رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا:
طرح«نجات»وجود خارجي ندارد

معتادان داراي كارت مخصوص مي‌شوند

دستگيري معتادان با پايان مهلت 45 روزه وزارت بهداشت آغاز
مي‌شود

  1385/07/05

 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: حوادث

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با انتقاد از اظهارات مطرح شده در خصوص توقف طرح «نجات» گفت: «طرح نجات» اساسا هيچ سنديت و وجود خارجي ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران سردار حميدرضا حسين‌آبادي شب گذشته در گفت‌و‌گو با خبرنگاران يادآور شد: در مرحله اول طرح جمع‌آوري معتادان پرخطر در تهران معتادان تزريقي در محيط‌هاي شهري و مكانهايي كه ايجاد ناامني كرده بودند، به درخواست مردم و مسؤولان وارد عمل شد و علي‌رغم اين كه برخي مسؤولان مخالفت‌هاي زيادي با اجراي طرح داشتند، اما نيروي انتظامي توانست ظرف 3 ماه و نيم اجراي اين طرح را با موفقيت به اتمام رساند.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در اعتراض به اظهارات دكتر نفريه، رييس سازمان ‌بهزيستي استان تهران كه در گفت‌وگويي اعلام كرده بود «طرح نجات متوقف شده است» تصريح كرد: اين شخص هيچ گونه اطلاعي از مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر نداشته است.

به گفته سردار حسين‌آبادي در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري حتي رييس سازمان بهزيستي كشور، وزير بهداشت و ساير مسؤولان حضور داشتند كه طي آن مركز بازپروري «شفق» در اختيار نيروي انتظامي قرار گرفت و اظهارات رييس سازمان بهزيستي تنها به دليل بي‌اطلاعي از موضوع بوده است.

«طرح نجات» سنديت و وجود خارجي ندارد

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه انتقادات خود از سازمان بهزيستي به دليل نامگذاري طرح جمع‌آوري معتادان توسط نيروي انتظامي تحت عنوان «طرح نجات» تصريح كرد: طرح نجات هيچ سنديت و وجود خارجي نداشته و تنها يك تيتر ژورناليستي است كه از سوي برخي مسؤولان بهزيستي مطرح شده بود اين در حاليست كه هيچ يك از مسوولان نيروي انتظامي تاكنون نام آن را نيز به زبان نياورده‌اند.

وي خاطرنشان كرد: عنوان اين طرح، طرح جمع‌آوري معتادان پرخطر هروئيني و تزريقي در سراسر كشور است.

ثبت اولين «مركز پاك» در كشور

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصريح كرد: نيروي انتظامي براي اولين بار موفق شد در قالب مركز «شفق» مراكز بازپروري معتادان تزريقي را به عنوان «مركز پاك» در كشور به ثبت برساند.

سردار حسين‌آبادي عنوان كرد: جمع‌آوري معتادان پرخطر، تخليه و انتقال آنها به اردوگاه و همچنين حفاظت فيزيكي از اردوگاه صد در صد در اختيار نيروي انتظامي بود و تنها اقدامات درماني تحت اختيار بهزيستي و سازمان زندانها قرار داشت.

وي با تاكيد بر اينكه در اين مركز بازپروري براي اولين بار به صورت رسمي از روش متادون درماني جهت ترك معتادان استفاده شده ادامه داد: اين روش قدم بزرگي جهت كاهش آسيب و تغيير مصرف معتادان از پرخطر به كم خطر بود.

اجراي طرح متادون‌درماني معتادان در 10 كلانشهر كشور

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا تغيير الگوي مصرف از پرخطر به كم‌خطر و ايجاد فاصله ميان توزيع كننده و مصرف‌كنندگان را از اهداف اساسي اجراي طرح جمع‌آوري معتادان برشمرد و افزود: با اين اهداف، طرح، انجام شده و متادون درماني نيز پس از ارايه در ستاد مبارزه با مواد مخدر از سوي رياست جمهوري به تصويب رسيد و اين در حالي بود كه ناجا پيشنهاد داد در 10 كلانشهر كشور طرح اجرا شود كه اين پيشنهاد نيز از سوي رييس‌جمهور به تصويب رسيد.

اختصاص 18 ميليارد تومان به وزارت بهداشت براي درمان معتادان

سردار حسين‌آبادي با اعلام اختصاص اعتبار حدود 18 ميليارد توماني به وزارت بهداشت جهت كاهش آسيب و درمان معتادان در سال جاري افزود: همچنين مقرر شد يكصد DIC درمان معتادان طي مدت سه ماه به ظرفيت‌هاي موجود كشور افزوده شود.

به گزارش ايسنا سردار حسين‌آبادي در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران در خصوص اين كه دلايل مثبت بودن طرح جمع‌آوري معتادان توسط نيروي انتظامي چيست؟ تاكيد كرد: مركز بازپروري شفق طرح جايگزيني متادون درماني را با همكاري پزشكان و روانپزشكان سازمان زندانها و بهزيستي به اجرا درآورد.

اظهارات رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص همكاري بهزيستي در اجراي طرح در حالي بود كه در ابتداي نشست خبري اعلام كرد: سازمان بهزيستي اطلاعي از اجراي طرح جمع‌آوري معتادان و انتقال آنها به مراكز بازپروري 10 كلانشهر كشور ندارد.

مهلت 45 روزه وزارت بهداشت براي قراردادن معتادان در چرخه درمان

آغاز طرح دستگيري معتادان در صورت عدم معرفي براي درمان

وي با يادآوري اين كه طرح جمع‌آوري معتادان، سه ماهه بوده و تنها 45 روز از آن باقي مانده است تاكيد كرد: پس از پايان مهلت داده شده به وزارت بهداشت، نيروي انتظامي نسبت به دستگيري اين افراد اقدام كرده و آنها را به اردوگاههاي بازپروري در 10 كلانشهر تهران، خراسان‌رضوي، كرمان، هرمزگان، اصفهان، فارس، همدان، كرمانشاه، گيلان و آذربايجان شرقي منتقل مي‌كند.

وي اهداف مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر را جمع‌آوري و ساماندهي درمان و بازپروري معتادان حاد رها شده و پرخطر برشمرد و افزود: ساماندهي وضعيت معتادان حاد خياباني و پاكسازي چهره نامناسب شهرها، افزايش دسترسي معتادان بي‌خانمان با رفتارهاي پرخطر جهت برقراري ارتباط با سيستم‌هاي اجتماعي و بهداشتي، درمان بازتواني و كاهش مخاطرات بهداشتي، اجتماعي، اقتصادي در جامعه، ايجاد و توسعه امكانات درمان و تغيير نوع مواد مورد استفاده از هروئين به ساير مواد كم‌خطر از جمله اهداف اجراي اين طرح است.

درمان 5 هزارو 575 معتاد طي اجراي مرحله آزمايشي طرح

به گزارش ايسنا سردار حسين‌آبادي در ادامه با بيان اين كه تا كنون 5 هزار و 575 معتاد در مركز بازپروري شفق تحت درمان قرار گرفتند، اضافه كرد: پس از به دست آمدن اين نتايج مصوب شد كه مراكز بازپروري همانند شفق در 10 كلانشهر راه‌اندازي شود.

وي در پاسخ به ايراد بازگشت 40 درصدي معتادان نگهداري شده در مركز شفق ، تصريح كرد : هيچ يك از معتادان درمان شده مجددا جهت بازپروري به اين مراكز ارجاع داده نشده‌اند.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر در خصوص علت عدم پذيرش مجدد معتادان در حال حاضر پاسخ داد: طرح جمع‌آوري معتادان پرخطر آزمايشي اجرا شد و در ابتداي تيرماه سال جاري به پايان رسيد.

به گفته سردار حسين‌آبادي پيش از اين تمامي معتادان پس از دستگيري مجددا به سطح جامعه بازمي‌گشتند اما پس از تصويب طرح جمع‌آوري معتادان تزريقي مقرر شد: تمامي مراكز بازپروري و سازمانهاي غيردولتي از طريق سايت رايانه‌اي با يكديگر متصل شده و اطلاعات ورودي تمام افراد به سيستم نيروي انتظامي منتقل شود كه اين طرح مراحل نرم‌افزاري را طي مي‌كند.

براي تمامي معتادان كارت صادر مي‌شود

وي در ادامه از صدور كارت براي تمامي معتادان تحت درمان با روش متادون درماني در مراكز بازپروري دولتي و غيردولتي خبر داد و گفت: در پي اجراي اين طرح، كارت‌هاي مخصوص براي تمامي معتادان صادر مي‌شود.

پليس به دنبال درمان معتادان نيست

وي در ادامه هنگامي كه با پرسش‌هاي متعدد خبرنگاران كه نسبت به ضد و نقيض‌گويي‌هاي او انتقاد داشتند، مواجه شد، سرانجام گفت: پليس به دنبال درمان معتادان نيست بلكه تنها قصد دارد فضايي بوجود آورد تا دستگاهها و مسوولان ذيربط وارد عمل شوند.

افزايش 2 هزار تني كشت خشخاش در افغانستان

وي در ادامه با بيان اين كه در سال جاري ميلادي كشت مواد مخدر در افغانستان افزايش داشته است، گفت: اين در حاليست كه در سال 2005 سطح زير كشت ترياك در افغانستان 120 هزار هكتار و حجم توليد آن حدود 4 هزار و 100 تن بود.

وي با بيان اين كه حضور كشورهاي ناتو از جمله امريكا، انگليس و كشورهاي اروپايي در افغانستان و تبليغات گسترده آنها در خصوص امحاي كشت خشخاش توهمي بيش نبوده است اضافه كرد: بر اساس آمارهاي رسمي سازمان ملل، نزديك به 20 هزار هكتار از مزارع افغانستان تاكنون منهدم شده اما در جديدترين آمارهاي سازمان مشخص شد 165 هزار هكتار در حال حاضر زيركشت ترياك است كه حدود 6 هزار و 100 تن برداشت خواهد شد.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي تصريح كرد: بدين ترتيب ميزان كشت خشخاش در سال جاري ميلادي نسبت به مدت مشابه سال 2005 حدود 2 هزار تن افزايش داشته است و اين افزايش در حالي رخ داد كه پيش از اين تبليغات گسترده‌اي از سوي انگليس در افغانستان جهت كاهش اين آمارها انجام شده بود؛ چرا كه انگلستان در افغانستان خود را مسؤول مبارزه با مواد مخدر ، آلمان مسوول آموزش پليس و آمريكا و ناتو نيز خود را مسوول مبارزه با القاعده مي‌دانند

سردار حسين‌آبادي با بيان اين كه تلاشهاي مبارزه‌جويانه جمهوري اسلامي ايران در پي افزايش كشت خشخاش بيشتر شده است خاطرنشان كرد: از ابتداي امسال نيروي انتظامي، قرارگاه رسول اكرم (ص) شرق كشور را افتتاح كرد كه در آن كنترل امنيتي مرز، برخورد با اشرار و قاچاقچيان مواد مخدر، تامين امنيت شرق كشور و انسداد مرزهاي شرقي دنبال مي‌شد و از اين رو با تلاش 6 ماهه پليس در شرق كشور امنيت در آن منطقه مناسب است.

به گفته رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، در دو ماه اول سال جاري مشكلات و ناامني‌هايي در شرق كشور وجود داشت كه با اقدامات موثر پليس، تامين و احساس امنيت افزايش يافته است.

انسداد فيزيكي 170 كيلومتر از مرزهاي شرقي

به گزارش ايسنا وي با اشاره به انسداد فيزيكي مرزهاي شرقي تاكيد كرد: بر اساس مصوبات مقرر شد در راستاي انسداد فيزيكي مرز شرق كشور، پليس 500 كيلومتر - از زابل تا سراوان - را كانال بزند و تا امروز نيز نزديك به 170 كيلومتر از اين كانال احداث شده اين در حاليست كه با توجه به اين كه روستاهاي مرزي روي نقطه صفر مرزي قرار دارند، تمهيدات بايد گسترده‌تر و وسيعتر باشد.

سردار حسين‌آبادي افزود: در اين ميان احداث ديوار بتني در محدوده‌ي «زابل» و «ميلك» از جمله ديگر طرح‌هاي نيروهاي انتظامي بود و تاكنون نيز 5 هزار و 300 متر از ديواره بتني و سيم خاردار كشيده شده و برآورد شده است در 18 كيلومتر از اطراف مناطق مسكوني نيز ديوار بتوني و سيم خاردار كشيده شود تا با انسداد مرز كنترل لازم صورت گيرد.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي تاكيد كرد: در صورت تامين اعتبارات مناسب، مابقي مرز نيز تا انتهاي سيستان و بلوچستان و تا سواحل درياي عمان تا سال آينده مسدود شود.

به گفته وي، اقدامات نيروي انتظامي و اطلاعاتي در مرز منجر به شناسايي باندها و شبكه‌هاي قاچاق مواد مخدر شده است؛ چراكه طي 6 ماه گذشته باندهاي فراواني با دستگيري اعضا منهدم شده است.

سردار حسين‌آبادي با تاكيد بر اجراي مانورهاي درون شهري فصلي در سراسر كشور خاطرنشان كرد: انسداد فيزيكي مرز، مقابله با كاروانها و قاچاقچيان مرزي و مقابله با عرضه مواد مخدر در سطح شهرهاي كشور از جمله اهداف اصلي نيروي انتظامي است كه با جديت در حال پيگيري است.

كشف 175 تن و 253 كيلوگرم انواع مواد مخدر در سراسر كشور

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه با ارايه آمار عملكرد نيروي انتظامي در 6 ماهه گذشته امسال گفت: طي اين مدت 175 تن و 253 كيلوگرم انواع مواد مخدر در سراسر كشور كشف شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 24 درصد افزايش داشته است.

وي اضافه كرد: در اين ميان هروئين با 5 هزار و 131 كيلوگرم كشف در نيمه نخست سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 89 درصد افزايش داشت؛ از سوي ديگر كشف مواد مخدر ترياك نيز با 144 هزار و 217 كيلوگرم 32 درصد افزايش يافت.

به هلاكت رسيدن 103 قاچاقچي در درگيري‌هاي مرزي و شهادت 23 پليس

سردار حسين آبادي با اشاره به اقدامات عملياتي قرارگاه رسول اكرم(ص) خاطرنشان كرد: طي 884 عمليات در 6 ماهه نخست سال جاري در قرارگاه رسول اكرم (ص)، 225 درگيري مستقيم با اشرار و قاچاقچيان مواد مخدر صورت گرفت كه منجر شد 103 تن از قاچاقچيان در درگيري‌هاي مرزي كشته و 22 نفر هم مجروح شوند اين در حالي است كه متاسفانه 23 نفر از عوامل پليس نيز طي اين درگيري‌ها به شهادت رسيدند.

وي در خصوص تحركات يگان‌ها در شرق كشور گفت: در اين ميان 59 درصد از 175 تن مواد مخدر مكشوفه در استان خراسان رضوي، خراسان‌جنوبي، سيستان و بلوچستان و كرمان كشف شد؛ 33 تن نيز در استانهاي هرمزگان، يزد و فارس به دست آمد كه 19 درصد از كشفيات را به خود اختصاص داده و 22 درصد باقي مانده نيز در سراسر كشور كشف شد.

ايلام كمترين كشف مواد مخدر را داشت

سردار حسين‌آبادي كمترين كشفيان مواد مخدر را مربوط به استان ايلام با 35 كيلوگرم اعلام كرد و گفت: در اين ميان كيش نيز جز استانهايي با كمترين كشف مواد مخدر بوده است.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بيان اينكه 20 درصد از كشفيات در عمليات‌هاي نظامي و رزمي به دست آمده است تاكيد كرد: 26 درصد از مواد مخدر در عمليات‌هاي ايست و بازرسي و 54 درصد با كارها و اقدامات اطلاعاتي كشف شد.

وي عنوان كرد: سگهاي موادياب مستقر در گلوگاه‌ها، ترمينال‌ها، ايست‌ و بازرسي‌ها، فرودگاه‌ها و راه‌آهن‌ها موفق به كشف 12 تن و 59 كيلوگرم انواع مواد مخدر شدند كه در اين ميان 11 تن و 26 كيلوگرم مربوط به ترياك و 487 كيلوگرم نيز به هروئين اختصاص يافت.

كشف 300 هزار و144 عدد انواع قرصهاي روانگرادان، آمفتامين و اكستازي

سردار حسين‌آبادي در ادامه در خصوص كشفيات مواد مخدر صنعتي، روانگردان‌ها و آمپول‌هاي نورجيزك و دورجيزك گفت: طي 6 ماهه اول امسال 337 هزار عدد انواع آمپولهاي مرفين و 300 هزار و 144 عدد انواع قرصهاي روانگرادان، آمفتامين‌ها و قرصهاي اكستازي كشف شد.

به گفته رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، در اين مدت همچنين 5 هزار و 131 كيلوگرم هروئين كشف شد كه 3 هزار و 751 كيلو هروئين خاكستري شامل 73 درصد از كل مواد و يك هزار و 380 كيلوگرم كريستال، كراك و هروئين پرخطر صد در صد خالص با اختصاص 27 درصد از مواد كشف شده مهم‌ترين كشفيات بودند.

توقيف 222 دستگاه تريلي و 148 دستگاه اتوبوس حامل موادمخدر

وي اضافه كرد: همچنين طي اين مدت 222 دستگاه تريلي و كاميونهاي حامل مواد مخدر توقيف و 27 تن و 487 كيلو انواع مواد مخدر در باك، زاپاس، كابين جلو و ...جاسازي شده بود. اين در حاليست كه 3 هزار و 149 كيلوگرم مواد مخدر نيز كه در 148 دستگاه اتوبوس مسافربري جاسازي شده بود كشف و توقيف شد.

دستگيري212 هزار و 271 معتاد و قاچاقچي

انهدام 905 باند توزيع كننده و فروشنده مواد مخدر

به گزارش ايسنا سردار حسين‌آبادي بيشترين ميزان كشفيات را متعلق به استانهاي كرمان، قرارگاه رسول اكرم (ص) و خراسان رضوي اعلام و خاطرنشان كرد: در اين ميان 212 هزار و 271 نفر نيز طي كشف انواع مواد مخدر دستگير شدند كه 145 هزار و 105 نفر از آنها به دليل اعتياد به مواد مخدر و 67 هزار و 166 تن نيز به جرم قاچاق مواد مخدر دستگير شدند كه اين آمارها نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزايش داشت.

به گفته رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، دستگيري معتادان در نيمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14 درصد رشد داشته و در كل با افزايش 16 درصدي دستگيري‌ها مواجه بوديم و همچنين 159 هزار و 406 پرونده براي دستگيرشدگان تشكيل و تحويل مراجع قضايي شد كه اين ميزان نيز 12 درصد افزايش داشت.

وي تصريح كرد: طي اين عمليات‌ها 905 باند توزيع كننده و فروشنده مواد مخدر در سراسر كشور منهدم شد كه نسبت به سال گذشته 32 درصد افزايش داشت.

HOME