معاون آگاهي ناجا خبرداد:
وقوع روزانه4قتل عمد به طور ميانگين دركشور

معرفي خودروهاي ناايمن درسال
آينده
دستگيري926كلاهبردار ميلياردي تحت عنوان شركتهاي
مضاربه‌اي

 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: حوادث384/12/02
02-21-2006

معاون اداره آگاهي نيروي انتظامي گفت: روزانه 4 مورد قتل عمد به طور ميانگين در كشور رخ مي‌دهد.

به گزارش خبرنگار«حوادث» ايسنا، سردار اصغرجعفري در نشستي خبري با بيان اين كه امنيت كشور با توجه به تجاوزات صورت گرفته كشورهاي غربي و شرقي به خطر افتاده است، گفت: ورود تعداد قابل توجه سلاح از كشورهاي مختلف، ناامني را در كشور افزايش داده كه اين امر منجر به افزايش جرايم خشن شده است.

وي با اعلام اين كه در مدت سه سال گذشته 8 درصد قتل‌هاي وقوعي با سلاح سرد نسبت به كل قتل‌ها افزايش داشته است، افزود: مجموعه اين شرايط نيروي انتظامي را موظف به اجراي طرح «افزايش امنيت اجتماعي» با همكاري كليه ارگان‌هاي نيروي انتظامي كرده است.

سردار جعفري با اشاره به اين كه با اجراي مرحله دوم طرح «افزايش امنيت اجتماعي» شرايط امنيتي مطلوب‌تري نسبت به ماه‌هاي گذشته خواهيم داشت، خاطرنشان كرد: تجري مجرمان در ارتكاب جرايم خشن، منجر به افزايش ميزان آسيب‌ديدگي افراد بي‌پناه مي‌شود.

روزانه 40 فقره سرقت خودرو در دي‌ماه

معاون آگاهي ناجا در خصوص وضعيت جرايم وقوعي در كشور با بيان اين كه در دي ماه سال جاري 3/84 درصد خودروهاي مسروقه توسط پليس كشف شده است، گفت: اين تعداد كشفيات خودروهاي مسروقه به ميزان 2 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزايش داشته است.

به گفته سردار جعفري اين ميزان كشفيات در سندرم جهاني شاخص بسيار مناسبي است.

به گزارش ايسنا، وي در ادامه با بيان اين كه در دي ماه امسال روزانه حدود 40 مورد سرقت خودرو در كل كشور رخ داده است، خاطرنشان كرد: از ميان اين ميزان سرقت حدود 34 مورد آن كشف شده است.

سردار جعفري در خصوص آمار وقوع قتل در اين مدت گفت: در دي ماه كشف قتل نسبت به وقوع آن 2/75 درصد بوده كه اين نسبت در دي ماه 83 حدود 8 درصد افزايش داشته است.

وي تصريح كرد: در سطح كشور روزانه حدود 4 مورد قتل عمد رخ مي‌دهد كه از اين ميان آن بيش از 3 مورد كشف مي‌شود.

به گفته معاون آگاهي ناجا در اين مدت جمعا 7 مورد سرقت از بانك‌ها رخ داد كه در مقابل 6 مورد از آنها كشف شد.

دستگيري 193 تن از اعضاي شركت‌هاي هرمي

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، وي در خصوص فعاليت‌هاي شركت‌هاي هرمي با بيان اين كه در پي ابلاغ قانون ممنوعيت فعاليت شركت‌هاي هرمي پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي در برخورد قاطع با اين شركت‌ها بسيار مفيد بوده است، تاكيد كرد: فعاليت اين شركت‌ها منجر به هدر رفتن سرمايه‌هاي مردمي شده، اين در حاليست كه قانون ابلاغ شده مكمل قانون مقابله با اخلالگران اقتصادي است و با اجراي آن، هم راه‌اندازي و هم عضويت در اين شركت‌ها جرم شناخته مي‌شود.

وي افزود: در حال حاضر با اجراي اين قانون، فعاليت اين شركت‌ها با ركود مواجه شده است.

سردار جعفري يكي از دلايل كاهش فعاليت شركت‌هاي هرمي را پي بردن مردم به فعاليت غيرقانوني اين مؤسسات اعلام كرد و افزود: برخي جنايات وقوعي در كشور با فعاليت شركت‌هاي هرمي ارتباط دارند.

به گفته معاون آگاهي ناجا در مجموع در دي ماه امسال 193 نفر در ارتباط با شركت‌هاي هرمي فعاليت كننده در كرج، گرمسار، نيشابور، فسا و سرخس دستگير شده كه در اين ميان حدود 50 نفر با صدور قرارهاي مناسب يا روانه زندان شده و يا با تشكيل پرونده در انتظار نهايي دادگاه هستند.

افزايش 130 در صدي كشف قاچاق سوخت و30 درصدي سلاح جنگي

سردار جعفري در خصوص كالاهاي قاچاق با بيان اين كه قاچاق سوخت يكي از قاچاق‌هاي اساسي و مهم انجام شده در كشورما محسوب شده است، خاطرنشان كرد: در 10 ماهه سال جاري بيش از 45 ميليون ليتر از اين نوع قاچاق توسط پليس كشف شده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 130 درصد رشد را نشان مي‌دهد.

به گزارش ايسنا، وي افزود: رشد حجم قاچاق سوخت به معناي افزايش قاچاق در كشور نيست بلكه توجه بيشتر نيروي انتظامي در خصوص كشف اين نوع جرايم را نشان مي‌دهد.

معاون آگاهي ناجا همچنين در خصوص كشف سلاح‌هاي جنگي با بيان اين كه در 10 ماهه گذشته امسال حدود 9 هزار سلاح جنگي كشف شده است، خاطرنشان كرد: ميزان كشفيات حدود 30 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزايش داشته است.

سردار جعفري همچنين در مورد كشف وسايل نقليه با اشاره به اين كه در اين مدت حدود 4 هزار وسيله نقليه اعم از موتورسيكلت، خودرو و شناور كشف شده است، گفت: اين تعداد كشف نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزايش 50 درصدي را نشان مي‌دهد.

وي تصريح كرد: نيروي انتظامي همچنان برخورد با كالاهاي ممنوعه و قاچاقچيان را در اولويت كار خود قرار داده است.

دستگيري 926 تن از كلاهبرداران ميلياردي تحت عنوان شركت مضاربه‌ايي در خوزستان

سردار جعفري با اشاره به يكي از پرونده‌هاي مهم در استان «خوزستان» كه در جريان آن تعدادي از افراد سودجو مقادير قابل توجهي پول را با وعده پرداخت سودهاي كلان از مردم جمع‌آوري كردند، خاطرنشان كرد: اعضاي اين شركت جعلي تحت عنوان «شركت‌هاي مضاربه‌اي خوزستان» فعاليت مي‌كردند كه در چارچوب تشكيل پرونده، 175 هزار مالباخته اعلام شكايت كرده‌اند كه اين شكايت‌ها تا كنون كلاهبرداري 300 ميليارد توماني را نشان مي‌دهد.

وي ادامه داد: در پي انجام 132 مورد عمليات جست و جو و بازرسي مراكز آگاهي «خوزستان» و كل كشور، حدود 926 متهم در اين رابطه دستگير كه 517 نفر از آنها روانه زندان شدند و از ميان آنها 31 نفر به عنوان عناصر اصلي و گرداننده اين شركت‌هاي مضاربه‌اي بوده‌اند.

به گزارش ايسنا، معاون آگاهي ناجا با بيان اين‌كه تمامي گردانندگان شركت‌هاي مضاربه‌اي خوزستان در كل كشور دستگير شدند، گفت: در اين ميان مبلغ كلاهبرداري شده، حدود 40 ميليارد تومان از اين سودجويان توقيف شده و يكصد و 65 دستگاه خودرو و 34 باب ملك و 157 عدد سيم كارت نيز از عوامل اين شركت‌ها به همراه 13 قبضه اسلحه از اين افراد كشف شده است.

به گفته سردار جعفري، تا كنون حدود 7 ميليارد تومان از پول‌هاي كلاهبرداري شده مردم كشف و ميان 15 هزار نفر مالباخته به نسبت ميزان خسارت تا سقف يك ميليون تومان بازگردانده شده است.

اجراي طرح ويژه نوروزي

معاون آگاهي ناجا در ادامه از اجراي طرح «ويژه نوروزي» خبر داد و گفت: دستورالعمل ويژه‌اي در اين زمينه با هماهنگي ساير دستگاه‌ها تدوين و به كليه استان‌ها نيز ابلاغ شده است.

وي با اشاره به اين كه از خرداد ماه سال جاري مشكلاتي براي نيروي انتظامي در زمينه كشف جرم ايجاد شده بود، خاطرنشان كرد: اين مشكلات ناشي از دستورالعمل‌هاي جديد قوه قضاييه و محدوديت‌هاي ايجاد شده براي ماموران نيروي انتظامي در زمينه رسيدگي مستقيم به جرم پيش از هماهنگي با قوه قضاييه، محدوديت در اختيار بودن متهم و پرونده وي ايجاد شده بود.

معاون آگاهي ناجا گفت: اين محدوديت‌ها پس از انتصاب سردار احمدي‌مقدم و هماهنگي‌هاي انجام شده از آبان ماه سال جاري رفع و رسيدگي به پرونده‌هاي جرم نسبت به ماههاي قبل از آن افزايش چشمگيري داشت.

وي همچنين در خصوص سوء استفاده‌هاي انجام شده از عناوين پليس و روند رو به گسترش آن با بيان اين كه هر گاه مامور پليس اقتدار بيشتري داشته باشد، سوءاستفاده از عنوان وي نيز افزايش خواهد يافت، گفت: در سال‌هاي اخير به دليل افزايش اقتدار پليس، سوء استفاده از عنوان اين نيرو نيز افزايش يافته كه در اين ميان مردم بايد هوشيار بوده و ادعاي پليس بودن هر شخصي را بدون بررسي و تقاضاي كارت شناسايي قبول نكنند.

به گزارش ايسنا، سردار جعفري در خصوص جرايم رايانه‌اي با بيان اين كه تعداد گزارشات جرايم رايانه‌اي قابل توجه نيست، افزود: اين امر در پي توسعه محدود شبكه‌هاي رايانه‌اي در كشور و پايين بودن سطح آگاهي مردم در زمينه جرايم رايانه‌اي است.

وي افزود: ندانستن اين كه جرايم رايانه‌اي چيست؟ و يا اين كه چگونه مي‌توان بر عليه آن اقدام كرد؟ از جمله مواردي است كه منجر شده كه گزارشات مردمي در زمينه جرايم رايانه‌اي افزايشي نداشته باشد.

به گفته معاون آگاهي ناجا، در 10 ماهه سال جاري حدود 21 مورد از اين نوع جرايم گزارش شده كه از ميان اين تعداد 14 مورد كشف و 13 نفر دستگير شدند.

سردار جعفري خاطرنشان كرد: رسيدگي به جرايم رايانه‌اي با در اختيار قرار دادن تجهيزات مناسب و آموزش ماموران پليس نسبت به سال‌هاي گذشته كاهش چشمگيري داشته است.

عدم تأييد ضرب و شتم متهمان در آگاهي از سوي نيروي انتظامي

معاون آگاهي ناجا در خصوص ضرب و شتم متهمان در آگاهي جهت گرفتن اعترافات با بيان اين كه بر اساس دستورات رسمي و ابلاغات صورت گرفته در آگاهي ضرب و شتم متهم صورت نمي‌گيرد، اظهار داشت: در صورت ضرب و شتم متهم از سوي مامور، اقدام مامور، تخلف بوده و به شدت از سوي نيروي انتظامي پيگيري و به مراجع قضايي معرفي مي‌شود.

وي تصريح كرد: نيروي انتظامي ضرب و شتم در آگاهي را به هيچ وجه تاييد نكرده و به شدت با آن برخورد مي‌كند.

معرفي خودروهاي ناايمن در صورت رفع‌نكردن عيوب تا سال آينده

سردار جعفري در مورد خودروهاي ناايمن و معرفي آنها به مردم خاطرنشان كرد: نيروي انتظامي رسما معايب خودروهاي ناايمن را به شركت‌هاي خودروسازي اعلام و خواستار رفع آنها شده است.

وي افزود: در غير اين صورت كليه خودروهاي ناايمن تا سال آينده به مردم معرفي شده تا جايي كه نيروي انتظامي از پلاك كردن اين خودروها جلوگيري خواهد كرد.

به گزارش ايسنا، معاون آگاهي ناجا خودروهاي 206 و زانتيا را از جمله خودروهاي داراي ايمني مناسب معرفي كرد و گفت: امكان سرقت كليه خودروها وجود دارد اما سرقت اين دو خودرو نسبت به ساير خودرها كمتر است.

وي درمورد كشف اشياء عتيقه در كشور با بيان اين كه بيشتر اشياء عتيقه كشف شده تقلبي بوده است، تاكيد كرد: در سال جاري كشف اشياء عتيقه نسبت به سال گذشته افزايش چشمگيري داشته است.

معاون آگاهي ناجا همچنين در خصوص افزايش جرايم به عنف با اعلام اين كه افزايش اين نوع جرايم ناشي از تجري مجرمان براي ارتكاب به جرم، دسترسي به سلاح و معمولي شدن حمل سلاح سرد است، گفت: افزايش اين نوع جرايم به اين دليل است كه گزارشات مردمي جهت اعلام شكايت در اين موارد انجام نشده و نيروي انتظامي هم مجوز بررسي در زمينه كشف اين گونه جرايم را بدون هماهنگي با قوه قضاييه ندارد.

وي افزود: در پي اجراي مرحله دوم طرح «افزايش امنيت اجتماعي» مطمئنا، با كاهش قابل توجهي در زمينه وقوع اين نوع جرايم خواهيم داشت.

سردار جعفري با بيان اين كه كشف جرم پيش از وقوع آن از جمله اهداف اساسي نيروي انتظامي است، گفت: در هفته گذشته 4 مورد سرقت از بانك رخ داده كه تمامي آنها بيش از عملي شدن نقشه شوم سارقان كشف شده است.

وي توسعه ارتباطات اطلاعاتي نيروي انتظامي را بسيار اساسي عنوان كرد و گفت: توسعه مشاركت مردمي در زمينه گزارشات جرم مي‌تواند در عملياتي شدن اهداف نيروي انتظامي نقش اساسي داشته باشد.

سردار جعفري در ادامه با اشاره به اينكه نيروي انتظامي قصد دارد در سال آينده بودجه‌ايي را به نسبت جرايم وقوعي در مناطق مختلف با آمايش سرزميني فراهم كند، گفت: توجه به مسأله گردشگري و تامين امنيت گردشگران منجر شده تا نيروي انتظامي در برخي مناطق با توجه به وجود گردشگران خارجي و داخلي آموزشهاي ويژه‌ايي را به پليس داده و تجهيزات مناسبي را نيز براي او فراهم كند.

به گزارش ايسنا، وي همچنين به نحوه انعكاس اخبار دستگيري مجرمان در رسانه‌ها اشاره كرد و گفت: نحوه انعكاس اين اخبار در رسانه‌ها نبايد منجر به فاش شدن عمليات پليسي و يا شيوه انجام جرم متهمان شود، چرا كه اين امر متهمان مبتدي را هوشيارتر كرده و افزايش جرايم را در پي خواهد داشت.

سردار جعفري در پايان از نويسندگان براي تبديل پرونده‌هاي مجرمان به داستان‌هاي آموزنده استقبال كرد و گفت: اين افراد با مراجعه به آگاهي ناجا مي‌توانند همكاري‌هاي لازم را جهت آموزش مردم داشته باشند.

انتهاي پيام