي برگزار خواهد شد، گفت: اين حزب تنها نخبه‌گرا نيست؛ اگرچه به نخبگان توجه دارد. هم‌چنين توده‌گراي صرف نخواهد بود. البته اين امر بايد مورد توجه قرار گيرد كه اعتماد ملي بدون هيچ كمكي از مراكز قدرت شكل گرفته و از اين پس نيز هيچ كمكي از اين مراكز نخواهد گرفت.

زماني با بيان اينكه اعتماد ملي در فضايي از غربت شكل گرفت، ادامه داد: دفاتر حزب را در چند استان شكل خواهيم داد و البته به سمت تشكيل كنگره در سال آينده و تشكيل شوراي مركزي آن كنگره خواهيم رفت.

هم‌چنين مهدي كروبي در جمع خبرنگاران گفت كه اگر طبق قانون از فعاليت‌هاي شبكه صبا ممانعت شود، مي‌پذيريم؛ اما در هيچ جاي قانون آن چه آقايان مطرح مي‌كنند، نيامده است.

به گزارش ايسنا دبيركل حزب اعتماد ملي، در حاشيه مراسم افتتاح دفتر مركزي اين حزب، با اشاره به اظهار خشنودي و خرسندي احزاب و گروه‌هاي سياسي از آغاز به كار «اعتماد ملي» گفت: احزابي مثل مجاهدين انقلاب، جبهه مشاركت، همبستگي، مجمع مدرسين و .... هم‌چنين نهضت آزادي بعد از دبيركلي، بنده به تبريك گفتند و از تاسيس اين حزب ابراز خشنودي كردند.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه برخي مي‌گويند تشكيل اعتماد ملي دورخيزي براي شركت در انتخابات رياست‌جمهوري آينده است، گفت: تا قبل از انتخابات رياست‌جمهوري ما سه انتخابات را در پيش داريم و البته اين در حالي است كه اعتماد ملي در هر انتخاباتي حضور پررنگ خواهد داشت.

كروبي با اظهار اميدواري نسبت به اين كه اعتماد ملي بتواند جايگاه خود را در جامعه پيدا كند، در عين حال در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه پرسيد براي فعاليت شبكه ماهواره‌اي، تا كجا پيش خواهند رفت، گفت: تا حد قانون پيش خواهيم رفت و البته، نظام جمهوري اسلامي و اسلام و منافع ملي، خطوط قرمز ما هستند.

دبيركل حزب اعتماد ملي خاطرنشان كرد: اگر طبق قانون از فعاليت‌هاي شبكه صبا ممانعت شود، مي‌پذيريم؛ اما در هيچ جاي قانون آن چه آقايان مطرح مي‌كنند، نيامده است.

كروبي با بيان اين كه «ما كه نمي‌خواهيم كار قاچاق انجام دهيم و تلويزيون ساز و رقص راه بيندازيم» درباره برنامه‌هاي هنري و موسيقي اين شبكه گفت: قطعا فعاليت‌هاي هنري و موسيقي اين شبكه در حد همين برنامه‌هاي جمهوري اسلامي خواهد بود.

مسوول شبكه‌ي ماهواره‌اي "صبا" هم در حاشيه‌ي مراسم افتتاح ساختمان مركزي حزب اعتماد ملي گفت: مي‌شود اطلاع‌رساني خبري، حرفه‌يي و قابل اعتماد مردم را حتي از بيرون كشور هم هدايت كرد.

به گزارش ايسنا بهروز افخمي، شبكه‌ي صبا را يك شبكه‌ي خبري معرفي كرد و گفت: تا وقتي كه بنده قرار است اداره‌ي اين شبكه را بر عهده داشته باشم، معتقدم بايد برنامه‌سازي آن در داخل ايران صورت بگيرد و مسوولان بايد پذيراي اين امر باشند.

افخمي با اشاره به آن‌چه آن را ممانعت از فعاليت‌هاي شبكه‌ي ماهواره‌يي صبا ناميد، اضافه كرد: متأسفانه موانعي در مسير فعاليت پيش آمده و اين در حاليست كه كساني كه اين موانع را پيش آورده‌اند به هيچ عنوان اهل رايزني نيستند و البته مي‌دانند كه حرف‌هايشان خلاف قانون است.

اين فيلم‌ساز با اعتقاد به اين‌كه تاسيس يك تلويزيون فارسي‌زبان در خارج از ايران به هيچ‌يك از افرادي كه امروز ممانعت ايجاد كرده‌اند، ارتباطي ندارد، اظهار داشت: ساخت اين تلويزيون و برنامه‌هاي آن تابع قوانين كشورهاي ديگر است و وقتي رسانه‌هاي خارجي و خبرگزاري‌هاي ديگر در ايران نماينده و دفتر دارند، مسوولان بايد براي فعاليت‌هاي شبكه‌ي صبا نيز مجوز بدهند. چراكه زماني كه ما در اينجا براي فعاليت و توليد برنامه درخواست كرده‌ايم، معنايش اين است كه تحت اين فضا و قانون بايد باشيم و البته در صورت تخلف پاسخگو خواهيم بود.

افخمي با اعتقاد به اين‌كه موضع ممانعت‌كنندگان از فعاليت‌هاي شبكه صبا از سر لجبازي و تفسير سليقه‌اي و بدون رايزني است، خاطرنشان كرد: شبكه‌ي خبري و حرفه‌اي صبا بايد در تهران دفتر داشته باشد و مسوولان بايد پذيراي آن باشند. اگر اين طور نباشد تفسيرشان سليقه‌اي است و طبعا در اين صورت نمي‌شود صبا را اداره كرد و البته بايد كساني باشند كه بتوانند جلوي اين تفاسير سليقه‌اي را بگيرند.

مسوول شبكه‌ي ماهواره‌اي صبا با اشاره به اسامي كه مطرح مي‌شود قرار است با اين شبكه‌ همكاري داشته باشند، گفت: كساني كه قرار است با ما همكاري كنند هيچ مشكلي ندارند و البته با توجه به اينكه بحث همكاري آقاي بهنود و شمس‌الواعظين با ما مطرح شده، بايد بگويم اين همكاري در حد فكر و پيشنهاد بوده و معلوم نيست كه حتمي باشد؛ اما بعضي روزنامه‌ها مسائلي را در اين زمينه مطرح كرده‌اند كه براي خود ما نيز بسيار جالب بود.

به گزارش ايسنا افخمي در پايان سخنان خود با تأكيد بر اين‌كه تلويزيون ارگان حزب محسوب نمي‌شود، افزود: اگر قرار باشد در ايران دفتر نداشته باشيم پس به اجازه‌ي كسي هم براي فعاليت نياز نداريم.

انتهاي پيام

HOME