وضعيت نامعلوم الهام افروتن."خودکشی نافرجام"؟


در پی انتشار مقاله جنجال برانگير در هفته نامه تمدن هرمزگان، تظاهراتی در شهرهای مختلف استان هرمزگان عليه آن بر پا شد
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بيانيه ای نسبت به سرنوشت الهام افروتن، روزنامه نگار زندانی ايرانی ابراز نگرانی کرده و از گزارشهايی حکايت کرده است که بنابر آنها خانم افروتن در زندان دست به خودکشی ناموفقی زده و پس از آن در حال اغما فرورفته است.
روزنامه همبستگی نيز در شماره روز پنجشنبه شانزده فوريه (27 بهمن) خود از عبدالرضا شيخ الاسلامی استاندار هرمزگان نقل کرده که الهام افروتن دو بار در زندان خودکشی کرده است.

الهام افروتن که ساکن بندرعباس در جنوب ايران است در پی انتشار مقاله ای طنزگونه در هفته نامه محلی تمدن هرمزگان بازداشت شد که مقامهای جمهوری اسلامی آن را توهين به آيت الله خميني، بنيانگذار جمهوری اسلامی قلمداد کردند.

در پی انتشار اين مقاله، تظاهراتی در شهرهای مختلف استان هرمزگان عليه آن برپا شد و امامان جمعه اين استان عليه آن سخن گفتند و سرانجام، دادگستری استان حکم به جمع آوری همه نسخه های اين نشريه و بازداشت گردانندگان آن داد اما علی ديرباز مديرمسئول هفته نامه که نماينده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی است پس از احضار به دادگاه با سپردن وثيقه سی ميليون تومانی آزاد شد.

هيئت نظارت بر مطبوعات کشور نيز با تشکيل جلسه فوق العاده ای امتياز اين هفته نامه را لغو کرد.

بنابر گزارشها، از ميان گردانندگان هفته نامه، الهام افروتن متهم اصلی شناخته شده و از 23 ژانويه (سوم بهمن) در بازداشت به سر می برد.

گزارشگران بدون مرز از مقامات ايرانی خواسته که وضعيت خانم افروتن را در زندان مشخص سازند و اعلام کرده که به وی اجازه ملاقات با وکيل يا خانواده و همکارانش داده نشده و وضعيتش يادآور سرنوشت دردناک زهرا کاظمي، خبرنگار عکاسی است که دو سال و نيم پيش در تهران در هنگام بازداشت کشته شد اما مرگ او بيست روز پس از وقوع اعلام گرديد.

بنابر اطلاعيه گزارشگران بدون مرز، الهام افروتن و شش تن ديگر از گردانندگان هفته نامه تحت فشار قرار دارند که اعتراف کنند برای توهين به آيت الله خمينی از خارج از ايران دستور گرفته بوده اند.

مقاله ای که خانم افروتن به دليل درج آن در هفته نامه تمدن هرمزگان بازداشت شده، ابتدا در سايت اينترنتی خبرنامه گويا منتشر شده بوده و آن گونه که از گردانندگان هفته نامه تمدن هرمزگان نقل شده، خانم افروتن به اشتباه و بدون توجه کافی به محتوای آن اقدام به قرار دادن آن در ميان صفحات هفته نامه کرده بوده است.

ف. م. سخن، نويسنده مقاله با درج اطلاعيه ای در خبرنامه گويا از اينکه مقاله اش باعث گرفتاری خانم افروتن و ديگر گردانندگان هفته نامه شده ابراز تأسف کرده و خواهان آزادی خانم افروتن شده است.

او نوشته است: "وقتی فکر می کنم بازجو در بازداشتگاهی مخفی خانم الهام را زير مشت و لگد گرفته تا اعتراف کند که اين طنز را به دستور اجنبی نوشته و در نشريه منتشر کرده و اين خانم جوان و بی تجربه به تمام مقدسات عالم قسم می خورد که اين طنز کذايی را از اينترنت برداشته و اشتباهاً در صفحات نشريه جا داده و بازجو حرف او را باور نمی کند و به ضرب و شتمش ادامه می دهد تنم می لرزد، فکر می کنم چند درصد امکان دارد در زندان بندرعباس کامپيوتر متصل به اينترنتی باشد و بازجو حوصله و همت کند و صحت و سقم حرفهای اين خانم را بررسی نمايد، من اميدوارم اين موضوع به گوش بازجوها و مسئولان بازداشتگاه رسيده باشد و دست از سر اين دختر بيچاره بردارند و مسئولان قضائی حکم به آزادی اش دهند".
بی بی سی

29 بهمن

HOME