مصاحبه عليرضا ثقفی از فعالين سنديکای شرکت واحد با بی بی سی


'برخورد پليس ضد شورش با کارکنان معترض شرکت واحد تهران'

سازمان عفو بين الملل در اوايل ژانويه با صدور بيانيه ای خواستار آزادی کليه کارکنان بازداشت شده شرکت واحد تهران شده بود
برخی از فعالان سنديکای اتوبوسرانی تهران می گويند ماموران ضد شورش جمهوری اسلامی با دستگيری شماری از اعضا سعی کرده اند مانع از اعتصاب آنها شوند.
سنديکای کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اعتراض به آزاد نشدن رييس خود، منصور اسانلو، از اعضا خواسته بود شنبه ۲۸ ژانويه دست به اعتصاب بزنند.

به گفته برخی از منابع، نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی از شامگاه جمعه اقدام به بازداشت شماری از اعتصاب کنندگان بالقوه کرده اند که در ميان آنها چندين زن ديده می شوند.

عليرضا ثقفي، از فعالان اين سنديکا به بی بی سی گفته است که پنج نفر از اعضای هيات مديره اين تشکل جمعه شب دستگير شدند.

به گفته وي، اين حادثه سبب می شود که برخی از رانندگان هنگام تعويض شيفت شب در نازی آباد دست به اعتصاب زودهنگام بزنند، ولی "بلافاصله ماموران از راه می رسند و عده ای از جمله چهار نفر از زنان را دستگير می کنند."

آقای ثقفی افزود که کارکنان معترض در مقابل ماموران مقاومت نکردند زيرا آنها می خواهند از راه های مسالمت آميز به حقوق ابتدايی خود مانند دستمزد آبرومند دست يابند، زيرا "حقوق ماهانه ۱۷۰ هزار تومان به هيچ وجه مخارج رانندگان را تامين نمی کند."

وی افزود: "برخورد نظامی با هزار تا دو هزار کارگری که حقوق ابتدايی خود را طلب می کنند، با هيچکدام از قوانين بين المللی سازگار نيست."

آقای ثقفی ادعا کرد نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی از قبل برای اعتصاب احتمالی اعضای سنديکای اتوبوسرانی سازماندهی شده و به کمک "رانندگان حزب اللهی و سپاهی" اتوبوسها را به پارکينگ ديگری منتقل کرده بودند.

برخی از گزارشها حاکی است استفاده از رانندگان "بدلی" اجازه نداده است مردم تهران آثار اعتصاب رانندگان "واقعی" را احساس کنند.

سازمان عفو بين الملل در اوايل ژانويه با صدور بيانيه ای خواستار آزادی کليه کارکنان بازداشت شده شرکت واحد تهران شده بود.

در آن بيانيه اظهار شده بود که آقای اسانلو و ۲۱ نفر ديگر در ۲۲ دسامبر ۲۰۰۵ بازداشت شدند ولی در پی اعتصاب اعضای سنديکا، بازداشت شدگان تدريجا آزاد شدند و اکنون تنها رهبر آنها در زندان اوين نگهداری می شود.

عفو بين الملل افزوده بود که آقای اسانلو از بيماری چشم رنج می برد و بايد به امکانات درمانی دسترسی داشته باشد. بنا به اظهار اين سازمان مدافع حقوق بشر، مقامات زندان به آقای اسانلو اجازه نداده اند با وکيل مدافع ديدار کند.

مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمد قاليباف، شهردار تهران، می گويند که در حال رسيدگی به خواسته های معيشتی معترضان هستند ولی با آميخته شدن مطالبات صنفی با انگيزه های سياسی برخورد می کنند.

سنديکای مذکور در سال ۱۹۶۸ تاسيس شده ولی بعد از انقلاب منفعل بود تا اين که در سال ۲۰۰۵ بازگشايی شد.


بی بی سی

9 بهمن 1384   

HOME