تکذيب خودکشی روزنامه نگار ايرانی در زندان

 

در پی انتشار گزارشهايی حاکی از خودکشی نافرجام الهام افروتن، روزنامه نگار زندانی ايرانی، مديرکل زندانهای استان تهران اين گزارشها را تکذيب کرده است.

 نقشه ايران

سهراب سليمانی، مديرکل زندانهای استان تهران به خبرگزاری دانشجويان ايران گفته که خانم افروتن نه خودکشی کرده و نه اقدام به خودکشی و در حال حاضر در بند زنان زندان اوين در تهران به سر می ‌برد و حالش خوب است.

الهام افروتن که از گردانندگان هفته نامه محلی تمدن هرمزگان در بندرعباس در جنوب ايران بوده در پی انتشار مقاله ای طنزگونه در اين هفته نامه که مقامهای جمهوری اسلامی آن را توهين به آيت الله خمينی، بنيانگذار جمهوری اسلامی قلمداد کردند بازداشت شد و بنابر گزارشها از 23 ژانويه (سوم بهمن) در زندان به سر می برد.

روزنامه همبستگی در شماره روز پنجشنبه شانزدهم فوريه (27 بهمن) خود از عبدالرضا شيخ الاسلامی استاندار هرمزگان نقل کرده بود که الهام افروتن دو بار در زندان خودکشی کرده است و سازمان گزارشگران بدون مرز نيز با انتشار بيانيه ای نسبت به سرنوشت وی ابراز نگرانی کرده و از گزارشهايی حکايت کرده است که بنابر آنها خانم افروتن در زندان دست به خودکشی ناموفقی زده و پس از آن در حال اغما فرورفته است.

محسن يکتن خدايی مديرکل داگستری استان هرمزگان به خبرنگاران گفته که با قاضی پرونده و مديرکل زندانهای استان تهران تماس گرفته و آنها موضوع خودکشی را بشدت تکذيب کرده و گفته اند که متهمان از لحاظ روحی و روانی در شرايط مطلوبی به سرمی ‌برند.

به گفته وی، پرونده هفته نامه تمدن هرمزگان دو متهم دارد که هر دو در زندان تهران به سر می ‌برند و علت اينکه پرونده برای رسيدگی به تهران فرستاده شده اين است که مدير مسئول نشريه نماينده مجلس است و بنابر قانون، اتهامات نمايندگان مجلس بايد در دادگاههای پايتخت مورد رسيدگی قرار گيرد.

علی ديرباز مديرمسئول هفته نامه که نماينده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی است پس از احضار به دادگاه با سپردن وثيقه سی ميليون تومانی آزاد شده است.

او خواهان مجازات گردانندگان نشريه خود شده است.

مقاله ای که الهام افروتن و يکی ديگر از گردانندگان تمدن هرمزگان به دليل درج آن در اين هفته نامه بازداشت شده اند، ابتدا در سايت اينترنتی خبرنامه گويا منتشر شده بوده و آن گونه که از گردانندگان اين هفته نامه نقل شده، خانم افروتن صرفاً با نگاه کردن به عنوان مقاله که به بيماری ايدز مربوط می شده، به اشتباه و بدون توجه کافی به محتوای آن اقدام به قرار دادن آن در ميان صفحات هفته نامه کرده است.

در پی انتشار اين مقاله، تظاهراتی در شهرهای مختلف استان هرمزگان برپا شد و امامان جمعه اين استان عليه آن سخن گفتند و سرانجام، دادگستری استان حکم به جمع آوری همه نسخه های اين نشريه و بازداشت گردانندگان آن داد.

هيئت نظارت بر مطبوعات کشور نيز با تشکيل جلسه فوق العاده ای امتياز اين هفته نامه را لغو کرد.

سازمان گزارشگران بدون مرز، انجمن دفاع از حقوق زندانيان، انجمن صنفی روزنامه نگاران ايران و دفتر تحکيم وحدت، مهمترين تشکل دانشجويی ايران نسبت به وضعيت الهام افروتن ابراز نگرانی کرده و خواهان آن شده اند که نهادهای غيردولتی درباره اين واقعه تحقيق و بررسی کنند

آن گونه که سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده، به الهام افروتن اجازه ملاقات با وکيل يا خانواده و همکارانش داده نشده و او و شش تن ديگر از گردانندگان هفته نامه تحت فشار قرار دارند که اعتراف کنند برای توهين به آيت الله خمينی از خارج از ايران دستور گرفته بوده اند.

عمادالدين باقی، رئيس انجمن دفاع از حقوق زندانيان طی نامه ای به رئيس قوه قضائيه، انتشار اخبار نگران کننده در مورد الهام افروتن را ناشی از عدم حضور وکيل در مرحله بازپرسی دانسته است.

دفتر تحکيم وحدت نيز با صدور اطلاعيه ای اعلام کرده که پرونده هفته نامه تمدن هرمزگان اسباب فشاری بر مديرمسئول و فرصتی برای تسويه حسابهای گروهی شده است.

ف. م. سخن، نويسنده مقاله طنزی که انتشار آن به بسته شدن هفته نامه تمدن هرمزگان انجاميده با درج اطلاعيه ای در خبرنامه گويا از اينکه مقاله اش باعث گرفتاری الهام افروتن و ديگر گردانندگان هفته نامه شده ابراز تأسف کرده و خواهان آزادی خانم افروتن شده است.

او نوشته است: "وقتی فکر می کنم بازجو در بازداشتگاهی مخفی خانم الهام را زير مشت و لگد گرفته تا اعتراف کند که اين طنز را به دستور اجنبی نوشته و در نشريه منتشر کرده و اين خانم جوان و بی تجربه به تمام مقدسات عالم قسم می خورد که اين طنز کذايی را از اينترنت برداشته و اشتباهاً در صفحات نشريه جا داده و بازجو حرف او را باور نمی کند و به ضرب و شتمش ادامه می دهد تنم می لرزد، فکر می کنم چند درصد امکان دارد در زندان بندرعباس کامپيوتر متصل به اينترنتی باشد و بازجو حوصله و همت کند و صحت و سقم حرفهای اين خانم را بررسی نمايد، من اميدوارم اين موضوع به گوش بازجوها و مسئولان بازداشتگاه رسيده باشد و دست از سر اين دختر بيچاره بردارند و مسئولان قضائی حکم به آزادی اش دهند".

BBC

HOME