اولین بیانیه کمیته همبستگی با دانشجویان زندانی
20.11.09

اعلامیه جهانی حقوق بشر ، میثاقی انسانی و جهانشمول است که از حقوق انسان محق، خودمختار و دارای اراده و اندیشه‌ای خودبنیاد سرچشمه می‌گیرد و بازتاب اعتلای اخلاق انسانی است که ارزش‌های جهانی را فارغ
از عقیده‌، دین‌، مذهب‌، مرز و نژاد پاس می‌دارد و پرستاری می‌کند. ایران نیز هرچند از امضا کنندگان کنوانسیون بین المللی حقوق بشر است، اما در نقض آن با کشورهای خودکامه‌ای در سطح سودان و کره شمالی رقابتی تنگاتنگ دارد. اما این مساله موجب وهن ملت بزرگ ایران است چرا که فرهنگ و تمدن دیرپا و شکوفای ایرانی زادگاه نخستین اعلامیه حقوق بشر در جهان است و رسالتی برای پاس‌داشت و نگاهبانی از آن و حقوق پایمال شده افراد را بر دوش همه ایرانیان می‌نهد.

یکی از آسیب پذیرترین گروه‌های اجتماعی از چشم‌انداز حقوق بشری و جریانی که در نیم قرن اخیر ایران‌، همواره از گزند تمامیت‌خواهی برقدرت نشستگان، آرامش و امنیتی مناسب را تجربه نکرده است دانشگاه و دانشجو به معنای اعم آن است. دانشجو از سویی در برهه‌ای از زندگانی به سر می‌برد که آرمانگر است و بی‌مماشات پی‌جوی حقوق صنفی و اجتماعی خود و ملتش است، از دیگر سوی به دلیل آن‌که در حلقه‌ی تنگ مادی‌گرایانه وارد نشده، محافظه‌کار نگشته و در منظومه قدرت سیاسی اعتبارش در حق‌گویی و بی‌طرفی است و چون در مطالباتش پی‌جوی دستیابی به قدرت سیاسی نیست، هرگز حقیقت را قربانی مصلحت نگری اجتماعی و سیاسی خویش نمی‌سازد و بی‌محابا بر سر ارباب قدرت بانگ حق طلبی را بلند می‌دارد، و به این دلیل که پشتیبانی جدی در ساختار قدرت ندارد همواره هزینه‌های بسیاری را به جان خریده است.

تاریخ جنبش دانشجویی ایران از بدو تاسیس دانشگاه تا به امروز بیانگر آن است که در برهه‌های سکوت سنگین استبداد و خفقان، این دانشجویان بوده‌اند که آذرخش‌وار به دامان شب ستم و خودکامه‌گی درآویختند و با جان خویش فروغ و گرما به جامعه بخشیده‌اند. هنوز ایستادگی‌های بانوی شعر پارسی، فریادهای حق‌طلبانه پروانه دانشجویی و جوشش سه قطره خون اهورایی از آزردگی یادها نکاسته که انقلاب مخوف فرهنگی خیل عظیمی از دانشجویان را از حق تحصیل باز می‌دارد و هجوم همه جانبه به دانشجو و دانشگاه چنان در دستور کار قرار می‌گیرد که حوادثی چون کوی دانشگاه و به بند کشیدن آنان بارها و بارها بی محابا از سوی تنگ نظران و
قدرتمداران برای فرو بردن کلام حق دانشجو تکرار می‌شود و شهیدانی بر شهدای آزادی خواهی و حق طلبان دانشجویی افزون می‌شود، گویی این سلسله خونین و این به بند کشیدن مرغ خوش الحان آزادی و آزادی‌خواهی را پایانی نیست.
این رویدادهای تلخ و ناگوار، این به بند کشیدن دانشجویان و یاران دبستانی، این محرومیت‌های پی در پی از تحصیل و نادیده گرفتن حقوق بدیهی صنفی و اجتماعی... ما فعالان دانشجویی و حقوق بشر را بر آن می دارد تا رسالتی را که همواره بر دوش داشته‌ایم را به صورت جدی پی گرفته و تا حصول نتیجه دست از فعالیت باز نداریم. بنابراین بی آن‌که بر معرفی این نهاد یا اعلام موجودیت آن اصرار ورزیم بی‌مقدمه و در اولین گام گزارش نقض حقوق بشر در عرصه دانشجویی را در دستور کار قرار داده، و پی‌جویی‌های مکرر خود را برای آزادی دانشجویان در بند و بازگشتن محرومان از تحصیل به دانشگاه ادامه خواهیم داد.


دانشجویان زندانی
1 - کاظم رضایی، سجاد بهنام‌، احسان هاشمی و بیست دانشجوی دیگر دانشگاه شیراز در روز سیزده آبان در حمله نیروهای لباس شخصی و گارد ویژه به داخل دانشگاه بازداشت شدند .

2- علی اسداللهی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در روز سیزدهم آبان ماه بازداشت وبه زندان منتقل شد.

3- علی مشمولی از اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی صنعتی اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و همچنان در زندان به سر می‌برد.

4- علی بیکس دانشجوی رشته جغرافی دانشگاه باکو از روز بیست و سوم خرداد همچنان در زندان اوین بسر می‌برد.

5- سعید نورمحمدی و احسان حسین‌خانی از جمله دانشجویان بازداشت شده در مراسم دعای کمیل همچنان تحت بازداشت قرار دارند.

6- افتخار بزرگیان دانشجوی دانشگاه فردوسی بیش از دو ماه است که هنوز در زندان بسر می‌برد.

7- علی پرویز و سهیل محمدی، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر، در تاریخ 12/8 و پس از یورش نیروهای امنیتی به منازل آنان بازداشت و به زندان منتقل شدند همچنین وسایل شخصی آنان پس از بازرسی منزلشان ضبط شد.

8 ـ عباس حکیم زاده عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که نیمی ازعمر دولت مهرورز را در بند سپری کرده است.

9 ـ میثم احمدی دانشجوی دانشگاه شریف رشته معماری که در 13 آبان بازداشت شده و پس از استعلام از دانشگاه اسم وی به عنوان محروم از تحصیل از طرف اموزش اعلام شده

10 – پیمان عارف، ضیا نبوی و مجید دری، دانشجویان ستاره‌دار و محروم از تحصیل ماه‌ها است که در زندان اوین تحت بازداشت قرار دارند.

11 – سلمان سیما، دانشجوی دانشگاه آزاد در تاریخ 13/8 توسط نهادهای امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شد.

12 – حامد روحی نژاد، دانشجوی دانشگاه بهشتی از تاریخ 14 اردیبهشت تحت بازداشت است.

13 – شبنم مدد زاده و روناک صفارزاده دانشجویانی که ماه‌ها است به دلایل واهی در زندان به سر می‌برند.

14 رها ثابت دانشجوی‌، هاله روحی و ساسان تقوی از دانشجویانی که بر اساس برنامه یونیسف و با نظارت این سازمان مشغول سواد آموزی در مناطق محروم شیراز بودند در سال86 بازداشت و به 4 سال زندان محکوم شدند.
15- محمد صادقی، نفیسه زارع کهن و حسن اسدی زید آبادی از اعضای سازمان ادوار که از شبل قبا 13آبان بازداشت شده و خبری از آن‌ها در دست نیست. و بسیاری ازدانشجویان بی نام و با نشانی که اطلاعاتی از آن‌ها نداریم در بازداشت به سر می‌برند و هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود.

منبع خبر : خبرگزاری هرانا
 

HOME