مديركل زندان‌هاي تهران درگفت‌و‌گوباايسنا:
95
درصدموادمخدروارده به زندان ازطريق جاسازي دربدن است

سارقان كمترين وزندانيان جرايم مالي بيشترين مرخصي
عيدرامي‌گيرند

 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي1384/11/30
02-19-2006

مديركل زندان‌هاي استان تهران گفت: كمترين ميزان مرخصي‌هاي تعطيلات سال نو به سارقان و بيشترين آن به زندانيان جرايم مالي، ديه و نفقه اعطا مي‌شود.

سهراب سليماني در رابطه با نحوه‌ي اعطاي مرخصي به زندانيان در تعطيلات سال نو به خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: با توجه به اختياراتي كه در آيين‌نامه‌ي سازمان زندان‌ها به شوراي طبقه‌بندي زندان داده شده و رييس زندان به عنوان نايب رييس اين شورا حضور دارد مطمئنا در ايام تعطيلات عيد نوروز تلاش بر اين است كه تعداد بيشتري از زندانيان به آغوش گرم خانواده‌ي خود برگردند لذا محدوديتي در بحث مرخصي ايام عيد وجود ندارد و حتي سعي مي‌شود كه تعداد بيشتري از زندانيان از اين مرخصي خاص براي آغاز سال نو استفاده كنند.

وي درباره‌ي مدت زمان اعطاي مرخصي به زندانيان گفت: زندانيان براي دريافت مرخصي درخواستي را ارايه مي‌كنند و شوراي طبقه‌بندي شامل رييس شورا به عنوان قاضي ناظر زندان، نايب رييس شورا به عنوان مدير زندان و اعضاي آن با بررسي درخواست اقدام به اعطاي مرخصي مي‌كنند و در اين رابطه محدوديتي وجود ندارد و اين مدت هم قابل تمديد است.

مديركل زندان‌هاي استان تهران در رابطه با مرتكبان جرايمي كه مرخصي به آنان تعلق نمي‌گيرد به سارقان مسلح، مرتكبان ارتشاء، اختلاس و قتل اشاره كرد و ادامه داد: در ايام عيد نوروز به سارقان به هيچ وجه مرخصي اعطا نمي‌شود و در واقع كمترين قشري كه مرخصي مي‌گيرند، سارقان هستند.

سليماني درباره‌ي بيشترين گروهي كه مي‌توانند از مرخصي ايام عيد نوروز بهره‌مند شوند، به مرتكبان جرايم مالي، جرايم عادي، مواد مخدر كمتر از دو بار سابقه و افرادي كه به علت نپرداختن نفقه و ترك ديه در زندان به سر مي‌برند اشاره كرد.

وي در رابطه با نظارت بر زندانياني كه در دوران مرخصي خارج از زندان به سر مي‌برند، اظهارداشت: برخي مجرمان پس از خروج از زندان در دوران مرخصي موظف خواهند بود روزانه خود را به محله‌هايي كه در آن حضور دارند، معرفي كنند و براساس تصميمي كه در شوراي جرايم خاص گرفته شده اين افراد توسط نيروي انتظامي كنترل مي‌شوند.

سليماني درباره‌ي كنترل اعتياد طي سال 84 و راهكارهاي جلوگيري از ورود مواد مخدر به زندان‌ها گفت: در حال حاضر چندين فيلتر براي جلوگيري از ورود مواد مخدر به زندان وجود دارد، به‌خصوص زندانياني كه بعد از مرخصي به زندان برمي‌گردند يا جديدالورود هستند كه ابتدا در قرنطينه‌هاي زندان نگهداري مي‌شوند و پس از مدتي در بندهاي عمومي اسكان داده مي‌شوند. علاوه بر آن چندين بار در سال با هماهنگي نيروي انتظامي با سگ‌هاي موادياب زندان‌ها مورد بازرسي قرار مي‌گيرند و در اين زمينه تلاش بر اين بوده است كه كمترين ميزان مواد مخدر به زندان‌ها وارد شود.

مديركل زندان‌هاي تهران با بيان اين‌كه بيش از 95 درصد از موادي كه وارد زندان‌ها مي‌شود از طريق جاسازي در بدن زندانيان است خاطرنشان كرد: دستگاه جديدي در اين رابطه وجود دارد. در حال حاضر توسط برخي كشورها مورد استفاده قرار مي‌گيرد و درخواست تهيه‌ي آن در سال گذشته توسط مسوولان سازمان زندان‌ها ارايه شده اما علي‌رغم موافقت، هنوز قول مساعدي در اين رابطه براي تامين بودجه از طريق ستاد مبارزه با مواد مخدر به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي داده نشده است اما در صورت تهيه‌ي بودجه از طرف ستاد مبارزه با مواد مخدر و تصويب خريد آن احتمال استفاده از اين دستگاه‌ها در زندان‌ها وجود خواهد داشت.

وي در رابطه با سيستم غذايي در سازمان زندان‌ها با توجه به ورود آنفلوآنزاي پرندگان به كشور و راهكارها براي جلوگيري از انتشار اين بيماري در زندان‌ها گفت: خوراك مرغ دو وعده در هفته در غذاي زندانيان وجود دارد كه زير نظر بهداشت و درمان اداره كل تحت كنترل كامل است و با توجه به نظارتي كه بر آشپزخانه زندان وجود دارد، معمولا هيچ مشكلي در اين زمينه حادث نمي‌شود و هر وعده غذايي كه براي زندانيان طبخ مي‌شود توسط بهداشت زندان مورد كنترل قرار مي‌گيرد.

سليماني افزود: اگر سياست دولت مبتني بر اين باشد كه مصرف مرغ در كشور محدود شود زندان‌ها نيز تابع سياست دولت خواهند بود اما از آن‌جايي كه خريد مواد مصرفي براي تهيه‌ي غذاي زندان‌ها از اماكن مطمئني صورت مي‌گيرد و در اين زمينه نظارت كاملي وجود دارد تا زماني كه دولت محدوديتي را اعلام نكند، طبيعتا محدوديتي هم در اين سازمان اعمال نمي‌شود.

انتهاي پيام

HOME