گزارش تلویزیون کانال یک تلویزیون آلمان از فرار روزنامه نگاران از ایران بدلیل فشار و سرکوب

مجله تلویزیونی "ZAPP" که مسائل دنیای رسانه ها و پشت پرده آنها را موشکافانه بررسی می کند در برنامه یکشنبه شب 22 نوامبر 2009 موج فرار روزنامه نگاران از ایران را مورد بررسی قرار داد. مجری برنامه تاکید میکند که از بعد از انتخابات رژیم ایران و تثبیت مجدد احمدی نژاد بر مصند دولت، ارعاب، ربودن و دستگیری و زندان روزنامه نگاران در دستور کار قرار گرفته است. اینترنت تنها وسیله ای است که هنوز از آن طریق می توان آزاد گزارش داد. اما همین امکان را هم دولت میخواهد مسدود کند. در حال حاضر بیش از 100 نفر روزنامه نگار و وبلاگ نویس در پشت میله های زندان هستند. تنها راه باقی مانده برای بسیاری فرار از کشور است.

گزارش تلویزیونی زن خبرنگار جوانی به نام میترا خلعتبری را مثال می زند که تنها توانسته با کوله پشتی اش از ایران فرار کند و در حال حاضر در شهر کلن است. او از طرف وزارت اطلاعات تهدید شده بود. او می گوید که مامورین دادستانی و اداره سانسور هر مقاله ای را کنترل می کردند و مشخص میکردند کدام اجازه انتشار داشته و کدام یک نه.

او ازصحنه های سرکوب وحشیانه تظاهرات کنندگان توسط مامورین امنیتی عکس برداری کرده بود. وی می گوید: "من خودم دیدم چطور یک نوجوان توسط سه چهار نفر از مامورین امنیتی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. او هیکل خیلی لاغر و نحیفی داشت و حداکثر هفده ساله بنظر می رسید. خیلی احساس عجز و ناتوانی داشتم، وقتی میدیدم که هیچ کاری از دستم بر نمی آید". بعد از آنکه او یک شکوایه در اعتراض به
محدودیت های ایجاد شده برای روزنامه نگاران را امضاء کرد، مثل بسیاری دیگر از همکارانش از طرف وزارت اطلاعات به شدت مورد تهدید قرار گرفت.

میترا خلعتبری:" من هم مثل خیلی از روزنامه نگاران دیگرمورد تهدید قرار گرفتم و تلفنی احظار شدم که به آنجا بروم. ولی همه نظرشان این بود که نباید سر این قرار رفت، چون خیلی راحت مفقودالاثر خواهی شد و کسی از تو و محل نگهداری ات با خبر نخواهد شد".

"دیتریش شلگل" نماینده سازمان گزارشگران بدون مرز تائید میکند که تا کنون صدها روزنامه نگار ایرانی از ایران فرار کرده اند. او تاکید میکند که: "این یک وضعیت کاملا بی نظیری است که پیش آمده است که می توان آنرا یک کوچ، و مهاجرت قلمداد کرد، چرا که این میزان از خروج  یکباره روزنامه نگاران به دلیل سرکوب را قبلا شاهد نبوده ایم. حتی از کشورهای دیگر نیز شاهد این چنین وضعیتی نبوده ایم".  وی اضافه میکند که بر اساس اطلاعات سازمان گزارشگران بدون مرز در حال حاضر 24 روزنامه نگار و 7 وبلاگ نویس در زندان به سر می برند. اتهام آنها اغلب اقدام برعلیه امنیت ملی و تلاش برای براندازی نظام اسلامی یا همکاری با قدرت های خارجی مانند آمریکا یا شیطان بزرگ یا کشورهای غربی اعلام شده است."

گزارش در پایان اشاره میکند که میترا خلعتبری تلاش می کند تا افکار عمومی آلمان را نسبت به واقعیات جاری در ایران آشنا کند. او می گوید امروزهر شهروند ایرانی خود یک خبرنگار شده است. هر کس که یک تلفن همراه و دوربین دارد، خود به ثبت وقایع و تهیه عکس و فیلم اقدام می کند و کمی بعد آنرا از طریق اینترنت یا وبلاگ های شخصی منتشر می کند. آنها با این کارشان دارند خلاء اطلاع رسانی آزاد توسط خبرنگاران حرفه ای را جبران می کنند."

میترا اکنون می کوشد تا صدای این اعتراضات در آلمان شنیده شود، تا در جریان اطلاع رسانی در مورد قیام مردم اختلالی ایجاد نشود.


سایت انتگراسیون- ترجمه و تنظیم: حینف حیدرنژاد
24.11.2009 
 

HOME