بيش از هزار تن از پناهجويان ايراني در عراق كه از چند سال پيش به تركيه و اردن رفته اند، همچنان در وضعيت بلاتكليفي به سر مي برند ا

 

بيش از هزار تن از پناهجويان ايراني در عراق كه از چند سال پيش به تركيه و اردن رفته اند، همچنان در وضعيت بلاتكليفي به سر مي برند. بنياد نيكوكاري نوروز در آمريكا كه يك سال و نيم از تاسيس آن مي گذرد و براي نجات جان پناهجويان ايراني در تركيه، عراق، پاكستان و اردن مي كوشد، اين موضوع را از نزديك دنبال كرده و موفقيت هايي نيز به دست آورده است. بهمن معالي زاده، بنيانگذار اين بنياد در تلاشي در همين زمينه در روزهاي گذشته در ژنو با مقام هاي كمسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سفير تركيه ديدار داشت. وي درباره آخرين وضعيت پناهجويان ايراني در تركيه در مصاحبه با راديو فردا مي گويد: در سفري كه من چند روز پيش به ژنو داشتم و در سازمان ملل ديدار با نماينده سفارت تركيه، به اين توافق رسيديم كه هم سازمان ملل و هم دولت تركيه كوشش كنند اين هزار و 200 نفر بتوانند ويزاي خروجي بگيرند و به كشورهاي سوم منتقل شوند.
حميد فاطمي
[ audio ] (rm) صدا | (wma) صدا [ 4:22 mins ]

بيش از هزار تن از پناهجويان ايراني در عراق كه از چند سال پيش به تركيه و اردن رفته اند، همچنان در وضعيت بلاتكليفي به سر مي برند. بنياد نيكوكاري نوروز در آمريكا كه يك سال و نيم از تاسيس آن مي گذرد و براي نجات جان پناهجويان ايراني در تركيه، عراق، پاكستان و اردن مي كوشد، اين موضوع را از نزديك دنبال كرده و موفقيت هايي نيز به دست آورده است. بهمن معالي زاده، بنيانگذار اين بنياد در تلاشي در همين زمينه در روزهاي گذشته در ژنو با مقام هاي كمسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سفير تركيه ديدار داشت. وي درباره آخرين وضعيت پناهجويان ايراني در تركيه در مصاحبه با راديو فردا مي گويد:

بهمن معالي زاده: حدود هزار و 200 تن از هم ميهنان ايراني كه حدود پنج سال پيش از عراق وارد تركيه شدند، هنوز در تركيه هستند و دولت اين كشور به آنها ويزاي خروجي نمي دهد كه كميسارياي عالي حقوق بشر بتواند آنها را به كشور سوم بفرستد. در سفري كه من چند روز پيش به ژنو داشتم و در سازمان ملل ديدار با نماينده سفارت تركيه، به اين توافق رسيديم كه هم سازمان ملل و هم دولت تركيه كوشش كنند اين هزار و 200 نفر بتوانند ويزاي خروجي بگيرند و بروند به كشورهاي سوم.

حميد فاطمي (راديو فردا): صدها تن هم در مرز عراق و اردن سرگردان بودند. وضعيت اينها چه شده و چه اقداماتي براي نجات آنها بعمل آمده؟

بهمن معالي زاده: در مرز اردن دو كمپ بود. يك كمپ شامل 651 پناهنده ايراني بود و كمپ دوم حدود 150 متر دورتر در خاك عراق است كه حدود 200 ايراني در آن هستند. ماه مي 2005 شهبانو فرح پهلوي نامه اي به ملك عبدالله نوشتند و درخواست كردند ايرانياني كه در آن كمپ پناهنده هستند وارد خاك اردن شوند و آخر ماه مي پس از دو سال و پنج ماه وارد خاك اردن شدند و از اين 651 نفر حدود 410 نفر توانستند خروجيشان را بگيرند و به كشورهاي ثالث وارد شوند. كوشش ما اين است كه 200 نفري كه لب مرز هستند هم بتوانند وارد خاك اردن شوند. باز هم از شهبانو فرح پهلوي خواستيم نامه اي به پادشاه اردن بنويسند و درخواست كنند اين 200 نفر هم وارد خاك اردن شوند. در سفري كه ملك عبدالله در اول و دوم فوريه در واشنگتن خواهند كرد و ملاقاتي كه با جرج بوش خواهند كرد، هم برخي مقامات آمريكايي نامه اي درباره اين مورد به پادشاه اردن ارائه خواهند داد. در عين حال اين چند سناتور نامه اي به نخست وزير تركيه مي نويسند و از دولت تركيه خواهند خواست به ايرانياني كه آنجا هستند اجازه خروج بدهد. ضمنا شهبانو فرح پهلوي قبول كردند براي كميسيارياي عالي پناهندگان آقاي آنتونيو گورترز كه نخست وزير سابق پرتغال هستند نامه اي براي رسيدگي به ايرانياني كه در تركيه هستند بنويسند و تقاضا كنند به هم ميهنانمان رسيدگي شود تا بتوانند به كشور ثالث بروند.

 

HOME