خرمشاهي درگفت‌وگو با ايسنا:
حوزه نظارت قوه‌ي قضاييه در حال بررسي پرونده شهلا جاهد است

يكشنبه
آينده جلسه دادگاه قديمي‌ترين زن زنداني متهم به قتل برگزار مي‌شود خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي1384/11/28
02-17-2006

وكيل مدافع قديمي‌ترين زن زنداني متهم به قتل، از برگزاري جلسه دادگاه موكلش در روز يكشنبه‌ي آينده در شعبه 1102 دادگاه عمومي- جزايي شهر ري خبر داد.

عبدالصمد خرمشاهي در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: با توجه به اظهارات اخير موكلم كه منجر به بازداشت شوهرش شده است، به نظر مي‌رسد كه در اين جلسه دادگاه اتفاق جديدي بيفتد و صحت ادعاهاي موكلم مشخص شود.

وي درباره‌ي اين پرونده توضيح داد: متهمه، 13 سال است در زندان به سر مي‌برد كه پس از اين مدت موجباتي فراهم شد تا پرونده مجددا مورد رسيدگي قرار گيرد كه متهمه در يكي از جلسات هنگام اعزام به دادگاه فرار و پس از دستگيري عنوان كرد كه متوجه شده همسرش او را فراري داده تا سر به نيستش كند.

وي افزود: پس از اين اتفاق، موكلم ادعا كرد كه قاتل نيست و به خاطر شوهرش اتهام قتل را قبول كرده كه بنا بر اين اظهارات، شوهر و برادر شوهرش دستگير شدند كه برادر شوهرش آزاد شد اما شوهر او هنوز در بازداشت به سر مي‌برد.

خرمشاهي گفت: به نظر مي‌رسد دادگاه تا حدودي پذيرفته كه اظهارات متهمه مبتني بر واقعيت است و انتظار مي‌رود كه در جلسه بعدي دادگاه اتفاق جديدي بيفتد.

وي همچنين درباره‌ي پذيرش وكالت «عليرضا»، متهم رديف اول قتل‌هاي سريالي زنان عنوان كرد: پدر و مادر «عليرضا» اصرار دارند كه وكالت او را بپذيرم اما با توجه به اين كه «عليرضا» در شرايط كاملا طبيعي اعتراف كرده و نتايج معاينات پزشكي قانوني نيز حاكي از سلامت وي هنگام ارتكاب جرم بوده، شخصا تمايلي براي پذيرش اين پرونده ندارم.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: داشتن وكيل حق هر متهمي است و حتي اگر متهم وكيل تعيني هم نداشته باشد، دادگاه براي او وكيل تسخيري تعيين مي‌كند اما وكيل هم بايد براي دفاع از متهم انگيزه‌اي داشته باشد و نكاتي از نظر قانوني، وجداني يا ماهيت پرونده به ذهنش خطور كند كه به پذيرش پرونده تمايل پيدا كند كه در مورد اين پرونده براي من چنين انگيزه و نكاتي كه بخواهم به وسيله آنها خود را قانع كنم وجود ندارد.

خرمشاهي همچنين درباره‌ي آخرين وضعيت پرونده «كبري رحمانپور» از ديگر موكلانش كه متهم به قتل مادرشوهرش است خبر داد: تا روز چهارشنبه ظاهرا اولياي دم نتوانسته‌اند وكالتي از ساير ورثه ارايه دهند چون بخشي از ورثه در خارج از كشور به سر مي‌برند و دختر بزرگ متوفي مدعي بود كه از ساير ورثه وكالت دارد كه هنوز پس از گذشت چند ماه نفيا و اثباتا نتوانسته وكالتي ارايه كند و پرونده در وقت احتياطي خودش است و هنوز اقدام خاصي صورت نگرفته است.

وي در توضيح جريان اين پرونده گفت: در سال 79 كبري با انگيزه ازدواج به منزل پسري مي‌رود اما مدت‌ها گذشته بود و ازدواجي صورت نگرفت و با اصرار پدر كبري صيغه‌اي به صورت غير رسمي بين كبري و پسر آن خانواده انجام شد و بعد از مدتي اين پسر مبلغ ناچيزي پول به كبري داده و او را از منزل خارج مي‌كند، كبري كه قصد ورود به منزل را داشته با مخالفت مادر شوهرش مواجه شد براي همين در وضعيت روحي نامساعد با چاقويي كه در دست مادر شوهرش بوده او را به قتل مي رساند.

وي افزود: پس از انجام تحقيقات مقدماتي حكم قصاص صادر شد اما در صبح دي‌ماه 82 علي ‌رغم تنظيم صورت جلسه اعدام به دلايل نامعلوم، اعدام صورت نگرفت و بنا به درخواست من، رييس قوه قضاييه پرونده را به شوراي حل اختلاف ارجاع و قرار شد كه تمام اولياي دم تقاضاي قصاص دهند اما به خاطر اين كه تاكنون اين كار صورت نگرفته است پرونده كبري در همان وضعيت قبلي قرار گرفته است و در حال حاضر تمام تلاش ما اين است كه رضايت اولياي دم را اخذ كنيم.

خرمشاهي همچنين در مورد آخرين وضعيت پرونده‌ي «شهلا جاهد» نيز گفت كه پرونده ظاهرا هنوز به شعبه‌اي ارجاع نشده و در حوزه‌ي نظارت قوه قضاييه در دست بررسي و مطالعه است.

انتهاي پيام