مديرکل دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي بهزيستي:
نبود كارشناس، سبب عدم راه‌‏اندازي خط اورژانس اجتماعي همسرآزاري شده است
بيشتر دختران فراري 24 ساعت پس از فرار، مورد تجاوز قرار مي‌‏گيرند
72 درصد زنان متاهل حداقل يكبار تجربه خشونت را داشته‌‏اند

تهران- خبرگزاري كار ايران

مديركل دفتر پيشگيري از آسيب‌‏هاي اجتماعي بهزيستي, اعلام كرد: خط اورژانس اجتماعي همسرآزاري به دليل نداشتن كارشناسان و علم به نحوه مداخله در اين امر، راه‌‏اندازي نشده است.


به گزارش خبرنگار ايلنا, دكتر سيدهادي معتمدي, مديركل دفتر پيشگيري از آسيب‌‏هاي اجتماعي بهزيستي, در همايش روز جهاني جمعيت, گفت: بهزيستي با تمام مواردي سر و كار دارد كه مداخله در آنها غيرقانوني است و به همين دليل مداخله در اين مسائل با مشكل روبرو است.
وي افزود: فكر نكنيد كه هيچ قانوني براي كاهش آسيب‌‏هاي اجتماعي وجود ندارد؛ زيرا برخي قوانين هستند كه از آنها بي‌‏خبر هستيم.
به گفته معتمدي, از طريق مراكز پيشگيري از آسيب‌‏هاي اجتماعي سال گذشته، مانع از خشونت عليه 5 هزار زن شديم كه اگر اين ظرفيت‌‏ها را در نظر قرار دهيم به موفقيت‌‏هاي بيشتري نيز خواهيم رسيد.
وي تصريح كرد: 32 درصد ازدواج‌‏هايي كه دختران و پسران در خيابان‌‏ها باهم آشنا مي‌‏شوند، منجر به طلاق شده و زندگي آنها پايدار نيست.
مديركل دفتر پيشگيري از آسيب‌‏هاي اجتماعي، با اشاره به تاثير مهريه در زندگي, گفت: بالا رفتن مهريه، خشونت عليه زنان را در منزل بالا مي‌‏برد و يكي از عوامل آسيب‌‏زا در زندگي است.
وي يادآور شد: متاسفانه در خصوص همسرآزاري قوانين خوبي نداريم و به همين دليل، كارشناسان ما نحوه مداخله در موارد همسرآزاري را نمي‌‏دانند.
به گفته معتمدي, خط اورژانس همسرآزاري به زودي در كشور راه‌‏اندازي مي‌‏شود و كارشناسان متعددي را براي اين كار آموزش مي‌‏دهيم.
وي خاطرنشان كرد: در مراكز خدمت‌‏رساني بهزيستي بيشترين برنامه‌‏ها براي بازگرداندن گروه‌‏هاي آسيب‌‏پذير به خانه است و از طريق قضات و مددكاران و غيره اين كار را انجام مي‌‏دهيم.
معتمدي, با اشاره به مراكز بازپروري زنان خياباني, گفت: اين مراكز شبانه‌‏روزي 8 ماه زنان آسيب ديده را نگهداري مي‌‏كنند و براي آنها اشتغال ايجاد مي‌‏كنند.
به گفته وي، در سال گذشته 300 مورد اشتغال براي زنان روسپي ايجاد شد؛ زيرا 99 درصد زنان به دليل مسائل غيرحرفه‌‏اي، به روسپي‌‏گري مي‌‏پردازند.
مديركل دفتر پيشگيري از آسيب‌‏هاي اجتماعي بهزيستي, معتقد است؛ غالب دختران فراري كمتر از 24 ساعت مورد تجاوز قرار مي‌‏گيرند و از سوي خانواده‌‏ها نيز پذيرش نمي‌‏شوند.
وي افزود: در حال حاضر، مشغول آموزش رانندگان, متصديان توالت‌‏هاي عمومي, شهروندان, معلمان و غيره هستيم تا نحوه شناسايي و برخورد با دختران فراري را بدانند.
معتمدي يادآور شد: خانه زنان هم براي زنان خشونت ديده در خانه‌‏ها در نظر گرفته شده و براساس اين طرح قصد داريم مانع از حضور حتي يك شب زنان و كودكان در خيابان‌‏ها مي‌‏شويم.
به گفته وي, 72 درصد زنان متاهل تجربه خشونت حداقل يكبار را داشته‌‏اند و 52 درصد آنها آزارهاي رواني را تحمل كرده‌‏اند.
معتمدي خاطرنشان كرد: شايع‌‏ترين نوع همسرآزاري جسمي و مشت و لگد است و مهم‌‏ترين علت خشونت خانوادگي انحراف اخلاقي شوهر, عدم تفاهم, اختلاف فرهنگي و مشكلات اقتصادي، است.
پايان پيام

کد خبر: 213020

بازگشت