شيوع اعتياد به هروئين به نام «كراك» و «كريستال»
يك كارشناس مواد مخدر درگفت‌وگو با ايسنا هشدار داد
:
ماده مخدر«نرجيزك» براي سم‌زدايي بر شدت اعتياد مي‌افزايد

سرويس: آسيب‌هاي اجتماعي
1384/11/05
01-25-2006
12:06:39
8411-02008:
کد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيب‌هاي اجتماعي

رييس مؤسسه ارتقاي سلامت ايرانيان با اشاره به اين كه بزرگترين خطر كنوني در خصوص مواد مخدر جديد، فروش هروئين به نام «كراك» و «كريستال» است‏‏‏، گفت: نتيج يك پژوهش نشان داد كه حدود سه چهارم معتادين مراجعه‌كننده براي درمان، تصور مي‌كرده‌اند كه «كريستال» مصرف مي‌كنند، در حالي كه اين افراد به هروئين معتاد بوده‌اند.

دكتر شهرام نادري در گفت‌و‌گو با خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: در هر جامعه‌اي پس از شيوع مواد اعتيادآور و مشاهده عوارض سوء آن، ميل به مصرف آن در افراد كم مي‌شود. در شرايط كنوني نيز هروئين به عنوان ماده مخدر خطرناك و خانمان سوز در جامعه جا افتاده است، لذا قاچاقچيان با تغيير رنگ، ظاهر و نام اين ماده مخدر سعي در ايجاد بازار فروش كرده‌اند.

وي تصريح كرد: هم‌اكنون كراك در بازار گرمي 10 تا 20 هزار تومان به فروش مي‌رسد، اين در حاليست كه كراك نوعي از كوكائين است قيمتي چندين برابر اين رقم دارد.

نادري اظهار كرد: براساس پژوهشي در مؤسسه ارتقاي سلامت ايران با آزمايش بر روي حدود 30 نمونه از كراك‌هاي مصرفي با قيمت هر گرم 10 تا 20 هزار تومان، مشخص شد اين مواد، كراك واقعي نبوده، بلكه هروئين است.

وي اظهار كرد: قاچاقچيان تا تغيير شكل هروئين از پودر سفيد رنگ به حالت بلور آن را به نام شيشه، كريستال و كراك مي‌فروشند تا بتوان با سرسوزن مصرف كرد، البته شيشه و كريستال واقعي نيز به عنوان مواد توهم‌زا اعتيادآور هستند.

اين كارشناس مواد مخدر افزود: در حالت عادي هيچ معتاد به ترياك حاضر به مصرف هروئين نيست، ولي قاچاقچيان با تغيير شكل و نام هروئين، اين ماده را به معتادان مي‌فروشند و از آنجا كه هروئين 10 برابر ترياك سرخوشي در افراد ايجاد مي‌كند، بسياري از ترياكي‌ها در حالي كه تصور مي‌كنند كه كراك يا كريستال مصرف مي‌كنند به هروئين معتاد مي‌شوند.

نادري خاطرنشان كرد: فرم تدخيني كوكائين به نام «كراك» و «آمفتامين‌ها» مثل كريستال از انواع محرك‌ها هستند كه با از بين بردن اشتها، افراد بدون نياز به آب و غذا داراي انرژي زيادي براي فعاليت مي‌شوند و پس از مدتي حالت افسردگي، خمودگي و خستگي بيش از حد براي آنها پيش مي‌آيد، لذا به اين مواد وابسته مي‌شوند و در اين حالت حتي با مصرف اين مواد نيز نمي‌توانند انرژي لازم را بدست آورند.

اين كارشناس مواد مخدر با اشاره به مواد مخدر جديد مانند «نرجيزك» به ايسنا گفت: فرم تزريقي «بوپره‌نورفين» از كشور پاكستان به نام‌هاي تجاري مختلف مانند «تمجيزك»، «درجيزك» و غيره توسط قاچاقچيان به وفور وارد كشور مي‌شود و متاسفانه از سوي معتادين و حتي برخي پزشكان براي ترك اعتياد و سم‌زدايي تجويز مي‌شود.

وي افزود: فرم تزريقي بوپره‌نورفين به عنوان مسكن مخدر براي درمان دردهاي شديد و قرص زيرزباني آن براي ترك اعتياد استفاده مي‌شود و از آن جا كه قرص زيرزباني اين دارو در ايران توليد نمي‌شود، فرم تزريقي براي ترك اعتياد به كار مي‌رود و نه تنها به ترك نمي‌انجامد، بلكه بر شدت اعتياد نيز مي‌افزايد.

نادري با تاكيد بر اين كه شيوه مصرف در تعيين شدت اعتياد اهميت بسياري دارد، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: تزريق به عنوان شيوه مصرف مواد مخدر، شدت اعتياد را افزايش داده و در ضمن خطرات فراواني براي خود فرد و اطرافيان وي از جمله ابتلاء به ايدز و هپاتيت دارد.

وي يادآور شد: همچنين متاسفانه هم اكنون برخي قاچاقچيان هروئين را در آب حل كرده و آن را در شيشه‌هاي آمپول ريخته به اسم «درجيزك» مي‌فروشند كه اين مواد حتي «بوپره‌نورفين» واقعي نيز نيست.

انتهاي پيام

HOME