رها شدن50هزار معتاد پرخطر دركشور
سردار ابويي خبر داد
:
جمع‌آوري3هزارمعتاد درمرحله اول طرح «نجات
معتاد»
تحويل معتادان درمان شده به خانواده‌ها با مجوز
كارشناسان

 خبرگزاري دانشجويان ايران -: تهران
1384/11/24
سرويس: آسيب‌هاي اجتماعي

رييس مركز مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به رها شدن30 تا 50 هزار معتاد پر خطر در سراسر كشور از اجراي طرح نجات معتادان از اول اسفند ماه امسال در تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران سردار ابويي ، در نشستي خبري درباره طرح جمع‌آوري معتادان پر خطر و خياباني افزود: با هماهنگي‌هاي به عمل آمده از سوي ناجا، سازمان بهزيستي ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه‌هاي قضايي مقرر شده است در مرحله اول 3 هزار معتاد پر خطر و خياباني تهران جمع‌آوري شود.

وي با اعلام اين كه هم‌اكنون 5 تا 10 هزار معتاد ولگرد و پرخطر در تهران وجود دارد، خاطرنشان كرد: مركز درماني و بازتواني «شفق» يا شور آباد سابق براي نگهداري معتادان در مرحله اول اجراي اين طرح در نظر گرفته شده است.

رييس مركز مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اين‌كه در اين طرح، جمع آوري و تنظيم پرونده و سوابق براي معتادان و انتقال آنها به مراكز درماني و نگهداري از معتادان بر عهده ناجاست، تاكيد كرد: كليه امكانات لازم در اين مركز با ظرفيتي نزديك به يكهزار و 500 نفر مهيا شده كه پيش از پايان مرحله اول و سم زدايي و بازپروري معتادان ، مرحله دوم و جمع آوري 1500 معتاد ديگر آغاز مي‌شود.

به گفته سردار ابويي در حال حاضر در مجموع 12 مركز بازپروري معتادان در كشور وجود دارد كه به رغم تامين بودجه آن از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدرناجا تمامي آنها تعطيل شده است.

وي با بيان اين‌كه در اين بخش از طرح به بازتواني جسمي و روحي متعادان با همكاري وزارت بهداشت و بهزيستي پرداخته خواهد شد ، خاطرنشان كرد: در صورت مثبت بودن نتايج، اين طرح به كل شهرهاي استانهاي كشور گسترش خواهد يافت.

به گزارش ايسنا رييس مركز مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي با اشاره به اقدامات لازم ستاد مبارزه با مواد مخدر از سال 67 تا 74 براي تامين بودجه و انتخاب مراكز نگهداري و بازپروري معتادان تاكيد كرد: با اين وجود متاسفانه زماني كه تمامي اقدامات به مسوولان بازپروري و بازتواني محول شد هيچ گونه گامي جهت جمع آوري و اجراي طرح انجام نگرفت و كليه مراكز تعطيل شد .

به گفته وي پيش از اين اردوگاهي جهت جمع آوري معتادان پرخطر با اختصاص بودجه يك ميليارد توماني به جزيره «فارو» در نظر گرفته شد،اما متاسفانه هيچ گونه اقدامي از سوي مسوولان بازپروري انجام نشد در اين ميان در سي كيلومتري همدان مركزي با ظرفيت پنج هزار نفر با 5 سوله و كارگاه‌هاي خياطي، نجاري و ... احداث شد اما از سال 75 اين مركز نيز تعطيل شد و كليه معتادان به زندان منتقل شدند اين در حاليست كه معتاد جايش در زندان نيست.

سردار ابويي با اعلام اين‌كه طرح ساماندهي و درمان معتادان از سوي نيروي انتظامي در سال 81 ارائه و تصويب شد گفت: در همان سال مقرر شد تمام مراكز بازپروري تعطيل شده ، مجددا احياء شوند و حتي دولت فضاي لازم را براي احداث مركز بازپروري قرار دهد اما متاسفانه باز هم اين طرح عملي نشد.

به گفته رييس ستاد مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي با تاخير 16 ساله اجراي اين طرح سرانجام از سوي فرمانده ناجا در سال جاري مطرح و با مسووليت و فراهم‌آوري امكانات لازم از سوي نيروي انتظامي عملي شد.

سردار ابويي با اعلام اين كه رهايي يا عدم رهايي اين معتادان پس از ترك اعتياد با نظارت مسوولان درماني انجام مي‌شود، عنوان كرد: در صورتي كه كارشناسان مجوز رهايي تعدادي از معتادان پس از ترك را دادند اين افراد به خانواده‌هايشان تحويل داده شده و به صورت موردي از سوي مركز مورد آزمايش قرار مي‌گيرند ، و تعدادي از اين افراد كه مكان و شغل مناسبي پس از رهايي ندارد با همكاري بهزيستي و يا كميته امداد نگهداري شده و مشغول به فعاليت خواهند شد.

وي با اشاره به امكانات نامناسب ترك اعتياد داوطلبانه معتادان تصريح كرد: در حال حاضر امكانات موجود پاسخگوي ترك داوطلبانه معتادان نيست و مراكز ترك اعتياد غيرمجاز با تجويز داروهايي غيراستاندارد بر اعتياد اين افراد اضافه مي‌كند.

انتهاي پيام