12 گرينويچ - جمعه 01 ژوئيه 2005

انعکاس گسترده ادعاهای تازه عليه احمدی نژاد در مطبوعات جهان

ادعاهای مربوط به شرکت محمود احمدی نژاد رئیس جمهور منتخب ایران در اشغال سفارت آمریکا در سال 1979 در اکثر مطبوعات جهان انعکاس یافته است.

اکثر جراید درکنار مطالبی که به این موضوع اختصاص داده اند تصاویری نیز از يکی از گروگان گیرهای سفارت آمریکا در کنار یکی از گروگان های چشم بسته به چاپ رسانده اند.

روزنامه گاردین در مقاله ای به قلم جیمی ویلسون خبرنگار خود در واشنگتن می نویسد که پس از ادعاهای پنج تن از گروگان های سابق سفارتخانه آمریکا مبنی بر این که محمود احمدی نژاد در واقعه گروگان گیری و بازجویی از آنها نقش داشته است کاخ سفید اعلام کرد که این ادعا ها را جدی می گیرد.

خبرنگار گاردین سپس می نویسد که دولت ایران این ادعاها را بشدت رد کرده است و عباس عبدی که از رهبران سابق واقعه سفارت آمریکا بود و اکنون یکی از اصلاح طلبان رادیکال است نیز گفته است که محمود احمدی نژاد در این ماجرا نقشی نداشته است.

گاردین سپس به نقل از شخصی به نام دورتی که به عنوان مامور سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا، سیا، در ایران در آن دوران کار می کرده است می نویسد که محمود احمدی نژاد را در میان رهبران گروه گروگانگیر دیده است و می افزاید که اکنون وزارت خارجه آمریکا از طرف گروگان های سابق برای به جریان انداختن پرونده درخواست غرامت 33 ملیارد دلاری از ایران که جلوی آن گرفته شده است تحت فشار قرار خواهد گرفت.

روزنامه فرانسوی لوموند نیز در همین رابطه با اشاره به واکنش آمریکا که گفته است این ادعا ها را به طور جدی مورد بررسی قرار خواهد داد می نویسد که انتشار مجدد تصویرهای آن زمان یاد آور این موضوع است که ایران از دشمنان دیرینه آمریکاست و سابقه خصومت ورزی آن با آمریکا بسیار طولانی تر از عراق است.

روزنامه لوموند سپس به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می نویسد که این ماجرا به دست فراموشی سپرده نشده است.

واشنگتن پست نیز پس از طرح ادعای گروگان های سابق، رد آن ازطرف ایران و در اشاره به زنده شدن خاطره تلخ اشغال سفارت آمریکا که موجب قطع رابطه دو کشور به مدت 26 سال شد به نقل قول از استفان جی هدلی مشاور امور امنیتی آمریکا می نویسد که احتمال نقش محمود احمدی نژاد در این ماجرا که او را ناقض قانون بین المللی می سازد موضوعی است که آمریکا باید به آن رسیدگی کند.

واشنگتن پست هم چنین می نویسد که به گفته مشاور امنیتی آمریکا، ایران و رئیس جمهور آن باید به جهان اطمینان بدهد که در صدد ساخت سلاح های هسته ای نیست.

نیویورک تایمز نیز با اشاره به ادعاهای مطرح شده و واکنش ها به آن از قول عباس عبدی می نویسد که آقای احمدی نژاد هیچ نقشی در این ماجرا نداشته است.

آقای عبدی گفته است که تنها چند عضو قابل اعتماد از طرح اشغال سفارتخانه خبر داشتند و آقای محمود احمدی نژاد پس از تصرف سفارتخانه می خواست به گروه آن ها بپیوندد ولی به او اجازه عضویت و ورود به داخل سفارتخانه داده نشد.