يك كارشناس پزشكي قانوني:
ربودن تعدادي نوزاد توسط يك پزشك به لحاظ حرفه‌اي وكيفري فضاحت است

مساله‌
مهم در اين پرونده زير پا گذاشتن اخلاق پزشكي است

سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
1384/09/12

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي

يك كارشناس پزشكي قانوني پرونده‌ي ربوده ‌شدن تعدادي نوزاد توسط يك پزشك را از نظر كيفري و اخلاق پزشكي يك فضاحت دانست.

دكتر عبدالكريم پژومند در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اين پرونده با وجود اين تعداد كودك‌ربايي هم از نظر كيفري و هم از نظر زير پا گذاشتن اخلاق پزشكي قابليت پيگرد دارد. اين پرونده از نظر اخلاق پزشكي با توجه به اينكه گروهي از كادر پزشكي مركب از پزشك، پرستار و غيره در اين پرونده سهم داشتند و مرتكب اين جرم شدند و اخلاق پزشكي را زير پا گذاشتند، از نظر كيفري يك فضاحت به حساب مي‌آيد.

اين استاد علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي ادامه داد: اين پرونده از نظر كيفري شامل جرم‌هايي مانند آدم‌ربايي، خريد و فروش، صدور جواز خلاف واقع و غيره است كه در قانون جزاي ما براي هر كدام از اين جرايم مجازات‌هاي مشخصي تعيين شده است. مساله‌ي مهم در اين پرونده از نظر پزشكي قانوني زير پا گذاشته شدن اخلاق پزشكي است. نمي‌توان گفت علت اصلي ارتكاب چنين جرايمي فقر است. براي اينكه اين جرم را پزشكاني كه داراي تمام امكانات هستند مرتكب شده‌اند.

اين كارشناس پزشكي قانوني، در اين باره‌ي اينكه براي صدور گواهي فوت بايد چه مراحلي طي شود، اظهار داشت: هر فردي كه فوت شود بايد پزشك معالج آن را معاينه كرده و بر اساس يافته‌هاي پزشكي جواز فوت آن را صادر كند اما هنگامي كه اخلاق زير پا گذاشته شود دكتر مي‌تواند به راحتي جواز فوت خلاف واقع صادر و ادعا كند كه جسد توسط بيمارستان دفن شده است. اين مساله كاملا به اخلاقيات پزشك و نظارت درست بيمارستان بستگي دارد.

پژومند در پايان گفت: وقوع چنين پرونده‌هاي ارتباط چنداني به پزشكي قانوني ندارد و مرجع رسيدگي به آنها دادسراي جرايم پزشكي است. وقوع چنين جرايمي در بيمارستان‌ها نمي‌تواند نشان‌دهنده‌ي اين مساله باشد كه فضاي ناامني در بيمارستان‌ها حاكم شده است.

انتهاي پيام

HOME