کارشناس سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با "مهر":

عدم امنیت شغلی مانع از فعالیت ژن درمانی در ایران شده است

ایران از فعالیتهای مربوط به ژن درمانی بسیار دور است ، به گونه ای که فارغ التحصیلان این رشته نیز در این حوزه فعالیت نمی کنند. زیرا علاوه بر اینکه امکانات لازم فراهم نیست ، این افراد امنیت شغلی هم ندارند.

کارشناس سازمان جهانی بهداشت در بیماریهای ژنتیکی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر افزود: عدم امکانات و نبود امنیت شغلی در این زمینه باعث شده فقط 10 درصد دانشجویان که به عنوان بورسیه تخصص ژن درمانی به کشورهای دیگر اعزام می شوند پس از فارغ التحصیلی به کشور باز گردند.

دکتر داریوش فرهود اظهار داشت: افرادی که خواستار انجام فعالیتهای اقتصادی هستند فقط به امنیت شغلی و سرمایه نیاز دارند اما محققان برای انجام فعالیت پژوهشی بیش از رعایت حرمت اجتماعی و رفاه نسبی، چیز دیگری طلب نمی کنند اما همین موارد هم برای آنها رعایت نمی شود.

عضو کمیته کشوری پیشگیری از بیماریهای ژنتیک با بیان اینکه باید برای محققان کشور امکانات، حقوق متناسب در نظر گرفته شود تا بتوانند به زندگی آینده خود امیدوار شوند، گفت: موفقیت دانشمندان ایرانی در زمینه مسائل مربوط به سلولهای بنیادی تا حدی توانسته برخی از مسائل و مشکلات مربوط به راهکارهایی پیش بینی شده برای ژن درمانی را جبران کند.

وی تصریح کرد: امکانات لازم در زمینه ژن درمانی در کشور وجود ندارد در صورتی که تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این تخصص دارای استعداد، قابلیت و انگیزه فعالیت در این زمینه هستند اما متاسفانه حتی تعرفه این فعالیت در کشور مشخص نیست و بیمه ها نیز این هزینه ها را نمی پذیرند بنابراین افراد نیاز به ژن درمانی فقط باید به کشورهای دیگر سفر کنند که آن هم به آسانی سورت نمی گیرد چرا که باید متحمل پرداخت هزینه های سنگین شوند.

 

HOME