سخنگوي وزارت امور خارجه:
من وزير خارجه احمدي‌‏نژاد نيستم
گزارش‌‏ها درباره كناره‌‏گيري روحاني درست نيست
اروپا منافع خود را از آمريكا و رژيم‌‏صهيونيستي جدا كند

تهران- خبرگزاري كار ايران

سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: به اروپا توصيه مي‌‏كنيم كه در دام رسانه‌‏هاي رژيم صهيونيستي نيفتد و منافع خود را از منافع آمريكا و رژيم‌‏صهيونيستي جدا كند زيرا اين وضعيت، به نفع اروپا نيست.


به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران ( ايلنا )، "حميدرضا آصفي" در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي گفت: از ابتداي انتخابات و با تحريك محافل صهيونيستي، شاهد رويكرد غلطي نسبت به انتخابات ايران و فعاليت‌‏هاي شديدي بر ضد ايران بوده‌‏ايم.
وي درباره اتهام دست‌‏داشتن احمدي‌‏نژاد در طراحي ترور قاسملو، سركرده كُرد‌‏هاي مخالف در وين گفت: اين اتهامات، آشكارتر از آن است كه نيازي به تبين و پاسخگويي داشته باشد.
آصفي با كذب‌‏خواندن اين اتهامات گفت: دشمن درصدد تشويش افكار عمومي اروپاست و سعي مي‌‏كند با مطرح‌‏كردن اين اتهامات و مسائل واهي، حضور گسترده مردم را در انتخابات تحت‌‏الشعاع قرار دهند.
وي به اروپا توصيه كرد كه از خود بلوغ و رشد سياسي نشان دهد و منافع خود را با منافع آمريكا درنياميزد زيرا به ضرر آنهاست.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: كذب‌‏بودن موضوع دخالت احمدي‌‏نژاد در تسخير لانه‌‏جاسوسي، مورد تأييد آمريكايي‌‏ها هم قرار گرفت. اين موضوع، يك فضاسازي بود و ما بايد در داخل هوشيار باشيم و اجازه ندهيم اين فضاسازي‌‏ها براي خودمان بدبيني ايجاد كند.
وي با اشاره به سالروز حمله ناو آمريكايي وينسنس به هواپيماي مسافربري ايران گفت: حمله وحشيانه موشكي به هواپيماي ايراني، حادثه تلخ و نفرت‌‏انگيزي بود كه نمونه آشكار دخالت غلط آمريكا در منطقه است.
آصفي افزود: ملت ايران براي حفظ استقلال خود، فشارهاي زيادي را تحمل كرده و با لطف خدا، از همه آزمايش‌‏ها سربلند بيرون آمده است. ثمره شيرين اين ايستادگي در مقابل فريادخواهي‌‏ها، حق تعيين سرنوشت، استقلال و آزادي است و ملت با صلابت، اين مسير را طي مي‌‏كند.
وي با اشاره به سفر حدادعادل به بلژيك، اين سفر را بسيار موفق ارزيابي كرد و گفت: اين سفر كه درست پس از انتخابات رياست‌‏جمهوري انجام شد فرصت خوبي بود كه ايران مواضع خود را آشكارا بيان كند و مواضع آنها را نيز بشنود.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه برنامه سفر آن‌‏گونه كه مي‌‏خواستيم پيش رفت اما ظاهرا ما اصرار داريم از توفيقات هم ناكامي درست كنيم، گفت: اين سفر مصادف با فضاسازي سنگين، ناجوانمردانه و تخريبي بر ضد ايران شد و دست‌‏هاي ثالثي در تلاش بود كه سفر را به هم بريزد.
وي با اشاره به ملاقات‌‏هاي قبلي رئيس مجلس سناي بلژيك با مسؤولان ايراني گفت: اين خانم، دست‌‏كم تا به حال سه بار با ما ملاقات كرده است اما تحت‌‏تأثير فضايي كه در اروپا به وجود آمده بود و نيز سفر خانم " آناماري ليزين" به واشينگتن، وي، موضوع دست‌‏دادن را بهانه لغو ديدار كرد.
آصفي كه خود در اين سفر، حدادعادل را همراهي كرده است، تأكيد كرد: اين اتفاقات، در گذشته بوده و در ‌‏آينده هم اتفاق مي افتد زيرا انضباط اسلامي براي ما ارجح است و اين موضوع هم يك پيروزي براي ما بود.
وي افزود: پس از اين اقدام هيأت ايران، بعضي از اعراب در تماس با جمهوري اسلامي ايران از اين اقدام، تشكر كردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه قرار بود در ضيافت ناهار هم، مهمانان مختلفي دعوت شوند، تصريح كرد: گفت‌‏وگوهاي اوليه انجام شده بود اما چون بقيه ميهمانان مي‌‏خواستند مشروب سِرو شود و ما نپذيرفتيم، مهماني منتفي شد.
وي با بيان اينكه اين، بار اول نبود كه ضيافت ناهار يا شام نداشتيم، گفت: ضعف يا مشكلي نبوده است كما اينكه ملاقات با نخست‌‏وزير، وزير خارجه، رئيس مجلس و رئيس روابط خارجي اتحاديه‌‏اروپا انجام شد اما در شرايطي كه فشار سنگيني بر ايران بود، بعضي عوامل بلژيكي هم ضعيف‌‏النفس بودند اما موضوع، زياد مهم نبود.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: در سفر بلژيك در مورد مسائل هسته‌‏اي نيز صحبت شد و اميدواريم مسائل پيش‌‏آمده بر موضوع هسته‌‏اي تأثير نگذارد زيرا در اين صورت خود آنها متضرر مي‌‏شوند. ما نيز منتظر طرح جامع اروپا هستيم تا قدم‌‏هاي بعدي برداشته شود.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا، مبني بر موضع ايران در قبال بررسي نتيجه انتخابات ايران در نشست گروه
G8 گفت: اروپا و آمريكا بايد به آراي مردم ايران احترام بگذارند مردم رأي دادند و رئيس‌‏جمهور خود را انتخاب كردند و اين دليل نمي‌‏شود كه چون نتيجه انتخابات براي آنها غيرقابل‌‏پيش‌‏بيني بود به آراي مردم ما احترام نگذارند.
آصفي تأكيد كرد: ظاهراً اروپا و آمريكا مي‌‏گويند ما ملت را منحل مي‌‏كنيم و ملت ديگري به وجود مي‌‏آوريم كه مطابق ميل آنها باشد. اين موضوعات، خواسته‌‏هاي زيادي است كه آنها دارند و ما انتظار داريم آنها به خواست ملت احترام بگذارند و از مداخله در امور داخلي ايران بپرهيزند.


وي درباره انتصاب سفراي جديد ايران پس از انتخابات رياست‌‏جمهوري گفت: پرونده انتصاب سفرا را پس از انتخابات بسته‌‏ايم و نظر آقاي خاتمي هم اين بود كه اين انتصاب‌‏ها با نظر آقاي احمدي‌‏نژاد انجام شود و سفرا با هماهنگي رئيس‌‏جمهور منتخب تعيين شوند.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تاريخ سفر نخست‌‏وزير عراق به ايران گفت: عراقي‌‏ها تاريخ اواخر اين هفته را براي سفر درخواست كرده بودند اما به علت گرفتاري مسؤولان ايراني و تداخل برنامه‌‏ها، به دنبال تعيين تاريخ ديگري هستيم. اميدوارم هر چه سريع‌‏تر به تاريخ مورد قبول طرفين برسيم.
وي با اشاره به بيست و سومين سالگرد ربوده‌‏شدن چهار ديپلمات ايراني گفت: ما از رنج و محنت خانواده‌‏هاي اين افراد خبر داريم زيرا آنها علاوه بر اينكه تبعه ايران بودند همكاران ما هم بودند.
سخنگوي وزارت امور خارجه تأكيد كرد: مسؤوليت ناپديد شدن اين افراد و سلامت آنها بر عهده رژيم صهيونيستي است.
آصفي ادامه داد: تلاش‌‏هاي زيادي از طريق لبنان انجام داديم و حزب‌‏الله و دولت لبنان هم كمك زيادي در اين‌‏باره به ما كردند كه جاي تشكر دارد اما اين تلاش‌‏ها به علت ماهيت رژيم صهيونيستي به نتيجه نرسيده است ضمن اينكه ما موضوع را از طريق كشورهاي منطقه و مراجع بين‌‏المللي مانند سازمان‌‏ملل‌‏متحد و دبيركل دنبال كرديم اما متأسفانه بايد بگويم كه به دليل كارشكني رژيم صهيونيستي، اين تلاش‌‏ها به نتيجه نرسيده است.
وي درباره رياست دوره‌‏اي انگليس بر اتحاديه‌‏اروپا و تأثير آن بر پرونده هسته‌‏اي ايران گفت: انگليس، ظرفيت و توان ايران را مي‌‏شناسد و با توجه به اين شناخت، بايد در طول دوران رياست خود، با واقعيات روبرو شود و موضوعاتي را كه موجب ايجاد مشكلات بيشتر مي‌‏شود در دستور كار قرار ندهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره دستگيري دو مستندساز ايراني در عراق گفت: هنوز سفارت، اطلاعي در اين‌‏باره به ما نداده است و اگر هيأت عراقي به ايران بيايد، يكي از بحث‌‏هاي مطرح، بحث مستندسازان خواهد بود.
وي در مورد كناره‌‏گيري احتمالي "حسن روحاني" دبير شوراي عالي امنيت‌‏ملي و مسؤول ارشد تيم هسته‌‏اي گفت: من چيزي نشنيدم اما اين گزارش‌‏ها درست نيست.
آصفي درباره علت تأخير در موضع‌‏گيري وزارت امور خارجه در قبال كاريكاتور توهين‌‏آميز روزنامه الأيام بحرين گفت: همان روز، يادداشت فرستاديم و سفير بحرين در تهران را احضار كرديم. سفير ايران در بحرين نيز در ملاقات با مديركل وزارت امور خارجه و وزير اطلاع‌‏رساني بحرين، مراتب اعتراض و تأسف ايران را اعلام كرد و آنها هم تأكيد كردند كه اين اقدامات، مواضع دولت بحرين نيست و به روزنامه هم تذكر داده‌‏اند.
وي افزود: اين بحرين است كه از اين اقدامات ضرر مي‌‏كند زيرا ظرفيت ايران، بيش از اين حرف‌‏هاست و غير قابل قياس است و آنها بايد بيشتر از گذشته مراقب باشند.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تاريخ ملاقات گروه‌‏هاي كاري هسته‌‏اي ايران و اروپا گفت: تاريخي براي ملاقات تنظيم نشده است اما در ملاقات‌‏هاي خرازي و حدادعادل در بلژيك طرف اروپايي گفت كه در حال آماده‌‏كردن طرح هستند و ما اميدواريم اين طرح شامل حقوق ما در استفاده صلح‌‏آميز از انرژي هسته‌‏اي باشد وگرنه غير قابل اجراست.
وي درباره هزينه تعمير ساختمان جديد وزارت امور خارجه و نحوه استفاده از آن در دولت جديد گفت: از هزينه تعمير، اطلاع ندارم اما اين ساختمان، از ميراث‌‏هاي فرهنگي ماست اما نمي‌‏دانم چگونه از آن استفاده مي‌‏شود.
آصفي توضيح داد: اين ساختمان كه جزء سرمايه‌‏هاي كشور است نسبتاً مخروبه بود كه اكنون تبديل به يك ساختمان ارزشمند شده و بايد به بهترين نحو از آن استفاده شود.
وي درباره حضور خود به‌‏عنوان وزير امور خارجه احتمالي در كابينه احمدي‌‏نژاد گفت: نه با من صحبت شده و نه خود داوطلب وزارت شده‌‏ام.
پايان پيام

کد خبر: 211191

بازگشت