کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: به محاکمه دانشجویان صرفا بخاطر بیان آزادانه اندیشه هایشان پایان دهید

۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۷

 

- کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که قوه قضائیه باید محاکمه علی نیکونسبتی را برای چندمین بار و صرفا بخاطر سخنرانی ها و نوشته هایش، متوقف کند. 

نیکونسبتی دو ماه پیش از دانشگاه مفید قم فارغ التحصیل شد. او سخنگوی دفتر تحکیم وحدت؛ اتحادیه سراسری دانشجویان در کشور بود. علی نیکونسبتی از سال ۱۳۸۶ تاکنون دو بار بازداشت شده و برای او ۵ پرونده قضایی تشکیل داده شده است. 

آخرین دادگاه علی نیکونسبتی به اتهام “تجمع و تبانی”، “اقدام علیه امنیت ملی” و “اختلال در نظم عمومی” در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۸۷ در شبعه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.

پیش از این ، در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۸۶، دادگاه انقلاب شعبه ۱۰۸۳ تهران، علی نیکونسبتی را بطور غیابی محاکمه کرد و او را به سه ماه و یک روز زندان محکوم کرد. این پرونده قضایی علیه علی نیکونسبتی، از طرف معاونت حقوقی تشکیل شده است. حکم علی نیکونسبتی طبق ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی به اتهام افترا بخاطر بیان علنی در باره حوادثی در باره دانشجویان دانشگاه صادر شده است. اساس حکم این دادگاه بطور مشخص بیان علنی در باره تجاوز جنسی یک مامور حراست در دانشگاه کرمانشاه به یک دختر دانشجو، و قتل یک دختر دانشجو در سبزوار بدست یک بسیجی، وهمچنین اعتراض به ممنوعیت ادامه تحصیل دانشجویان ستاره داربوده است.

هادی قائمی ؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در این باره گفت: “وزارت اموزش عالی باید از نظارت اتحادیه دانشجویان استقبال کند نه اینکه دانشجویانی که چنین تخلفاتی را علنی می کنند، به محاکمه بکشاند.” 

عبدالفتاح سلطانی؛ وکیل حقوق بشری که وکالت علی نیکونسبتی را برعهده دارد، به کمپین بین المللی حقوق بشر از تقاضای تجدید نظر در این حکم خبر داد و اظهار امیدواری کرد که دادگاه تجدید نظر حکم برائت علی نیکونسبتی را صادر کند. 

علی نیکونسبتی برای اولین بار در صبح روز ۱۸ تیرماه ۱۳۸۶ در حالی که نوشته ای در دست داشت که خواستار آزادی سه دانشجوی امیر کبیر بود، بازداشت شد. ماموران امنیتی علی را به همراه ۵ نفر دیگر از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت بازداشت کردند. علی پس از یک ماه آزاد شد. علی نیکونسبتی را بخاطر این اقدام، و به اتهام “تجمع و تبانی” ، “اقدام علیه امنیت ملی” و اخلال در نظم عمومی” در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۸۷ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه خواهند کرد.

علی برای دومین بار در تاریخ ۱۷ آبان ماه سال ۱۳۸۶ بازداشت شد و یک ماه در زندان ماند. به گفته دوستان علی، این پرونده علیه ایشان و سایر اعضای شورای مرکزی تحکیم وحدت بخاطر نامه ای تشکیل شده است که آنها به رئیس جمهور احمدی نژاد نوشته بودند. بدنبال سخنرانی آقای احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا که در آن ادعا کرده بود ایران آزادترین کشور دنیاست، اتحادیه دانشجویان تحکیم وحدت با ارسال نامه ای ایشان را به چالش کشید و خواستار حضور نماینده آنها در جلسه ای شدند که ایشان قرار بود در دانشگاه برپا کنند. در نتیجه چنین نامه ای، علی نیکونسبتی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و “اخلال در نظم عمومی” محاکمه شد. در اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ دادگاه بدوی، او را به زندان و شلاق محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی تبدیل شد.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مقامات ایران خواست که معیارهای بین المللی حقوق بشر را رعایت کنند و به پیمان های بین المللی پایبند باشند، و به آزار و اذیت و محاکمه دانشجویان صرفا بخاطر بیان آزادانه و علنی اندیشه هایشان پایان دهند.این کمپین همچنین اعلام کرد که مقامات باید حقوق دانشجویان را در آزادی بیان و اندیشه رعایت کنند، و وزارت علوم و اموزش عالی باید شکایتش را علیه علی نیکونسبتی و سایر دانشجویان پس بگیرد. همچنین در صورت تشکیل پرونده قضایی علیه دانشجویان، مقامات قضایی باید حق دانشجویان را در بهره مندی از دادرسی های عادلانه تامین کنند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

HOME