رئيس جمهوري:
صدا و سيما در انتخابات اخير بي‌‏طرفانه عمل كرد
حل مشكلات با استراتژي منع و سانسور امكان‌‏پذير نيست
گاهي به خاطر يك دستمال قيصريه به آتش كشيده مي‌‏شود/1/

تهران- خبرگزاري كار ايران

رئيس جمهوري گفت: هيچ قدرتي نخواهد توانست بين ذهن جامعه ما و آنچه در دنيا مي‌‏گذرد فاصله بيندازد، بنابراين حل مشكلات سياسي, فرهنگي ما امروزه با استراتژي منع و سانسور امكان‌‏پذير نيست.
صدا و سيما در انتخابات اخير بي‌‏طرفانه عمل کرد


به گزارش خبرنگار" ايلنا" سيدمحمد خاتمي پس از بازديد از بخش‌‏هاي مختلف صدا و سيما در جمع كاركنان و مديران اين سازمان با بيان اين كه با منع و سانسور نمي‌‏توان مشكلات جامعه را حل كرد، گفت: گسترش وسايل ارتباط جمعي از جمله اينترنت و ماهواره هر روز امكان كنترل را از دست حكومت‌‏ها مي‌‏گيرد.
وي افزود: جامعه امروز ما از آنجا كه به دنيا نگاه مي‌‏كند، متوقع است و ممكن است خواسته‌‏هاي نادرستش را داشته باشد اما نمي‌‏توان با سركوب جلوي اين خواسته‌‏ها را گرفت بلكه يا بايد به اين خواسته‌‏ها پاسخ مناسب داد و يا خواسته‌‏هاي جديدي را ايجاد كرد.
خاتمي با بيان اين كه با فريب نمي‌‏توان افكارعمومي ملت را قانع كرد، گفت: ممكن است در جامعه به گونه اي عمل كنيم كه مردم احساس كاذب رضايت داشته باشند اما اگر نتوانيم به صورت مستمر اين رويه را نگه داريم با مشكل مواجه خواهيم شد.
خاتمي، نقش افكار در شكل‌‏دهي افكار عمومي بسيار مهم خواند و گفت: حوزه علميه قم حق ندارد به صدا و سيما اعتراض كند كه چرا فلان برنامه اشكال دارد چرا كه صدا و سيما از همين متفكران استفاده مي‌‏كند و تنها نقش واسط دارد.
وي افزود: اگر آنها اعتراضي دارند بايد به منابع فكري جامعه اعتراض كنند چون صدا و سيما براي ساخت هزاران ساعت برنامه به همين منابع فكري مراجعه مي‌‏كند, نمي‌‏توان جامعه را در خلاء نگه داشت، منابع فكري بايد پاسخ گوي خواسته‌‏هاي امروز جامعه باشد.
رئيس جمهوري گفت: امروز صدا و سيما يكي از غني‌‏ترين منابع توليد فكر در جامعه است و به طور حتم نيروهايي برجسته اين سازمان سرمايه عظيمي در دست مسوولان آن است.
وي افزود: رسانه ها در دنياي امروز نقش بسيار مهمي دارند و در جامعه ما كه ادعاي مردم سالاري ديني داريم، از يك طرف جامعه با توجه به روند جهاني توقعات زيادي دارد و از طرف ديگر يافتن پاسخ براي خواسته‌‏هاي مردم كار بسيار مهمي است كه بار سنگين آن بر دوش رسانه است.
خاتمي تصريح كرد: تصور نكنيم كه با القاي يك جانبه مسائل به جامعه، دين خود را نسبت به نظام و انقلاب ادا كرديم چرا كه بسياري از اين مسايل ضدتبليغ هستند.
وي افزود: ستايش‌‏ها ,گزافه گويي‌‏ها , به‌‏به و چه‌‏چه كردن‌‏ها از فلان برنامه و يا فلان شخصيت براي تاثيرگذاري بر ذهن‌‏ها مي‌‏تواند خواستگاه عكس داشته باشد.
رئيس جمهوري خاطرنشان كرد: تصور نكنيم كه با دامن زدن به سطحي نگري, قشري‌‏گري و ظاهرپرستي، دينداري را در جامعه تقويت مي كنيم. شايد چنين توقعي از صدا وسيما در بخشي از جامعه وجود داشته باشد اما اين رسانه بايد خود را تقويت و برنامه هايش را پر محتوا كند.
خاتمي با تشكر از رويه جديد صدا و سيما گفت: در حال حاضر تحول اساسي را در صدا و سيما شاهديم به طوري كه به نفع حقيقت تابو شكني شده است.
وي برنامه هاي صدا و سيما در زمان انتخابات رياست جمهوري را يك پديده جالب توصيف كرد و ابراز اميدواري كرد كه اين برنامه ها هم چنان ادامه داشته باشد.
خاتمي گفت: مردم جامعه ما باهوش هستند و نمي‌‏توان با پخش بخشي از يك خبر و حذف بقيه آن و سپس ارايه يك تحليل جانبي بر آن ذهن مردم را تحت تاثير قرار داد، اين رويه ممكن است نتيجه عكس دهد و اعتماد مردم به رسانه را خدشه‌‏دار كند.
وي افزود: در جريان انتخابات كار بزرگي انجام شد كه اميدوارم همچنان ادامه داشته باشد. اين روش, روش درستي است كه مي‌‏تواند اعتماد مردم را به رسانه جلب كند.
رئيس جمهوري، نقش صدا و سيما را در دوركردن ذهن مردم از مراكز فريب, تخريب و جنگ رواني را بسيار مهم خواند و گفت: امروزه تبليغ عليه كشور ما فراوان است و ما بايد سعي كنيم در درون خود با تقويت نظام براي استقرار مردم سالاري ديني مشاركت عمومي, پيشرفت كشور در عرصه هاي مختلف و اجراي عدالت در جامعه تلاش كنيم كه اين وضعيت با به به و چه چه كردن حاصل نمي شود.
وي افزود: رسانه ملي بايد هميشه اين موضوع را يادآوري كند كه مردم صاحبان اصلي قدرت هستند و حق دارند كه در همه عرصه ها مشاركت داشته باشند، ملت شايسته ايران كه در طول تاريخ افتخار آفريده است، حق دارد و مي‌‏تواند كه پيشرفت كند و قله هاي بلند مسائل را به زير بكشد.
خاتمي افزود: جامعه ايران، جامعه اي است كه مي‌‏خواهد به روح رسالت پيامبران كه همان عدالت است، دست يابد اما متاسفم كه به خاطر درگيري‌‏هاي سياسي و باند بازي‌‏ها، گاهي به خاطر يك دستمال قيصريه به آتش كشيده مي شود.
رئيس جمهوري گفت: در انتخابات اخير كه انصافا صدا و سيما بي‌‏طرفانه عمل كرد، من سكوت كردم تا شايبه دفاع از خودم ايجاد نشود اما آيا چهره‌‏اي كه از نظام و كشور (توسط برخي از كانديداها ) نشان داده شد، چهره واقعي نظام و كشور بود؟!
وي افزود: چهره اي كه در اقتصاد, سياست خارجي، معيشت مردم و مصرف امكانات در مسير درست نشان داده شد، بسيار بد بود و با به كارگيري بدترين مسائل از نظر اسلامي يعني بداخلاقي, مملكت را نكبت زده, بدبخت و بيچاره نشان دادند تا بگويند ما خواهيم آمد و آنها را درست خواهيم كرد.
خاتمي با بيان اين كه اين كار, كار درستي نبود اما بناي ما اين نبود كه مذاق جامعه تلخ شود، گفت: اين افراد در جريان باندبازي‌‏ها همه چيز جامعه را زير سوال مي برند، اگرچه در برخي جاها اشكالاتي است اما اين ليوان نيمه پري هم دارد كه صدا و سيما موظف است اين دستاوردها را طرح و نقد كند.
رئيس جمهوري گفت: دليلي وجود ندارد كه چون رسانه‌‏اي به من- كه رئيس جمهور هستم -چيزي گفت، بگويم تضعيف نظام است بلكه بايد مسائل به درستي نقد شود تا مردم واقعيات را بفهمند و قدرت نيز خود را جمع و جور كند.
وي افزود: نقد درست در درون و تقويت معيارهاي درست انقلاب و نيز داشتن حالت تهاجمي در عرصه بين‌‏المللي ضروري است، چرا كه كشورهاي خارجي همواره ما را در موضع عكس‌‏العملي قرار مي‌‏دهند و وضعيت ما را درحالت نقض حقوق بشر, تروريسم و آشفته در مديريت نشان مي‌‏دهند. بنابراين ما بايد اول بهانه ها را بگيريم و سپس چهره واقعي اسلام به آنها نشان دهيم.
خاتمي تصريح كرد: اسلامي كه ما داريم مي‌‏گويد بايد همه دستاوردهاي بشري را گرفته و از آن استفاده كرد, اسلام ما مردم سالاري ديني را در قبال اسلام خشونت گرا عرضه مي‌‏كند.
رئيس جمهوري گفت: من در حد ناچيز خودم در گفتار و موضع‌‏گيري سعي كرده‌‏ام مطابق شان ملت از حقوق آنها دفاع كنم و در عرصه بين المللي نيز كوشيدم چهره درخشان اين ملت باعظمت و انقلاب مردمي آن را عرضه بدارم كه فكر مي‌‏كنم در اين راه خيلي ناموفق نبوديم اگرچه عيب هايي نيز وجود دارد.
ادامه دارد...
پايان پيام

کد خبر: 211696

بازگشت