مدافعان حقوق آسيب‌ديدگان كجاهستند؟
با تخليه مركز بازپروري زنان آسيب‌ديده اجتماعي ازسوي بنياد مستضعفان

دختران آسيب‌ديده مركز«اميدوار» آواره شدند

  تخليه مركزبازپروري دختران وزنان آسيب‌ديده اجتماعي"اميدوار"از سوي بنياد مستضعفانخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
1384/11/28
02-17-2006

مركز بازپروري دختران و زنان آسيب‌ديده اجتماعي «اميدوار» روز گذشته توسط مأموران اجراي احكام دادگاه انقلاب و بنياد مستضعفان برخلاف دستور معاون اول رييس‌جمهوري مبني بر توقف حكم و حل توافقي مالكيت اين مركز و به ادعاي مسؤولان سازمان بهزيستي پس از برخورد نامناسب با مددجويان، تخليه شد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، در سال 63 به دستور نخست وزير وقت، 8 قطعه زمين داراي ساختمان براي نگهداري افراد بي‌سرپرست و آسيب‌ديده اجتماعي سازمان بهزيستي واگذار شد.

سال‌ها بعد بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي به استناد مصادره‌اي بودن برخي زمين‌ها و اين كه اموال مصادره‌اي متعلق به بنياد است، به دادگاه انقلاب اسلامي شكايت و سازمان بهزيستي نيز در مقابل اين اقدام، شكايت خود را به دادگاه عمومي ارائه مي‌كند.

سرانجام سال گذشته بر اساس راي دادگاه انقلاب اسلامي حكم تخليه مركز نگهداري كودكان بي‌سرپرست «عمار» صادر و اين مركز به بنياد مستضعفان تحويل مي‌شود.

در سال جاري نيز حكم تخليه براي مركز بازپروري دختران و زنان آسيب‌ديده «اميدوار» توسط بنياد اخذ و چند مرتبه اين مركز تهديد به تخليه مي‌شود كه با ارائه مستندات واگذاري مراكز به بهزيستي و پيگيري حقوقي و مقاومت مددجويان تخليه انجام نشد.

در نهايت روز پنجشنبه با حضور مأموران اجراي احكام دادگاه انقلاب و تخليه مركز بازپروري دختران و زنان آسيب‌ديده «اميدوار»، حدود 25 دختر آسيب‌ديده تحت درمان و توانبخشي بي‌سرپناه، بار ديگر سرپناه خود را از دست دادند.

به گزارش ايسنا بر اساس اظهارات مديركل بهزيستي استان تهران، مديران بهزيستي اين استان در اعتراض به برخورد غير تخصصي براي تخليه مركز نگهداري زنان آسيب‌ديده «اميدوار» طي نامه‌اي به رييس سازمان بهزيستي استعفاي‌ خود را اعلام كردند.

همچنين بر اساس اظهارات نفريه، مربي زن مركز «اميدوار» در پي ممانعت از ورود مامورين و بيرون كردن دختران و زنان آسيب‌ديده، با زنجير به درخت بسته شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفت كه پس از آن وي توسط بهزيستي براي انجام شكايت به پزشك قانوني منتقل شد.

دكتر نفريه، مديركل بهزيستي استان تهران كه در ساعات اوليه پس از وقوع اين حادثه در محل حاضر شده بود با اعتراض نسبت به اين اقدام بنياد مستضعفان در ادامه‌ي سخنانش به خبرنگار ايسنا گفت: در حالي كه معاون اول رييس‌جمهوري طي نامه‌اي خطاب به رياست بنياد مستضعفان دستور توقف اجراي تخليه و تشكيل جلسه براي توافق ميان دو دستگاه بر سر مركز «اميدوار» را صادر كرده بود، متاسفانه نمايندگان بنياد به همراه ماموران اجراي احكام دادگاه انقلاب در آخرين روز هفته و پايان وقت اداري نسبت به تخليه مركز اقدام كردند كه بهزيستي از پيگيري ماجرا ناتوان باشد.

وي تصريح كرد: با پيگيري مسؤولان بهزيستي در نهايت به دستور دادستان عمومي و انقلاب تهران، محدث، معاون دادستان به همراه مافي، فرماندار شميرانات و رييس كلانتري محل با حضور در ساختمان مركز «اميدوار»، نمايندگان بنياد را به منظور پلمپ ساختمان تا تعيين تكليف نهايي از داخل آن تخليه كردند.

نفريه افزود: تا ساعت‌ها از محل انتقال دختران و زنان آسيب‌ديده مركز «اميدوار» توسط مأموران اطلاع نداشتيم كه سرانجام تعدادي از آنها به محل بازگشتند و بر اساس اظهارت اين دختران، آنها در يكي از كوچه‌هاي اطراف مركز رها شده بودند.

وي تاكيد كرد: اين دختران حاضر به انتقال به مركز ديگري نبودند. چرا كه برخي از آنها سال‌هاي بسيار طولاني در اين مركز ساكن بودند و اينجا را به عنوان «خانه خود» مي‌دانند. از سوي ديگر ساير مراكز نيز جاي كافي براي اقامت آنها ندارد. اين در حاليست كه برخي از دختران و زنان آسيب ديده اين مركز نيز تا نيمه‌هاي شب به مركز بازنگشتند.

مديركل بهزيستي استان تهران در اين خصوص به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: مركز «اميدوار» جزء مراكز سطح سه بهزيستي محسوب مي‌شود كه زنان داراي آسيب‌هاي شديد در آنجا نگهداري مي‌شوند و حتي برخي از آنها مبتلاء به بعضي بيماري‌ها هستند.

مديركل بهزيستي استان تهران مي‌پرسد: چه كسي پاسخگويي سرگردان شدن اين زنان در سطح خيابان و تبعات آن براي سايرين است؟

به گزارش ايسنا، دختراني كه به محل بازگشته بودند به طور موقت به مركز «هاجر» منتقل شدند.

بر اساس اظهارات مديركل بهزيستي استان تهران، بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي علاوه بر مركز «اميدوار» ابلاغيه‌اي از دادگاه مبني بر تخليه مركز «هاني» در آصف اخذ كرده است.

به گفته دكتر نفريه، سالانه به طور متوسط 2 هزار دختر فراري و آسيب‌ديده از سوي نيروي انتظامي و يا به صورت خود معرف به بهزيستي ارجاع مي‌شود كه بهزيستي پس از بررسي وضعيت‌ آنها در مراكز مداخله در بحران زمينه بازگشت آنها را به خانواده فراهم مي‌كند. ولي در پاره‌اي از موارد، نه خانواده و نه فرد تمايلي به بازگشت ندارند كه بر اساس سطح آسيب ديدگي به خانه‌هاي سلامت، مراكز بازتواني و در نهايت افراد داراي آسيب‌هاي شديد به مركز بازپروري ارجاع مي‌شوند.

وي با اشاره به طرح «جمع آوري آسيب‌ديدگان» توسط نيروي انتظامي از سطح شهر، گفت: نيروي انتظامي تنها قادر به جمع‌آوري اين زنان است و قطعا براي نگهداري، مجددا به بهزيستي ارجاع مي‌شوند. اين در حاليست كه بهزيستي در شرايط كنوني نيز امكانات محدودي براي پذيرش و نگهداري افراد آسيب‌ديده اجتماعي دارد و جالب آن كه همين مراكز نيز از بهزيستي پس گرفته مي‌شود.

تلاش خبرنگار ايسنا براي تماي با مسولان بنياد مستضعفان به جايي نرسيد و رحيمي مسؤول ارتباط با رسانه‌هاي اين بنياد نيز پاسخ را به هفته‌ي آينده در ايام غير تعطيل موكول كرد.

به نظر مي‌رسد وزارت رفاه به عنوان مدافع حقوق آسيب‌ديدگان اجتماعي بايد نقش پررنگ‌تري در مسايلي از اين دست داشته باشد، چرا كه مطمئنا ساماندهي و ايجاد سرپناه براي آسيب‌ديدگان و افراد بي‌سرپرست كه غالبا به دليل فقر و شرايط نامطلوب اقتصادي و اجتماعي در دامان آسيب‌ها گرفتار آمده‌اند از بر افراشتن برج‌هاي چندين طبقه كه در نهايت ثروت، ثروتمندان را مي‌افزايد، بايد مهم‌تر باشد.

گفتني است اين در حاليست كه اين مركز در جنب چند سفارتخانه مستقر است، آيا نبايد از سوي سوء استفاده‌ها و سوء برداشت‌هاي بيگانگان هراس داشت؟ به راستي چه كسي پاسخگوست و عدالت كجاست؟

 

انتهاي پيام

HOME