يک انتخابات قانوني و شش معترض درمجلس هفتم/
مصباحي مقدم: اين انتخابات موجب افت منزلت كميسيون شد
حسيني: معترضين افرادي تماميت‌‏خواه هستند
شاهرخي: تركيب جديد را به صلاح نمي‌‏بينم
شاهي‌‏عربلو: معترضين اگر مي‌‏خواهند استعفايشان را تقديم كنند

تهران- خبرگزاري كار ايران

انتخابات اخير هيات رئيسه كميسيون اقتصادي مجلس هفتم، با استعفاي شش عضو اين كميسيون چالش ديگري را ميان نمايندگان مجلس به وجود آورد. بر اين اساس محمد شاهي‌‏عربلو به عنوان رييس كميسيون، قاسم عزيزي، نماينده شازند و سيدجلال حسيني، نماينده زنجان به ترتيب به عنوان نايب رئيس اول و نايب رئيس دوم هيأت رييسه اين كميسيون برگزيده شدند كه نتيجه اين انتخابات نارضايتي چهره‌‏هاي اقتصادي كميسيون را درپي داشت.


به گزارش خبرنگار"ايلنا"،پس از بر گزاري انتخابات هيات رئيسه كميسيون اقتصادي مجلس هفتم، شش تن از اعضاي اين كميسيون در اعتراض به انتخابات، ازطريق آبستراكسيون اولين جلسه كميسيون را ترك كردند كه غلامرضا مصباحي مقدم، داود دانش‌‏جعفري، محمد خوش‌‏چهره، ناصر عاشوري، مصطفي مطورزاده و محمدمهدي شاهرخي اين تيم معترض را تشكيل مي‌‏دهند.
محمدمهدي شاهرخي نماينده پلدختر با اين توضيح كه با طرح مسايل داخلي كميسيون در سطح رسانه‌‏ها در موقعيت فعلي موافق نيستم و نمي‌‏دانم از چه منبعي اين خبر درز پيدا كرده است، به خبرنگار "ايلنا"، گفت: انتخابات كميسيون اقتصادي به شكلي قانوني برگزار شد، اما بنده تركيب جديد را به صلاح نمي‌‏بينم.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هفتم، افزود: نتيجه اين انتخابات را با حفظ احترام شأنيت همه عزيزان به نفع يك كميسيون تخصصي نمي‌‏دانم، چرا كه لوايح مهم و زيربنايي دركميسيون اقتصادي مطرح مي‌‏شود و رئيس اين كميسيون نيز در مجمع تشخيص مصلحت نظام حضور مي‌‏يابد، بر اين اساس ضمن قانوني بودن اين انتخابات، نتيجه آن را به صلاح نمي‌‏دانم.
شاهرخي، با ذكر اين نكته كه با برخورداري از حق قانوني خود درخواست عدم حضور دركميسيون را داده‌‏ام تا در كميسيون ديگري به شكل موثر و مفيد انجام وظيفه كنم، گفت: روند حاكم را در امر قانونگذاري، تعامل با دولت آينده و نهادهاي ذيربط مناسب و مطلوب نمي دانم و اعتراض خود را به اين معنا نمي بينم كه كاري خلاف قانون انجام داده باشم.
غلامرضا مصباحي‌‏مقدم، ديگر عضو معترض كميسيون اقتصادي كه جلسه اين كميسيون را ترك كرد به خبرنگار"ايلنا"، گفت: نتيجه انتخابات اخير كميسيون اقتصادي، موجب افت منزلت و جايگاه اين كميسيون شد.
وي افزود: دراين كميسيون تعدادي صاحب‌‏نظر اقتصادي حضور دارند كه علي‌‏القاعده بايد رياست را به افراد برتر داد.
به اعتقاد سخنگوي جامعه روحانيت مبارز مجلس هفتم، مجلسي اصول‌‏گرا است كه يكي از اصول آن ترجيح و رعايت شايسته سالاري باشد.
وي تاكيد كرد: رئيس كميسيون اقتصادي بايد ضمن حضور در مجامع اقتصادي ملي و بين‌‏المللي در تعامل با روساي كميسيون‌‏هاي اقتصادي مجالس سايركشورها باشد و شايستگي عملي اين كار را داشته باشد كه اين خصوصيات در مورد انتخابات جديد كميسيون اقتصادي ناديده‌‏گرفته شد و نتيجه فعلي را شاهد بوديم.
سيدجلال حسيني، نايب رئيس جديدكميسيون اقتصادي مجلس هفتم، در واكنش به عدم حضور شش نماينده معترض در جلسه اين كميسيون، نمايندگان معترض به نتيجه انتخابات هيأت رييسه جديد را افرادي تماميت خواه توصيف كرد وگفت: اگر ظرفيت اين عده آن قدر محدود است كه پس از روشن شدن نتيجه يك انتخابات قانوني نمي‌‏توانند فرد ديگري را درجايگاه رياست تحمل كنند، هركجا كه دل‌‏شان خواست بروند.
نماينده زنجان در مجلس هفتم، با بيان اين مطلب به خبرنگار "ايلنا"، گفت: اين گروه فكر كردند كه همه چيز بايد در اختيار نمايندگان تهران باشد، اين درحالي است كه طي يك سال گذشته، عملكرد نامناسبي داشته‌‏اند و اعضاي كميسيون تصميم به تجديدنظر در آرا و تركيب قبلي كميسيون اقتصادي گرفتند.
وي با اين توضيح كه اين افراد تماميت‌‏خواه عادت كرده‌‏اند به انتخاب غيردموكراتيك راي دهند، گفت: اين معترضين جايگاهي در كميسيون ندارند و تا زماني كه در كميسيون حضور پيدا نكنند، برايشان غيبت رد خواهد شد و اگر استعفا دهند، پذيرفته مي‌‏شود تا هر كجا مي‌‏خواهند بروند.
حسيني گفت: اين گروه حتي به وظايف قانوني خود وارد نيستند و نمي‌‏دانند بايد يك منبع حقوقي و قانوني براي رسيدگي به اين امر باشد تا اعتراض خود را به آن جا برند.
نايب رئيس كميسيون اقتصادي در پايان معترضين به انتخابات و تركيب جديد هيأت رييسه كميسيون اقتصادي را دعوت به مناظره مطبوعاتي و تلويزيوني كرد و گفت: اگر معترضين ادعايي دارند بايد اين دعوت را بپذيرند.
محمد شاهي‌‏عربلو، رئيس جديد كميسيون اقتصادي مجلس‌‏هفتم نسبت به اقدام شش نماينده مجلس كه دراعتراض به انتخابات هيات رئيسه اين كميسيون آبستراكسيون كرده بودند واكنش نشان داد و گفت: اعتراض آنها به نتيجه يك انتخابات قانوني دون شان اخلاقي،انساني، قانوني و پارلماني است.
نماينده رباط‌‏كريم در مجلس هفتم در واكنش به اظهارنظر برخي از معترضين كه نتيجه انتخابات جديد كميسيون اقتصادي را منجر به افت جايگاه اين كميسيون تعبير كرده‌‏اند، به خبرنگار"ايلنا"، گفت: احمدي نژاد هم وقتي با اكثريت آراء رئيس جمهور شد، بسياري از كساني كه رأي نياوردند، اعلام كردند پرستيژ رياست جمهوري پايين آمده، در حالي‌‏كه محور رأي مردم بود و دركميسيون اقتصادي نيز محوريت، رأي اكثريت اعضاي كميسيون است.
وي ادامه داد: اعضاي كميسيون، هيات رئيسه را به گونه‌‏اي انتخاب مي‌‏كنند كه ضمن افزايش كارآيي كميسيون، شان و جايگاه آن را نيز ارتقا دهند.
رئيس جديد كميسيون اقتصادي مجلس هفتم، با تاكيد بر اين كه انتخابات هيات رئيسه كميسيون اقتصادي در چارچوب آيين‌‏نامه داخلي مجلس به شكلي كاملا دقيق و قانوني انجام شد و خدشه‌‏اي به آن نمي‌‏توان وارد كرد، اظهار داشت: از سوي معترضين به انتخابات هيات رئيسه كميسيون، هنوز هيچ نوع اعتراضي دريافت نشده است، اگر دلايل و مداركي در اعتراض به نحوه راي گيري در اختيار دارند ارايه دهند، در غير اين صورت اگر صرفا به خاطر اين كه خودشان انتخاب نشده و به حضور تركيب فعلي معترض هستند، اين خلاف دموكراسي است.
شاهي عربلو در پاسخ به سوالي مبني بر رايزني براي حل اين مشكل گفت: مشكلي را مشاهده نمي‌‏كنيم تا با رايزني حل شود.
نماينده رباط كريم درمجلس در پايان خاطرنشان كرد: در صورتي كه شش معترض به انتخابات هيات رئيسه كميسيون اقتصادي استعفا خود را تقديم كنند، استعفا به راي گذاشته مي‌‏شود و در صورت پذيرش كميسيون مي‌‏تواند به جاي ديگري روند.

کد خبر: 212084

بازگشت