سخنگوى قوه قضائيه ادعا کرد:آمار زندانيان كشور به طور کلی كم شده است

سخنگوى قوه قضاييه از آغاز به كار ستاد حقوق بشر با سازماندهى جديد و به رياست هاشمى شاهرودي، رييس قوه قضاييه خبر داد.
جمال كريمي‌‏راد در جلسه هفتگى مطبوعاتى سخنگوى قوه قضاييه با اشاره به برگزارى اولين جلسه ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در هفته گذشته، گفت: وزير اطلاعات, وزير كشور, وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير دادگستري، دبير شوراى عالى امنيت ملي، معاون اول قوه قضاييه, رييس ديوان عالى كشور و دو تن از قضات اعضاى اين ستاد هستند.
وى افزود: اين تشكيلات به دنبال برنامه‌‏ريزى و ارايه اطلاعات جديد در خصوص وضعيت حقوق بشر به همه به ويژه به جهانيان است كه على لاريجانى دبيرى آن را بر عهده دارد.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: اين ستاد تلاش مي‌‏كند تا با تبيين درست از وضعيت حقوق بشر در ايران، مقابل سياه‌‏نمايى و مخدوش كردن وضعيت حقوق بشر در ايران مقابله كند و در مقابل اين سياه‌‏نمايي‌‏ها، حضور فعالى داشته باشد.
وى افزود: قصد داريم اطلاع‌‏رسانى كاملى را در خصوص مباحث حقوق بشر از جمله وضعيت زندان‌‏ها و وضعيت امنيتى, اجتماعى, اقتصادى كشور انجام دهيم.
كريمي‌‏راد با اشاره به طرح رييس‌‏جمهور در خصوص مبادله ناظران حقوق بشر در سطح جهان، خاطرنشان كرد: يكى از اهداف اين طرح اعزام نخبگان به كشورها براى بررسى حقوق بشر در تمام كشورهاست تا برداشت علمي، واقعى و منصفانه‌‏اى از وضعيت حقوق بشر در سطح جهان به وجود آيد.
وى ادامه داد: ما نيز در حال تنظيم دستورالعملى هستيم تا بتوانيم اين نخبگان را به ساير كشورها اعزام كنيم و پذيراى افراد خارجى باشيم.
سخنگوى قوه قضاييه اظهار داشت: اميدواريم با تشكيل اين ستاد شاهد ثمرات خوبى باشيم تا بتوانيم با اين ستاد وضعيت حقوق بشر در ايران را به نحوه مطلوب به اطلاع جهانيان برسانيم و قصد داريم تا كشورهايى را كه از حقوق بشر به عنوان اهرمى براى فشار به كشورها استفاده كند، خلع سلاح كنيم.
كريمي‌‏راد همچنين از دستور هاشمى شاهرودى براى تشكيل شوراى حمايت از سرمايه‌‏گذارى در سراسر كشور خبر داد و گفت: اين شورا براى اولين بار در استان گلستان تشكيل شده است و ما نيز موظف شده‌‏ايم تا دستورالعمل مربوط به اين شورا را تنظيم كنيم و تا هفته آينده آن را به اطلاع رياست قوه قضاييه برسانيم.
وى با بيان اينكه اين شورا قصد دارد به طور جدى از سرمايه‌‏گذارى در كل كشور حمايت كند، اظهار داشت: اين شورا مشوق و حامى افرادى است كه قصد دارند تا با سرمايه‌‏گذارى به كارهاى توليدى و اقتصادى بپردازند.
كريمي‌‏راد از تصويب طرح ساماندهى و نظارت بر تردد مراجعين به قوه قضاييه خبر داد و گفت: با تصويب اين آيين‌‏نامه، نحوه ورود و خروج مراجعين و همكاران قضايى و رفت و آمدها نظم خاصى پيدا خواهد كرد.
كريمي‌‏راد افزود: در برخى موارد شاهد حضور افرادى در محيط كار همكاران قضايى هستيم كه موجب اختلال در كار مي‌‏شوند و همكاران قضايى از كار اصلى خود بازمي‌‏مانند و امروز شاهد آن هستيم كه وضعيت دادگسترى غير طبيعى است و هم مراجعين و هم همكاران ما از اين وضعيت رنج مي‌‏برند كه اميدواريم با اجرا شدن اين دستورالعمل، از آسيب‌‏هايى كه متوجه مراكز قضايى است، جلوگيرى مي‌‏شود.
وزير دادگسترى خاطرنشان كرد: بايد در پرونده‌‏هاى خاص حفاظت ويژه‌‏اى به وجود آيد كه با اجرايى شدن اين آيين‌‏نامه يك نظم خاصى به وجود خواهد آمد و از ورود افراد غيرمتفرقه و جمعيت‌‏هاى سرگردان كه با اهداف خاص به مراكز قضايى مي‌‏آيند، جلوگيرى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد ادامه داد: با اجراى اين طرح، تمام دفاتر كل به رايانه مجهز خواهند شد و تمام اطلاعات مورد نياز مراجعين در اين رايانه ثبت خواهد شد تا مردم بتوانند هر لحظه اطلاعات كامل و مورد نياز خود را كسب كنند.
سخنگوى قوه قضاييه تصريح كرد: لايحه اصلاح تشكيلات قضايى در 81 ماده تنظيم شده و پس از بررسى نهايى اين لايحه اعلام خواهد شد. با اين لايحه ما شاهد رسيدگي‌‏هاى دقيق و به موقع در امور قضايى خواهيم بود و از اطاله دادرسى جلوگيرى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: دادگاه‌‏هاى تخصصى در بحث خانواده، امور تجارى,كيفرى, مدنى و جريان خاص پيشبينى شده است. لايحه مربوط به اين تشكيلات به زودى آماده مي‌‏شود و به مجلس و دولت ارسال مي‌‏شود.
وى خاطرنشان كرد: در دنيا همواره به دنبال طرح‌‏هاى جديد براى جلوگيرى از اطاله دادرسى هستند تا سيستم قضايى پاسخ‌‏گوى توقعات شهروندان باشد. ما نيز در اصلاح تشكيلات از مدل‌‏هاى متداول دنيا، مبانى فقهى و اسلامى و ديدگاه‌‏هاى داخلى استفاده مي‌‏كنيم.
جمال كريمي‌‏راد خاطرنشان كرد: اين تشكيلات با آيين دادرسى كه به زودى به مجلس ارسال خواهد شد، منسجم مي‌‏شود تا مدت زمان رسيدگى قضايى به صورت منطقى و قابل قبول باشد و از آسيب‌‏هاى جدى جلوگيرى شود.
وى تصريح كرد: از ابتداى انقلاب تا به امروز ما سيستم‌‏هاى قضايى مختلف را آزموده‌‏ايم و سيستم اصلاح تشكيلات قضايى در بردارنده تمام سيستم‌‏هاى قضايى داخلى و خارجى است و با اين سيستم جديد اميدواريم شاهد تحول لازم در اين مسائل باشيم.
سخنگوى قوه قضاييه مهمترين رويكرد اين سيستم را رسيدگى به جرايم مهم با تعدد قاضى عنوان كرد و اظهار داشت: در گذشته رسيدگى به ماهيت پرونده توسط ديوان عالى كشور، آسيب جدى به اين ديوان وارد مي‌‏كرد. وظيفه اصلى ديوان نظارت بر اجراى قانون است و اين عمل با جايگاه ديوان، سازگارى ندارد.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: در تشكيلات جديد، دادگاه عالى استان در نظر گرفته شده است و از اين به بعد مرجع رسيدگى به پرونده‌‏ها دادگاه عالى استان‌‏ها هستند.
جمال كريمي‌‏راد، سخنگوى قوه قضاييه در ادامه نشست خبرى هفتگى خود با مثبت ارزيابى كردن تاسيس شوراهاى حل اختلاف، اظهار داشت: با لايحه‌‏اى كه به مجلس ارايه داده‌‏ايم قصد داريم تا اين شوراها در سيستم قضايى جايگاه ويژه‌‏اى داشته باشند چون حضور اين شوراها تاثير موثرى در روند رسيدگى به پرونده‌‏هاى قضايى دارد.
وى ادامه داد: اين شوراها توسط خود مردم اداره مي‌‏شود و به افرادى كه در اين شوراها حضور دارند، دستمزد تعلق نمي‌‏گيرد ولى قصد داريم تا اين شوراها تقويت مالى شوند.
كريمي‌‏راد با اشاره به بازديد خود از برخى زندان‌‏ها، از افزايش 23/1 درصدى زنداني‌‏ها در آذر ماه نسبت به ماه آبان خبر داد و گفت: با توجه به تلاش‌‏هاى صورت گرفته، مي‌‏بينيم كه آمار به طور كلى كم شده است و برخى استان‌‏ها مانند هرمزگان موفق شده‌‏اند تا 50 درصد ورودى زندانيان را كم كنند.
وى با بيان اينكه هدف ما تامين امنيت براى كل كشور است، به اطلاعيه دادستان كل تهران در خصوص افرادى كه مخل امنيت جامعه شده‌‏اند اشاره كرد و اظهار داشت: رسيدگى جرايم خاص در حال انجام شدن است. در تهران نيز به دنبال تامين امكانات هستيم تا با كمك ساير دستگاه‌‏ها با افراد شرور و معتاد برخورد شود و رييس‌‏جمهورى نيز در اين خصوص دستوراتى را صادر كرده است.
وزير دادگسترى با بيان اينكه بودجه امثال نگاه ويژه‌‏اى جهت ارشاد و معاضدت قضايى براى تمام ايرانيان سراسر جهان دارد، تصريح كرد: يكى از اهداف اين بودجه دفاع و معاضدت از جانبازان شيميايي، ايجاد زمينه براى طرح دعوا و پرداخت حق وكاله به آنهاست و قصد داريم با اين بودجه حمايت قضايى ويژه‌‏اى از شهروندان ايرانى در سراسر دنيا داشته باشيم.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: در بودجه سال 85، 35 ميليارد تومان براى كسانى كه از پرداخت ديه ناتوان هستند يا نان‌‏آور خود را بر اثر تصادف از دست دادند، پيش‌‏بينى شده است تا از آنها حمايت شود. همچنين قصد داريم با ارايه وام به زندانيانى كه آزاد مي‌‏شوند، آنها را ايجاد كسب و كار آبرومند كمك كنيم.
وى تصريح كرد: مصوب شده است تا همه دارندگان خودرو، وسائل خود را بيمه كنند و بر اساس ماده 7 قانون، پيش‌‏بينى شده است تا از حركت خودروهايى كه بيمه نيستند، جلوگيرى شود.
كريمي‌‏راد خاطرنشان كرد: قرار است از بودجه بيمه مركزى ايران درصدى را به نيروى انتظامى و وزارت راه تعلق بگيرد تا وزارت راه براى كاهش تصادف‌‏ها، راه‌‏ها را ترميم كند و راهنمايى و رانندگى به جد با خودرهايى كه بيمه نيستند، برخورد كند.
وى در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه چرا شوراهاى حمايت از سرمايه‌‏گذارى در تهران تعطيل شده‌‏اند، اظهار داشت: حمايت از سرمايه‌‏گذارى هم‌‏اكنون در استان‌‏ها آغاز شده است و قصد داريم بهترين امنيت را براى سرمايه‌‏گذاران ايجاد كنيم.
سخنگوى قوه قضاييه درباره رسيدگى به پرونده مفاسد اقتصادى قضات، تصريح كرد: اگر چنين چيزى باشد، در دادسراى قضات كاركنان دولت رسيدگى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد كلاهبرداري، سوءاستفاده، جعل سند، نشر اكاذيب، بازداشت‌‏هاى غيرقانوني، انتشار مطالب غيرقانونى را جرائم اصلى كاركنان دولت عنوان كرد.
وى درباره عدم آزادى دانشجويان زندانى در اعياد قربان و غدير، تصريح كرد: ليست اسامى جمع‌‏بندى شده است البته اكثر اين افراد آزاد هستند و تنها سه تن از آنها در زندان به سر مي‌‏برند و دليل عدم آزادى آنها ايجاد برخى اشكالات ادارى بود كه نتوانستيم در دو عيد نسبت به آزادى آنها اقدام كنيم.
وى افزود: 22 بهمن نزديك است و افرادى كه مستحق آزادى هستند، شناسايى شده‌‏اند و تلاش مي‌‏كنيم تا براى 22 بهمن اين افراد آزاد شوند.
سخنگوى قوه قضاييه درباره لايحه جرايم يارانه‌‏اى اظهار داشت: بخش اول اين لايحه تصويب شد. در حال رسيدگى هستيم و جاى نگرانى نيست.
وى در خصوص سخنان سخنگوى دولت درباره كشف وسائلى از جهانگردان جنوبى كه براى خرابكارى به جنوب كشور سفر كرده‌‏اند، تصريح كرد: براساس قانون اين مساله رسيدگى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد در پاسخ به اين سوال كه آيا شوراى حمايت از سرمايه‌‏گذارى با وظايف دادگسترى منافات ندارد، گفت: قوه قضاييه حافظ حقوق فردى و اجتماعى است و يكى از اهداف آن احيا حقوق عامه است كه به كل حقوق شهروندان بازمي‌‏گردد و اين امر قوه را مسوول مي‌‏كند در جهت حمايت از مردم اقدامات پيشگيرانه انجام دهد.
وى در خصوص تدوين قانون چك تصريح كرد: در حال پيگيرى هستيم تا اصلاح موجب ركود داد و ستد نشود و قصد داريم تا نظر كسبه و تجار را نيز در اين خصوص گرفته شود، اميدواريم تا پايان سال 84 در اين خصوص به جمع‌‏بندى برسيم.
كريمي‌‏راد درباره پرونده مفاسد اقتصادى دو تبعه چيني، اظهار داشت: به يك قسمت از پرونده اين دو تن رسيدگى شده است و در اين قسمت حكم صادر شده است و درباره قسمت دوم پرونده نيز در حال بررسى هستيم.
وى در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال آزادى اين دو تن وجود دارد، اظهار داشت: همه افرادى كه به زندان مي‌‏روند و متنبه مي‌‏شوند يا جريمه مي‌‏پردازند، احتمال آزاديشان وجود دارد.
وى درباره جوسازيى كه در خصوص بازداشت دو تبعه آلمانى و فرانسوى اظهار داشت: اين يك پرونده قضايى است و هيچ ارتباطى با مساله هسته‌‏اى ندارد.
كريمي‌‏راد در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه آيا دستگاه‌‏هاى امنيتى براى مبارزه با مفاسد اقتصادى با دستگاه قضايى همكارى نمي‌‏كنند كه رييس قوه از دستگاه‌‏هاى امنيتى درخواست همكارى با اين قوه را كرده است، اظهار داشت: به دليل حساسيت اين موضوع، طبيعى است كه ايشان اين درخواست را انجام بدهند كه البته اين به معنى آن نيست كه اين نهادها با قوه در مبارزه با مفاسد اقتصادى همكارى نمي‌‏كنند.

ايلنا

4 بهمن 1384   

HOME

سخنگوى قوه قضائيه ادعا کرد:آمار زندانيان كشور به طور کلی كم شده است

سخنگوى قوه قضائيه ادعا کرد:آمار زندانيان كشور به طور کلی كم شده است

سخنگوى قوه قضاييه از آغاز به كار ستاد حقوق بشر با سازماندهى جديد و به رياست هاشمى شاهرودي، رييس قوه قضاييه خبر داد.
جمال كريمي‌‏راد در جلسه هفتگى مطبوعاتى سخنگوى قوه قضاييه با اشاره به برگزارى اولين جلسه ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در هفته گذشته، گفت: وزير اطلاعات, وزير كشور, وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير دادگستري، دبير شوراى عالى امنيت ملي، معاون اول قوه قضاييه, رييس ديوان عالى كشور و دو تن از قضات اعضاى اين ستاد هستند.
وى افزود: اين تشكيلات به دنبال برنامه‌‏ريزى و ارايه اطلاعات جديد در خصوص وضعيت حقوق بشر به همه به ويژه به جهانيان است كه على لاريجانى دبيرى آن را بر عهده دارد.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: اين ستاد تلاش مي‌‏كند تا با تبيين درست از وضعيت حقوق بشر در ايران، مقابل سياه‌‏نمايى و مخدوش كردن وضعيت حقوق بشر در ايران مقابله كند و در مقابل اين سياه‌‏نمايي‌‏ها، حضور فعالى داشته باشد.
وى افزود: قصد داريم اطلاع‌‏رسانى كاملى را در خصوص مباحث حقوق بشر از جمله وضعيت زندان‌‏ها و وضعيت امنيتى, اجتماعى, اقتصادى كشور انجام دهيم.
كريمي‌‏راد با اشاره به طرح رييس‌‏جمهور در خصوص مبادله ناظران حقوق بشر در سطح جهان، خاطرنشان كرد: يكى از اهداف اين طرح اعزام نخبگان به كشورها براى بررسى حقوق بشر در تمام كشورهاست تا برداشت علمي، واقعى و منصفانه‌‏اى از وضعيت حقوق بشر در سطح جهان به وجود آيد.
وى ادامه داد: ما نيز در حال تنظيم دستورالعملى هستيم تا بتوانيم اين نخبگان را به ساير كشورها اعزام كنيم و پذيراى افراد خارجى باشيم.
سخنگوى قوه قضاييه اظهار داشت: اميدواريم با تشكيل اين ستاد شاهد ثمرات خوبى باشيم تا بتوانيم با اين ستاد وضعيت حقوق بشر در ايران را به نحوه مطلوب به اطلاع جهانيان برسانيم و قصد داريم تا كشورهايى را كه از حقوق بشر به عنوان اهرمى براى فشار به كشورها استفاده كند، خلع سلاح كنيم.
كريمي‌‏راد همچنين از دستور هاشمى شاهرودى براى تشكيل شوراى حمايت از سرمايه‌‏گذارى در سراسر كشور خبر داد و گفت: اين شورا براى اولين بار در استان گلستان تشكيل شده است و ما نيز موظف شده‌‏ايم تا دستورالعمل مربوط به اين شورا را تنظيم كنيم و تا هفته آينده آن را به اطلاع رياست قوه قضاييه برسانيم.
وى با بيان اينكه اين شورا قصد دارد به طور جدى از سرمايه‌‏گذارى در كل كشور حمايت كند، اظهار داشت: اين شورا مشوق و حامى افرادى است كه قصد دارند تا با سرمايه‌‏گذارى به كارهاى توليدى و اقتصادى بپردازند.
كريمي‌‏راد از تصويب طرح ساماندهى و نظارت بر تردد مراجعين به قوه قضاييه خبر داد و گفت: با تصويب اين آيين‌‏نامه، نحوه ورود و خروج مراجعين و همكاران قضايى و رفت و آمدها نظم خاصى پيدا خواهد كرد.
كريمي‌‏راد افزود: در برخى موارد شاهد حضور افرادى در محيط كار همكاران قضايى هستيم كه موجب اختلال در كار مي‌‏شوند و همكاران قضايى از كار اصلى خود بازمي‌‏مانند و امروز شاهد آن هستيم كه وضعيت دادگسترى غير طبيعى است و هم مراجعين و هم همكاران ما از اين وضعيت رنج مي‌‏برند كه اميدواريم با اجرا شدن اين دستورالعمل، از آسيب‌‏هايى كه متوجه مراكز قضايى است، جلوگيرى مي‌‏شود.
وزير دادگسترى خاطرنشان كرد: بايد در پرونده‌‏هاى خاص حفاظت ويژه‌‏اى به وجود آيد كه با اجرايى شدن اين آيين‌‏نامه يك نظم خاصى به وجود خواهد آمد و از ورود افراد غيرمتفرقه و جمعيت‌‏هاى سرگردان كه با اهداف خاص به مراكز قضايى مي‌‏آيند، جلوگيرى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد ادامه داد: با اجراى اين طرح، تمام دفاتر كل به رايانه مجهز خواهند شد و تمام اطلاعات مورد نياز مراجعين در اين رايانه ثبت خواهد شد تا مردم بتوانند هر لحظه اطلاعات كامل و مورد نياز خود را كسب كنند.
سخنگوى قوه قضاييه تصريح كرد: لايحه اصلاح تشكيلات قضايى در 81 ماده تنظيم شده و پس از بررسى نهايى اين لايحه اعلام خواهد شد. با اين لايحه ما شاهد رسيدگي‌‏هاى دقيق و به موقع در امور قضايى خواهيم بود و از اطاله دادرسى جلوگيرى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: دادگاه‌‏هاى تخصصى در بحث خانواده، امور تجارى,كيفرى, مدنى و جريان خاص پيشبينى شده است. لايحه مربوط به اين تشكيلات به زودى آماده مي‌‏شود و به مجلس و دولت ارسال مي‌‏شود.
وى خاطرنشان كرد: در دنيا همواره به دنبال طرح‌‏هاى جديد براى جلوگيرى از اطاله دادرسى هستند تا سيستم قضايى پاسخ‌‏گوى توقعات شهروندان باشد. ما نيز در اصلاح تشكيلات از مدل‌‏هاى متداول دنيا، مبانى فقهى و اسلامى و ديدگاه‌‏هاى داخلى استفاده مي‌‏كنيم.
جمال كريمي‌‏راد خاطرنشان كرد: اين تشكيلات با آيين دادرسى كه به زودى به مجلس ارسال خواهد شد، منسجم مي‌‏شود تا مدت زمان رسيدگى قضايى به صورت منطقى و قابل قبول باشد و از آسيب‌‏هاى جدى جلوگيرى شود.
وى تصريح كرد: از ابتداى انقلاب تا به امروز ما سيستم‌‏هاى قضايى مختلف را آزموده‌‏ايم و سيستم اصلاح تشكيلات قضايى در بردارنده تمام سيستم‌‏هاى قضايى داخلى و خارجى است و با اين سيستم جديد اميدواريم شاهد تحول لازم در اين مسائل باشيم.
سخنگوى قوه قضاييه مهمترين رويكرد اين سيستم را رسيدگى به جرايم مهم با تعدد قاضى عنوان كرد و اظهار داشت: در گذشته رسيدگى به ماهيت پرونده توسط ديوان عالى كشور، آسيب جدى به اين ديوان وارد مي‌‏كرد. وظيفه اصلى ديوان نظارت بر اجراى قانون است و اين عمل با جايگاه ديوان، سازگارى ندارد.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: در تشكيلات جديد، دادگاه عالى استان در نظر گرفته شده است و از اين به بعد مرجع رسيدگى به پرونده‌‏ها دادگاه عالى استان‌‏ها هستند.
جمال كريمي‌‏راد، سخنگوى قوه قضاييه در ادامه نشست خبرى هفتگى خود با مثبت ارزيابى كردن تاسيس شوراهاى حل اختلاف، اظهار داشت: با لايحه‌‏اى كه به مجلس ارايه داده‌‏ايم قصد داريم تا اين شوراها در سيستم قضايى جايگاه ويژه‌‏اى داشته باشند چون حضور اين شوراها تاثير موثرى در روند رسيدگى به پرونده‌‏هاى قضايى دارد.
وى ادامه داد: اين شوراها توسط خود مردم اداره مي‌‏شود و به افرادى كه در اين شوراها حضور دارند، دستمزد تعلق نمي‌‏گيرد ولى قصد داريم تا اين شوراها تقويت مالى شوند.
كريمي‌‏راد با اشاره به بازديد خود از برخى زندان‌‏ها، از افزايش 23/1 درصدى زنداني‌‏ها در آذر ماه نسبت به ماه آبان خبر داد و گفت: با توجه به تلاش‌‏هاى صورت گرفته، مي‌‏بينيم كه آمار به طور كلى كم شده است و برخى استان‌‏ها مانند هرمزگان موفق شده‌‏اند تا 50 درصد ورودى زندانيان را كم كنند.
وى با بيان اينكه هدف ما تامين امنيت براى كل كشور است، به اطلاعيه دادستان كل تهران در خصوص افرادى كه مخل امنيت جامعه شده‌‏اند اشاره كرد و اظهار داشت: رسيدگى جرايم خاص در حال انجام شدن است. در تهران نيز به دنبال تامين امكانات هستيم تا با كمك ساير دستگاه‌‏ها با افراد شرور و معتاد برخورد شود و رييس‌‏جمهورى نيز در اين خصوص دستوراتى را صادر كرده است.
وزير دادگسترى با بيان اينكه بودجه امثال نگاه ويژه‌‏اى جهت ارشاد و معاضدت قضايى براى تمام ايرانيان سراسر جهان دارد، تصريح كرد: يكى از اهداف اين بودجه دفاع و معاضدت از جانبازان شيميايي، ايجاد زمينه براى طرح دعوا و پرداخت حق وكاله به آنهاست و قصد داريم با اين بودجه حمايت قضايى ويژه‌‏اى از شهروندان ايرانى در سراسر دنيا داشته باشيم.
كريمي‌‏راد تصريح كرد: در بودجه سال 85، 35 ميليارد تومان براى كسانى كه از پرداخت ديه ناتوان هستند يا نان‌‏آور خود را بر اثر تصادف از دست دادند، پيش‌‏بينى شده است تا از آنها حمايت شود. همچنين قصد داريم با ارايه وام به زندانيانى كه آزاد مي‌‏شوند، آنها را ايجاد كسب و كار آبرومند كمك كنيم.
وى تصريح كرد: مصوب شده است تا همه دارندگان خودرو، وسائل خود را بيمه كنند و بر اساس ماده 7 قانون، پيش‌‏بينى شده است تا از حركت خودروهايى كه بيمه نيستند، جلوگيرى شود.
كريمي‌‏راد خاطرنشان كرد: قرار است از بودجه بيمه مركزى ايران درصدى را به نيروى انتظامى و وزارت راه تعلق بگيرد تا وزارت راه براى كاهش تصادف‌‏ها، راه‌‏ها را ترميم كند و راهنمايى و رانندگى به جد با خودرهايى كه بيمه نيستند، برخورد كند.
وى در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه چرا شوراهاى حمايت از سرمايه‌‏گذارى در تهران تعطيل شده‌‏اند، اظهار داشت: حمايت از سرمايه‌‏گذارى هم‌‏اكنون در استان‌‏ها آغاز شده است و قصد داريم بهترين امنيت را براى سرمايه‌‏گذاران ايجاد كنيم.
سخنگوى قوه قضاييه درباره رسيدگى به پرونده مفاسد اقتصادى قضات، تصريح كرد: اگر چنين چيزى باشد، در دادسراى قضات كاركنان دولت رسيدگى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد كلاهبرداري، سوءاستفاده، جعل سند، نشر اكاذيب، بازداشت‌‏هاى غيرقانوني، انتشار مطالب غيرقانونى را جرائم اصلى كاركنان دولت عنوان كرد.
وى درباره عدم آزادى دانشجويان زندانى در اعياد قربان و غدير، تصريح كرد: ليست اسامى جمع‌‏بندى شده است البته اكثر اين افراد آزاد هستند و تنها سه تن از آنها در زندان به سر مي‌‏برند و دليل عدم آزادى آنها ايجاد برخى اشكالات ادارى بود كه نتوانستيم در دو عيد نسبت به آزادى آنها اقدام كنيم.
وى افزود: 22 بهمن نزديك است و افرادى كه مستحق آزادى هستند، شناسايى شده‌‏اند و تلاش مي‌‏كنيم تا براى 22 بهمن اين افراد آزاد شوند.
سخنگوى قوه قضاييه درباره لايحه جرايم يارانه‌‏اى اظهار داشت: بخش اول اين لايحه تصويب شد. در حال رسيدگى هستيم و جاى نگرانى نيست.
وى در خصوص سخنان سخنگوى دولت درباره كشف وسائلى از جهانگردان جنوبى كه براى خرابكارى به جنوب كشور سفر كرده‌‏اند، تصريح كرد: براساس قانون اين مساله رسيدگى مي‌‏شود.
كريمي‌‏راد در پاسخ به اين سوال كه آيا شوراى حمايت از سرمايه‌‏گذارى با وظايف دادگسترى منافات ندارد، گفت: قوه قضاييه حافظ حقوق فردى و اجتماعى است و يكى از اهداف آن احيا حقوق عامه است كه به كل حقوق شهروندان بازمي‌‏گردد و اين امر قوه را مسوول مي‌‏كند در جهت حمايت از مردم اقدامات پيشگيرانه انجام دهد.
وى در خصوص تدوين قانون چك تصريح كرد: در حال پيگيرى هستيم تا اصلاح موجب ركود داد و ستد نشود و قصد داريم تا نظر كسبه و تجار را نيز در اين خصوص گرفته شود، اميدواريم تا پايان سال 84 در اين خصوص به جمع‌‏بندى برسيم.
كريمي‌‏راد درباره پرونده مفاسد اقتصادى دو تبعه چيني، اظهار داشت: به يك قسمت از پرونده اين دو تن رسيدگى شده است و در اين قسمت حكم صادر شده است و درباره قسمت دوم پرونده نيز در حال بررسى هستيم.
وى در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال آزادى اين دو تن وجود دارد، اظهار داشت: همه افرادى كه به زندان مي‌‏روند و متنبه مي‌‏شوند يا جريمه مي‌‏پردازند، احتمال آزاديشان وجود دارد.
وى درباره جوسازيى كه در خصوص بازداشت دو تبعه آلمانى و فرانسوى اظهار داشت: اين يك پرونده قضايى است و هيچ ارتباطى با مساله هسته‌‏اى ندارد.
كريمي‌‏راد در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه آيا دستگاه‌‏هاى امنيتى براى مبارزه با مفاسد اقتصادى با دستگاه قضايى همكارى نمي‌‏كنند كه رييس قوه از دستگاه‌‏هاى امنيتى درخواست همكارى با اين قوه را كرده است، اظهار داشت: به دليل حساسيت اين موضوع، طبيعى است كه ايشان اين درخواست را انجام بدهند كه البته اين به معنى آن نيست كه اين نهادها با قوه در مبارزه با مفاسد اقتصادى همكارى نمي‌‏كنند.

ايلنا

4 بهمن 1384   

HOME