ناصرخسرو پاكسازي شد
فرمانده انتظامي تهران بزرگ خبرداد
:
دستگيري80 نفر ازعناصر اصلي ودلال
توزيع داروهاي تقلبي غيرمجاز
انجام فاز اول تخريب مخروبه‌هاي
ناصرخسرو

 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: حوادث1384/12/02
02-21-2006

فرمانده انتظامي تهران بزرگ با اشاره به فعاليت گسترده اطلاعاتي طي دو ماه براي شناسايي انبارها و عوامل توزيع داروهاي تقلبي در ناصرخسرو تصريح كرد: بر اين اساس به منظور عملياتي كردن طرح پاكسازي منطقه «ناصرخسرو» از وجود داروهاي غيرمجاز و تقلبي با هماهنگي دستگاه قضايي و وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي توانستيم روز گذشته با انجام چند عمليات ضربتي، 10 انبار نگهداري داروهاي تقلبي (شامل چندين دستگاه كاميون)، 194 نقطه و محل توزيع اين داروها را با دستگيري 41 تن از عناصر اصلي و 39 تن از واسطه‌ها و دلالان اين داروها شناسايي و پلمپ كنيم.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ايسنا، سردار مرتضي طلايي كه در جريان مرحله دوم پاكسازي منطقه ناصرخسرو سخن مي‌گفت، داروهاي تقلبي، غيرمجاز و قاچاق كه سلامت جسمي و رواني مردم را به شدت تحت تاثير قرار مي‌دهند را يكي از مشكلات ساليان گذشته ناصرخسرو عنوان كرد و افزود: اين در حاليست كه از ابتداي سال جاري تاكنون موفق به كشف 6 ميليون آمپول و بيش از 6 ميليون انواع قرص‌هاي غيرمجاز و تقلبي شديم كه توسط افراد سودجو تهيه و توزيع مي‌شد.

وي ادامه داد: از آنجاكه بيشتر افراد سودجو با نمونه‌گيري از داروهاي خارجي، آنها را با انواع مواد شيميايي غيرمجاز غيراستاندارد در انبارها و كارگاههاي ساخت دارو توليد و توزيع مي‌كردند، برخورد با شبكه‌ها و عناصر مربوطه در اولويت نخست ماموران پليس قرار گرفت.

به گزارش ايسنا سردار طلايي همچنين تاكيد كرد: اگر دو مقوله سالم سازي و پاكسازي مناطق آلوده را به عنوان 2 فاكتور پايداري وضعيت تلقي كنيم، بايد اذعان كرد: سه ضلع مثلث يعني قوه قضاييه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و نيز سازمان پليس چنانچه هماهنگي لازم را در اين زمينه با يكديگر نداشته باشند قطعا به نتايج مطلوب نخواهيم رسيد.

وي افزود: بدين ترتيب با توجه به اينكه وضعيت توزيع و فروش داروهاي غيرمجاز و تقلبي فاسد در ناصرخسرو به مرحله اورژانس رسيده بود، با هماهنگي دستگاه قضايي و وزارت بهداشت به سرعت وارد عمل شده و طي عمليات‌هاي انجام شده، صد درصد منطقه ناصرخسرو را با كشف انبارهاي نگهداري از وجود دلالان و فروشندگان انواع روان گردان‌ها پاكسازي كرديم.

فرمانده انتظامي تهران بزرگ در ادامه در خصوص مخروبه‌هايي كه عمدتا محل تهيه و توزيع مواد شيميايي و داروهاي تقلبي در ناصرخسرو شده‌اند، تصريح كرد: به منظور حذف و پاكسازي بسترهاي وقوع جرم در اين مكان‌ها با هماهنگي شهرداري منطقه 12 و اخذ دستور قضايي، بزودي فاز اول تخريب اين مخروبه‌هاي موجود در ناصرخسرو در دستور كار ماموران قرار خواهد گرفت.

سردار طلايي همچنين در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آيا عرضه قليان در مراكز مختلف تخلف محسوب مي‌شود يا خير؟ اظهار كرد: تنها مراكزي كه به منظور عرضه قليان از اتحاديه مربوطه پروانه كسب اخذ كرده باشند، مجاز به عرضه هستند و از اين رو اگر هر سفره‌خانه و چايخانه‌اي بدون كسب پروانه مذكور اقدام به عرضه قليان كند قطعا تخلف كرده و به موجب قانون با آن برخورد مي شود.

وي ادامه داد: اين در حاليست كه بنابر قانون استعمال مواد دخاني در محافل عمومي ممنوع بوده و پيگرد قانوني دارد.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي:

سودجويان براي تهيه داروها از آب جوي و بركه‌ها استفاده مي‌كرده‌اند
90
درصد داروهاي
موجود در ناصرخسرو تقلبي است

همچنين دكتر كامران باقري لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه در حاشيه بازديد از مناطق پاكسازي شده ناصرخسرو در جمع خبرنگاران حضور يافت، نيز اعلام كرد: كاركرد مراكز توزيع و بازار «ناصرخسرو»، رفع نيازهاي دارويي نبوده است، چرا كه 90 درصد توليدات در اين منطقه تقلبي بوده و هدف فروشندگان تنها كسب سود و بهره‌مندي از نوع نياز متقاضيان بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، وي افزود: با اجراي طرح جمع‌آوري داروفروشان غيرمجاز در «ناصرخسرو» مشخص شد، داروهايي كه طي اين مدت توزيع شده است، به نام داروي ضد اعتياد اما از نوع تقلبي بوده و اغلب در انبارها و در محل‌هاي نامناسب بازار «ناصرخسرو» تهيه شده است.

دكتر لنكراني تصريح كرد: همچنين در ادامه تحقيقات در خصوص نحوه فعاليت دستگيرشدگان مشخص شد: اين سودجويان حتي به جاي استفاده از آب معمولي در ساخت مواد دارويي از آب جوي و بركه‌ها استفاده كرده‌اند و در اين راستا بررسي‌ها نشان داده كه اين داروها آلودگي ميكروبي داشته و پر از ذرات معلق بوده‌اند.

وي همچنين با اشاره به توزيع و فروش داروهاي مكمل در بازار «ناصرخسرو» گفت: اغلب اين مكمل‌ها تقلبي بوده است، به طوري كه 90 درصد داروهاي مكشوفه روز گذشته، تقلبي بوده كه در قالب داروهاي مكمل نيروزا در بازار ارايه و به قيمت‌هاي بالايي به فروش مي‌رسيده است.

به گزارش ايسنا، دكتر لنكراني افزود: همزمان با پاكسازي بازار «ناصرخسرو»، برنامه وزارت بهداشت مبني بر توزيع داروها اولويت‌بندي شده و در اين راستا از اين پس توزيع داروهايي كه مورد نياز بيمارستانهاست تنها در بيمارستان‌ها انجام شده و با توجه به امكان توزيع كارت هوشمند براي بيماران خاص از طريق وزارت بهداشت، فضاي لازم جهت نظامند شدن توزيع داروها در كشور فراهم شده است.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت:‌ اجراي طرح توزيع داروي بيماران خاص از طريق كارت هوشمند مانع قاچاق دارو به خارج مي‌شود.

باقري لنكراني در ادامه خاطرنشان كرد: با اجراي طرح كارت هوشمند از سوي وزارت رفاه زمينه‌اي فراهم خواهد شد كه نظام توزيع دارو در كشور داراي پشتوانه قوي اطلاعات باشد.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه با اجراي اين طرح، داروهاي خاص به دست مصرف كننده واقعي خواهد رسيد، اظهار كرد: متاسفانه داروهاي گرانقيمت مربوط به بيماران خاص و صعب‌العلاج در كشور به قيمت اندك خريداري مي‌شد و در كشورهاي ديگر به چندين برابر قيمت به فروش مي‌رسيد.

معاون غذا وداروي وزارت بهداشت:

تنها يك درصد حجم فرآورده‌هاي عرضه شده در مراكز رسمي كشور غيرمجاز است

در ناصرخسرو داروي مجاز وجود ندارد

از سوي ديگر دكتر رسول ديناروند، معاون غذا و داروي وزارت بهداشت نيز در حاشيه بازديد از مناطق پاكسازي شده «ناصرخسرو» با بيان اين كه در «ناصرخسرو» فرآورده‌هايي براي نيازهاي غيرقانوني برخي افراد است، تاكيد كرد: در «ناصرخسرو» داروي مجاز وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، وي با بيان اين كه هدف نخستين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، اطلاع‌رساني به مردم است، هشدار داد كه بسياري از داروها و فرآورده‌هاي موجود در «ناصرخسرو» تقلبي است و در بدترين شرايط بهداشتي با مواد غيرمجاز غيراستاندارد و حتي رنگ‌هاي صنعتي تهيه مي‌شوند كه مي‌تواند براي افراد كشنده باشد.

معاون غذا و داروي وزارت بهداشت با بيان اين كه بايد جغرافياي «ناصرخسرو» با همكاري شهرداري تغيير كند، گفت: شهرداري بايد براي بستن اين مكان و پستوهايي كه در كوچه‌هاي تو در توي «ناصرخسرو» وجود دارد و برخي از فعاليت‌هايي كه غيرمجاز در «ناصرخسرو» صورت مي‌گيرد، طرح‌هايي را اجرا كند.

معاون غذا و داروي وزارت بهدشت با بيان اين كه طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني، برخورد دولت‌ها با پديده قاچاق و تقلبي بودن داروها بايد يكسان باشد، خاطرنشان كرد: براي پي بردن به صحت و سلامت يك فرآورده نمي‌توانيم تنها با آزمايشات اوليه در مورد تقلبي يا تقلبي نبودن آن صحبت كنيم و بلكه اين كه فرآورده با چه مواد اوليه‌اي و در چه مكاني توليد مي‌شود از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

معاون غذا و داروي وزارت بهداشت، با اعلام اين كه در حال حاضر داروي كمياب در «ناصرخسرو» وجود ندارد، افزود: «ناصرخسرو» مركز فسادي است كه برخي از فرآورده‌هاي آن غيرقانوني، غيرمجاز و برخي از داروها تقلبي است.

وي با اشاره به مرزهاي گسترده ما با كشورهاي همسايه اظهار كرد: سخت‌گيري در عرضه و كاهش تقاضا مهمترين برنامه‌اي است كه مي‌توانيم براي ورود كالاهاي غيرمجاز در كشور داشته باشيم.

دكتر ديناروند با تاكيد بر اين كه از سال آينده تلاش‌هاي جدي وزارت بهداشت در خصوص پاكسازي در تمام نقاط كشور شروع خواهد شد، اظهار كرد: اين برنامه پاكسازي در كل كشور به اجرا درخواهد آمد و محدود به تهران و «ناصرخسرو» نمي‌شود.

به گزارش ايسنا وي ادامه داد: بسياري از كشورهاي جهان با پديده قاچاق روبه‌رو هستند و براي مبارزه با آن سازو كارهاي سنگيني حتي مجازات اعدام را اعمال مي‌كنند.

ديناروند با تاكيد بر اين كه ورود غيرمجاز مساوي با تقلبي بودن كالا است، بيان كرد: كليه داروهايي كه در «ناصرخسرو» كشف و ضبط شده‌اند،ُ منهدم خواهند شد.

معاون غذا و داروي وزارت بهداشت در پايان خاطرنشان كرد: از نظر حجم بازار، 99 درصد سطح عرضه مربوط به فرآورده‌هاي مجاز و تنها يك درصد حجم فراوده‌هاي ما در مراكز رسمي، غيرمجاز است كه هزينه زيادي را به مردم تحميل مي‌كند.

انتهاي پيام

 

HOME